görseller
hakim 

belki ilginizi çeker
  1. · savcı
  2. · el titremesi
  3. · hukuk fakültesi
  4. · ironi
  5. · sahip
  6. · en kaliteli yazar itü sözlükte yazar
  7. · 9 yaşında evlenilebilir
  8. · dini inancın faydaları
  9. · işçi partisi
  10. · çocuklarla girilen komik diyaloglar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · domuz gribi
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · film sonlarını söylemek
  9. · yavuz çetin

hakim  

1. yargıç,eski deyimiyle kadı..
    mahkemede sanığı inim inim inleten,kıçından 20 dakikada 2 litre ter akıtan prostat amcalar* grubu..savcılar gibi onlara da hakettikleri mağaşı varmiyolar.
    (vunrama, 15.09.2004 20:41 ~ 20:41)
  2. ülkemizdekilerin maalesef vicdanıyla cüzdanı arasına sıkışmış durumda olduğu meslek erbabı. ingiltere'deki hakimlerin ise maaşlarını açık çekle kendilerinin belirliyor olması, "adalet mülkün temelidir" sözünün sanki sultanahmet adliyesinde değil de londra adalet sarayında yazıyor olduğu hissini uyandırmaktadır.
    (myrmidon, 15.09.2004 20:47 ~ 20:48)
  3. hüküm verme yetkisi olan insan.
    (ephendy, 02.01.2006 05:45)
  4. hakîm:

arapça: 1.tanrı 2. çok bilgili 3. feylesof 4.hekim

korkak,
    cesur,
    câhil,
    hakîm
    ve çocukturlar
    ve kahreden
    yaratan ki onlardır,
    destânımızda yalnız onların mâceraları vardır. --- kuvayi milliye destanı
    (ork, 30.07.2006 13:40 ~ 13:42)
  5. hâkim:

arapça: 1.yargıç 2.kanun uygulayıcısı 3. hükümdar 4. hükmeden, buyuran 5.üstte olan 6. en belli olan
    (ork, 30.07.2006 13:47)
  6. hakimlik sınavına giren hukuk fakültesi mezunlarının belirli bir dönem staj yaptıktan ve psikolojik,sosyal bazı testlerden geçtikten sonra bu mevkiye ulaşabildiği meslek dalı.
    (enigma, 07.05.2008 18:21)
  7. hakimlik mesleği haricindeki anlamları, konuya vakıf olan veya gerçekleşen eylemde üstünlüğü elinde bulunduran anlamındada kullanılır. misal. bahsettiğiniz kişi mevzuata hakim veya maçın mutlak hakimi türkiye gibi.
    (hakan35000, 03.01.2009 12:09)
  8. bazıları çok neşeli olabiliyormuş. isim tashihi davamda ilk iki duruşmada öyle bir hakim vardı ki, adamın suratını gören birisinin işleri heralde uzun süre düzgün gitmezdi. o derece lanet bir adamdı. son duruşmamda ise hakim değişmişti, işte bu adam hakimlerin de neşeli insanlar olabileceğini gösterdi bana.

hakim: nasıl ya, niye değiştiriyorsun ismini? şimdi burada 'dzingis' adında üç tane cumhuriyet savcısı var, ne derim ben onlara bu ismi değiştirirsem? ııh olmaz bu iş.

savcı: benim de dayımın ismi 'dzingis'. yok yok olmaz bu.

hakim: değiştiremem ben bunu, ne derim bunca insana. yaz kızım adı 'jean claude' olacak.

komik değil dimi? bence de değil. ah siz bundan önceki hakimi görseydiniz ben gibi gülerdiniz orada. sevgi kelebeği moduna girerdiniz. ahaha, jean claude ne mk. hem davamı da sonuçlandırdı. öpüjem.
    (dzingis, 25.06.2009 21:12 ~ 21:13)
  9. mahkemeleri sadece kendi oyun alanları olarak gördüklerinden olsa gerek bazıları o kürsüye ne amaçla çıktıklarını, o hakimlik cübbesini ne için giydiklerini sıklıkla unutuyorlar. genellikle ne vatandaşa ne avukata ne de mahkeme kalem memurlarına doğru düzgün davranırlar. bir çoğu işine geldiği gibi davranan, sürekli keyfi davranışlar sergileyen, davranışları sorguladığında ellerindeki yetkiyi karşıdakinin aleyhine kullanmaktan çekinmeyen ya da kullanmakla tehdit eden bu meslek grubu üyeleri, sanki işlerine saygı duyuyormuş gibi hakim kimlikleri ile "ben oldum, bittim, bu arada unutmadan şuradaki küçük dağları da ben yarattım." havalarında gezinir dururlar. bu davranışları, keyfi uygulamaları görüp de adalete güveniyorum demek salaklığın dik alasıdır.
    (zarpandit, 11.08.2009 11:18)
  10. kadı olmayan kişi..
    (titrettin, 11.08.2009 11:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil