|
|
- hakaret içeriğiyle sözlüğü hukuki anlamda zora sokabilecek giriler için kullanılan bir silinme & ispiyon gerekçesi.
(bkz: hakaret içerikli giri)
(bkz: sözlükte hakaret)
- misal: abazan yerine abaza yazmak
- daha önce defalarca değinildiği gibi ve de değinilmemiş olunsa da her bilinç sahibi insanın idrak edebileceği gibi sözlüğün bağlı olduğu türkiye cumhuriyeti kanunlarınca suç kapsamına giren hakaretin sözlükte barınmaması için kullanılan bir silinme gerekçesidir.
kimi zaman bu gerekçeyle alenen hakaret içeren giriler siliyor, kimi zamansa "ama bu ironiydi siz bunu anlayamıyorsanız ben n'apayım a gerizekalılar?" şeklinde tepkiler alıyoruz. ben de isterim ki dibine kadar ironi yapayım, oturup eşek gibi yazayım ama kaldı ki bunun sonucunda oluşabilecek bir durumda olayı inceleyen 60 yaşındaki hakim veya savcı genç ruhlar barındıran bizim sahip olduğumuz vizyona sahip olabilecek mi, o ironik katır laflarını alıp bizim götümüze sokacak mı onu düşünüyor, bir yerlerde laflarıma ket vuruyorum.
ve eğer ben bu sözlükte bazı kurallara uymak zorundaysam benim dışımdaki tüm sözlük yazarları da bu kurallara uyacak, bunun herhangi bir istisnasını tanımıyorum.
ayrıca şuralarda da bir şeyler yazacaktı:
(bkz: sözlük hakkında sık sorulan sorular/@424393)(wondrous, 05.07.2005 20:43 ~ 29.05.2006 21:50)
- eğer hakaret içeriği arkadaşınıza yönelikse, hakaret ettiğiniz kişiyi şahsen tanıyorsanız, hakaret hukuki sorumluluk getirmeyecekse, hakaret edebilirisiniz. wondroustan öğrendim.
(bkz: @446487)
- (bkz: olacak tabi)
|