vardır belki demiş uktecimiz ve not düşmemiş küsen biri yazsın diye o sebeple doldurmakta bir beis görmedim. tabii ki bunu sözlüğümüzün avukatları doldursaydı daha iyi olurdu ben de farkındayım bunun ama merak etmeyin aklınıza takılan tüm detaylara açıklık getireceğimden eminim. değil türkiye'de dünyada dahi örneklerinin nvar olduğuna inandığım gayet insani bir durumdur, ancak profesyonellikle bağdaşmaz. en azından mahkeme salonuna getirilmesi, mahkeme salonunda da devam ettirilmesi ahlaki değildir. en nihayetinde avukat mahkeme salonunda kendi işi için bulunmamaktadır, temsil ettiği, çıkarını savunduğu bir müvekkili vardır, bu sebeple hakimle yaşamış olacağı bir küslük müvekkilinin çıkarlarına ters düşeceği için uygun olmaz. hakim tarafı da vardır işin, hadi diyelim avukat genç bir insan yaptı bir cahillik sana ne oluyor? sen ki koskoca hakim olmuşsun, yaşını başını almışsın yakışıyor mu hiç? yakışmıyor tabii ki.
netice itibariyle hakim, avukat ve müvekkil olarak bir üçlü sac ayağı gibi düşünürsek bu ilişkiyi avukat ile hakim arasındaki bir küslük her üçünü birden etkileyecektir. avukatın kariyeri, müvekkilin geleceği hakimin de itibarı açısından son derece zararlı olabilecek bir tavırdır bu. kimse kimseye küs kalmasın. biliyorum aklınızdaki soruların hiç birini cevaplayamadım. ben de ummuyordum bu kadar kısır bir döngüye gireceğimi ama oldu bi kere. uzun da yazmışım silmek zoruma gitti. iş yerinde binbir güçlükle yazıyorum zaten bir de yazdıklarımı silersem bu değirmen dönmez arkadaşım. varsa eksik gedik ekle kıçına girinin adam gibi bilinçlensin insanlar.
-evet avukat bey sanığa herhangi bir sorunuz var mı?
-......
-avukat bey!
-şimdi bey olduk dimi?
-ne demek istiyorsunuz avukat bey?
-yok bişey canım ben kimim ki bişey diyeyim
-sayın avukat lütfen sanığa sorularınızı yöneltin
-yok sorum falan, konuşmak istemiyorum
-sanık yerine oturabilir o zaman
-hah oturt hemen, azıcık ısrar etsen incilerin dökülür dimi?
-bakın avukat bey burası mahkeme salonu.....
-lalalalalala duymuyorum seni lalalalalalala
-aaaa ama çok oluyorsunuz artık
-lalalalalalalalala
-güvenllik avukat beyi dışarı alalım lütfen
-hah işte şimdi gerçek yüzünü gösterdin zora gelince hemen güvenlik
-!?!
-aşkolsun bu 5. davamız hala bana karşı anlayışsızsın
-bak avukat bey evladım...
-evladım deme bana! evladım deme
-yaz kızım davalının idamına...
-ohaa!
-avukatçığım zimmete para geçirmekten idam mı yedim ben?
-bi dakka çözücem şimdi, hakim abi napıyosun yaa?
-temyiz yolu kapalı olmak üzere karar verilmiştir.
-bak hiç dinliyo mu beni?
-avukatçığım asılıcam dimi?
-bi dakka ya!
-itiraz ediyorum hakime hanım!
-reddedildi.
-red mi edildi?
-evet.
-...
-devam edin.
-...
-avukat bey!
-...
-haydaa küstü.tamam tamam kabul edildi.
-...
-kabul ettim itirazınızı.
-geçti bir kere.kalbim kırıldı.
-çattık.
-evet tam anlamıyla.
- gereği düşünüldü! sanığın...
+ (fısıldayarak) hep gereğini düşünürsün zaten.
- avukat hanım? bir şey mi dediniz?
+ hep gereğini düşünürsün zaten. bir kere de beni düşündüğünü görmedim.
- ne demek istiyorsunuz anlayamıyorum..
+ kaç kere akşam eve gelirken bir çiçek al, iki güzel söz söyle diyorum. hiç aklına geliyor mu?
- nalan yeri mi şimdi?
+ yeter ama burama kadar geldi.
- öhöm.. yaz kızım. sanığın...
+ bu aşifteyle mi aldatıyorsun sen beni?
- ya nalan ne alakası var?
+ ne alakası mı var? yaz kızım filan. ne iş? bana seslenirken bir kere iyelik eki kullandın mı?
- abartıyorsun ama..
+ boşanmak istiyorum..
- öhömmm.. sanığın 4 yıl...
+ 4 yıl oldu evleneli. allah belanı versin nuri.
- e sikicem ama artık yeter be. bi sus kadın bi sus.
+ ...
- nalan?
+ ...
- nalan neden konuşmuyorsun?
+ yaa.. nasıl oluyormuş? seviştikten sonra dönüp kıçını uyuyorsun. ben konuşmayınca neden konuşmuyorsun oluyor..
- yaz kızım! istanbul 1. asliye hukuk mahkemesi'ne.. istanbul'daki görevimden ayrılıp şırnak'a tayinimi istiyorum.
+ git git.. yaz kızımı da götür ama...