belki ilginizi çeker
  1. · bibi
  2. · kayseri dili ve edebiyatı
  3. · devrim özder akın
  4. · tek çocuk olmak
  5. · öldüğüne inanılamayan insanlar
  6. · vitrinde gözleme yapan kadın
  7. · israil
  8. · dede torun diyalogları
  9. · anne
  10. · ışın karaca
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · fayton
  9. · banyodan çıkıldığındaki yakışıklılık hissiyatı

hala  

1. babanın kız kardeşi...
    (8844455, 04.05.2004 20:36)
  2. "(uzun) bir sureden beri devam eden" anlamında bir kelime...
    (8844455, 04.05.2004 20:37)
  3. istiklâl caddesi'nde atlas sineması'nın yanında, güzel yemekler yapan, yerel kıyafetler içerisinde gözleme yapan teyzelerin bulunduğu, sıcak, devamlı kalabalık, harala gürele bir mekân
    (mavio, 10.10.2004 16:46 ~ 16:48)
  4. kız halaya erkek dayıya çeker,
    derler...

bununla ilgili de güzel bir karikatür görmüştüm.
    karikatür böyle anlatılamaz ama idare edin...

"kız halaya erkek dayıya çeker!
    genetik sempozyumu bitmiştir!"
    (şey, 14.10.2005 02:05 ~ 02:06)
  5. (bkz: bibi)
    (selenge, 20.10.2005 02:32)
  6. (celibon, 08.09.2007 01:25)
  7. bir tarık sipahi kitabı. günlük tarzında yazılan üç kitaptan oluşuyor.
    okurken, boş boş gezen bir adama nasıl da gıpta ediyor insan, bu kadar koşuşturmanın içinde? içinden geçtiği sokakların, önünden geçtiği ağaçların adını kim merak ediyor günümüzde? kitapta halasıyla aynı evde yaşayan bu adam fark ediyor ayrıntıları. aslında biz hayattan geçerken, o yaşıyor.
    kitabın önsözünü ise ümit bayazoğlu şöyle yazmış:

"müjdeler olsun, nihayet tarık sipahi'nin "kaldırım mühendisliğinin temel ilkeleri" kitap oldu.

artık sokaklarda sürtenler çok daha özgüvenli çok daha mağrur çok daha ukala olacak, çünkü onların meramını anlatan bir kitap var.

artık iş aramaktan vazgeçenler, yüzünü duvara dönüp uyuyanlar kaderleriyle barışacak.

müjdeler olsun, nihayet tarık sipahi'nin " hala"sı muradına erdi, kitap oldu."
    (şimdi ben ne desem, 20.09.2008 17:35)
  8. bengü'nün gezegen albümünden çok güzel bir parça:

zaman olsaydı da sana doysaydım
    hiç geçmedi ki aşk
    hiç bitmedi ki aşkım
    canımı alsaydın da yine kalsaydın
    hiç sevmedin mi aşkım

hani uzun gecelerde bizden konuşurduk ya
    bitmez sanıyorduk ya
    dünya ah ne güzel dünya
    sabır dedim ne güzel şey
    tanrım beni de gördü
    düşler kuruyorduk ya
    dünya ah ne güzel dünya

hâlâ yüreğim sana aç
    hâlâ buralar sessiz
    olmaz adamım olmaz
    asla yapamam sensiz

hâlâ yüreğim sana aç
    hâlâ buralar sessiz
    olmaz adamım olmaz
    asla yaşamam sensiz
    (hürrem, 06.03.2009 18:27)
  9. benim için pek çok şey. ikinci annem, arkadaşım, anneme anlatamadıklarımı anlattığım. gecenin bir yarısı kek istiyorum diye bana kek yapan, her sabah kahvaltılarda bize her istediğimizi yapan, hiç bilmediği istanbul'da oğluyla arabaya atlayıp tam 1.5 saatte itüye beni almaya gelen, kocasını kaybettiğinde bile bize sarılıp siz varsınız korkmuyorum diyen kişi benim halam. sürekli gülümseyen, azarlarken kıyamayan, hiç bir zaman beniunutmayan, bir aylık stajda her gün arayan, sonra bana sırf seviyorum diye patlıcan dolması yapan ve ağladığımda gözlerimi silen kişi benim halam.

beraber ağlayıp, gülebildiğim, düştüğümde yaralarımı saran, hala hastalandığımda başıma ıslak bezler koyup gece boyunca bekleyen..
    eniştemi bir kabristanda bırakıp döndüğümüzde her bayram yanına gittiğimizde gözleri dolu dolu ama gülümseyerek "biz iyiyiz" diyen insan benim halam. tüm komşularının çok sevdiği, marketlerin kasapların manavların ablası olan halam..

onu çok seviyorum!
    (kırmızıdenizyıldızı, 21.08.2009 22:01)
  10. taşakları olursa amca olunan kişi. aslında orada amca olur değil amca o durumda ölür. tabi başka bir amca varsa.

(bkz: halamın taşakları olsa amcam ölürdü)
    (thunder ekmeği, 29.09.2009 00:17)
  11. mirkelam şarkısı.

"çapını öğretirler de ayın bu hayatta
    hissettiğim nedir peki mehtapta
    sevmek aşık olmak sana
    tatlı şeyler
    zarardır kalbime gelirse fazla
    aşk dediğin duygular
    geri döner dert diye
    dert dediğin duygular
    geri döner bana aşk diye diye
    hala seviyorum seni sevgilim nerdesin
    bu kalp çarpıp sen diye ölmeyi istiyor
    hala seviyorum seni sevgilim nerdesin
    acı çekmek galiba hoşuma gidiyor"
    (triangle, 28.10.2009 19:17)
  12. a ların üzerine şapka yerleştirilmiş hali bir anda sonuna soru işareti alarak çıkınca mal olup bırakıyor insanı önünde.
    -hala?
    cevap veremiyorsun o an. yeniliorsun zira. çok zaman olmuş lan. millet bu kadar sürede neler neler yapıyor ama sen
    hala?
    hala aynı yerde saymışsın meğer. meğersem bi bokum olduğu yokken, dünya hergün dönerken sen tek ve sap başına kalmışsın bir günde. takılmışsın. üst üste zilyon kere yaşamışsın aklında. her kombinasyonunu yapmışsn ve bırakamamışsın.
    hala?
    cevap veremiyorsun hala, gözlerin kaçırıyorsun. dolmuş durumdalar, saklarsın bir yere uzak noktalara ama aşağıda bir yerde. göz kapakların açılmaya korkar, sanki onlar tutuyormuş gibi damlaları.

biri geçer karşına, küçümser bakar gözlerini kocaman açmış, kaşlarını kaldırmış:
    -hala?
    (evinin kadını çocuklarının anası, 25.11.2009 21:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil