belki ilginizi çeker
  1. · injustice
  2. · doğacak çocuğun ismine ilk aşkın adını vermek
  3. · pantolonun ütülüsü abazanın itülüsü
  4. · çocuğuna eski sevgilinin adını vermek
  5. · sergey rahmaninof
  6. · soldier in the army
  7. · sözlük yazarlarının hassas olduğu konular
  8. · bir kadına yapılabilecek en kötü şey
  9. · cevr
  10. · sevilmeyen yazarın sevilen girilerini eksi oylamak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · galatasaray
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · disko kralı
  5. · call of duty modern warfare 2
  6. · boylumlama
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · çocukları okula göndermemek için sebepler
  9. · 11 yaşındaki kendi kızımı bile öpmem

haksızlık  

1. bir yerde bi haksızlık, bi kumpas görüp de elimle ya da hulusi lisanımla bertaraf girişiminde bulunsam;
    + sanane lan, al voltanı yürü git işine palyanço! deseler,
    hadiseyi içimden kınayıp yolumu tutacağıma, tezgahçılara bütün karizmam ve de 3 nolu tehditkar bakışımla:
    - şu kadarını söylemekle iktifa ediyim ki burasını dağıtırım* desem (diyorum hayalimde), sonra bi yandan da:
    - lan sen daha minübüste giderken, namüsait biyerde inmen gerektiğini fark etsen "inecek var" bile diyemeyen bi adamsın lan.
    - sen kim emekli, dul ve yetimin bacanağı olmak kim. diyorum.
    o zaman mikrofonu akif'e uzatıyim defne uzun etmiyim de, o kükresin cümle ezikler namına:
    yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum / kesilir belki fakat çekmeye gelmez boyunum.
    kanayan bir yara gördüm mü yanar taciğerim / onu dindirmek için kamçı yerim çifte yerim.
    adam aldırma da geç git diyemem aldırırım / çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım.
    (bee veil, 07.08.2007 15:24)
  2. bazı insanların doğdukları gün başlarına gelen durum. insanoğlu başına gelen bütün kötü şeyleri haksızlık olarak görürken çoğu bir başkasının hakkına tecavüz etmekten geri kalmaz. haksızlığa uğrayan insanların bazıları durumu allaha havele ederken bazıları da haklarını arama yoluna giderler, elde etmek için savaşırlar. sadece kendilerinin değil onlarla aynı kaderi paylaşan diğer insanların da hakları için savaşırlar. sonunda farkında olunması gereken şey hak verilmez alınır
    (kızkurusu, 07.08.2007 15:39 ~ 15:40)
  3. olayları algılama şekliyle ilgilidir biraz da. nedense can sıkıntısı veren her şey haksızlık gibi algılanır ama belki de hak edilen odur. durumu doğru analiz edip, çok çabuk “haksızlığa gelemem ama ben” naraları atmamak lazım gelir zannımca.
    (son günlerde sözlükte daha da belirginleşen durum, 23.03.2008 00:56)
  4. insanın midesinde bir yumruya,ve çaresizlikten gözyaşlarına sebep olabilir hakkınızı savunacak hiç kimse yoksa.
    (haut parleur, 05.06.2008 23:01)
  5. (bkz: injustice)
    (jin, 19.09.2008 03:37)
  6. üç beş posta verip, bir kez dahi alamamak.
    (heidi, 19.09.2008 03:38)
  7. karşısında susulmaması gereken şey
    eğer haksızlık karşısında tepkini vermezsen , "allahından bulsun" deyip kenara çekilirsen , tepene çıkan çok oluyor malesef
    bu dünya artık "düşene de bir tekme bizden" mantığıyla çalıştığı için...
    eğer haksızlığa uğradığını düşünüyorsan , hakkını başkalarının hakkına tecavüz etmeyecek şekilde aramalısın...
    (bkz: haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.)
    (ceza aka keskinkılıç, 19.09.2008 03:42)
  8. önündeymiş gibi duran bala dalamamak.
    (heidi, 30.12.2008 00:49)
  9. sık sık karşılaştığımız durumdur.
    (yalnızlık bir yangıdır, 30.12.2008 20:13)
  10. eşitlik var bir de hani. kavram olarak bunun tam karşısında duruyor. hani herkes eşit, herkese eşit haklar filan deniyor ya... yemeyin beni. hani bi laf var ya " herkes eşittir ama bazı insanlar daha eşittir " diye. tam böyle olmasa bile bunun gibi bir şeydi işte.

bir de özgürlük var hani, ona hiç değinmek istemiyorum ama. her yediği boku özgürlük, fikir özgürlüğü falan filan şeklinde savunanları gördükçe de tiksindim bu laftan da işte. demokrasi evet, kıçımın kenarı.
    (oehh, 01.03.2009 18:50)
  11. birilerinin gözünüzün içine baka baka kalbinizi kırdığı andır.
    bütün iyi niyetnizle kurmaya çalıştığınız hayatı gözünü kırpmadan alt üst etme durumudur.
    her şey o kadar param parça olur o kadar dağılır ki onları toparlaycak gücünüz yoktur.
    aslında hiç bir şeye gücünüz yoktur bu öyle bir durumdur ki orda öyle kala kalmaya yeğlersiniz konuşmaktan, laf anlatmaktan.
    çok bir şey yoktur zaten söyleyecek ama siz yine de sormak istersiniz...
    '' ne yaptım ben sana , bunu hak edecek ne yaptım '' demek istersiniz ama olmaz. siz söyleseniz de duymaz zaten.
    (sandaletli seyyah, 16.04.2009 01:09)
  12. asla tek bir kişiyle ve olayla sınırlı kalmayacak bir şeydir. bir ortamda birisi başka birine haksızlık yapıyorsa sanmayın ki o sıra size de gelmeyecek. bu dünyanın yuvarlak olduğu kadar kesin bir gerçektir ama böyle devam et insanlık. ne diyeyim!
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 10.05.2009 03:37)
  13. herkesin kendine karşı işlendiğini sandığı şey.
    (skuba, 04.07.2009 04:30)
  14. hukukun kıyısından köşesinden faydasının dokunamadığı hayati gerçek.

(bkz: adalet bir kadın ismidir)
    (skuba, 04.07.2009 04:44)
  15. bana yapılan bu gerçek bi haksızlık.. ben gerçekten sevince kaybediyorum bunu anladım be sözlük.
    sevip değer verince kaybediyorum.. sadece sevdiğini söleyen bi sevgilim olsun der çoğu insan.. ama ben öyle olduğum için kaybettim..

artık kendime söz veriyorum gerçekten çok mutlu olcam. karşıma biri çıkarsa çıkar. çıkmazsa adım atmayacağım. asla sevdim demeyeceğim. söz veriyorum bir daha ağlamayacağım sözlük.

ailemden olmayan kimseyi ailemdenmiş gibi düşünüp herşeyimi anlatmıcam. insanları seviyormuş gibi yapcam ama içimi açmıcam asla. mutluluğun formülü bu galiba. ben zannetikleri gibi olacağım. düşüncesiz ve sadece eğlenmeyi düşünen. haksızlığa uğrayan değil haksızlık eden olacağım. onlar gibi mutlu..
    (miripiri, 05.07.2009 03:30 ~ 10.07.2009 15:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil