belki ilginizi çeker
  1. · 2050 den sözlük başlıkları
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · prison brake
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · beşiktaş
  5. · 2012
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · domuz gribi
  8. · gökyüzü tanrısı
  9. · oh yea

hakan şükür ün futbolu bırakması  

1. çocukların "beni oynatmazsanız topumu alır giderim" şeklindeki söylemleri gibi, hakan şükür'ün alttan alta tehdit kokan beyanatıdır.medyada yeralan haberlere göre hakan şükür; galatasaray teknik direktörünce 29 eylül 2007 galatasaray-beşiktaş maçı kadrosundan çıkarılması üzerine, halkın arasına inerek kendisine yapılan haksızlığı (!) gözlere sokmaya çalışmış, ardından da futbolu bırakabileceği yönünde bir açıklamada bulunmuştur.

takımın geneline ilişkin disiplin kuralları, takımdaki herkes için eşit şekilde geçerli olmalı, bu kurallara aykırı davranış da, kişilerin kim olduğuna bakılmaksızın eşit yaptırımların uygulanmasını gerektirmelidir. hangi konuda olursa olsun kurallar ve yaptırımları; o alana ilişkin sağlam bir yapının oluşması, o kapsamdaki kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunmasına hizmet eder. kuralların ve yaptırımların, kişiden kişiye değişkenlik göstermesi, o alanda olması gereken düzeni bozucu, güveni sarsıcı, hak ve özgürlükleri tehlikeye düşürücü sonuçlar yaratır.

bu anlamda da; galatasaray'ın kendi koymuş olduğu kurallara, sonucu ne olursa olsun yine öncelikle galatasaray'ın kendisinin uyması gerekmektedir. bu, güvenilir bir kurumsal yapının göstergesidir.

baştan belirli olan kuralların varlığını bile bile, her ne sebeple olursa-olsun bu kurallara aykırı davranmak, aykırı davranışın gerektirdiği yaptırım uygulandığında da, "ben hakan şükür'üm..bakın, böylesi önemli bir maç öncesi kadro dışı bırakıldım..e, takdir sizin artık.." dercesine, kamuoyunun karşısına çıkmak, bunu da yeterli görmeyip, "çok kırıldım, futbolu bırakabilirim.." gibi mazlum rollerine soyunmak, bir değerli büyüğümüzün deyimiyle abesle iştigaldir.

esasen, galatasaray teknik direktörünün hakan şükür'ü böyle bir durum olmasa da (hele ki yaşı düşünülünce) kadro dışı bırakma hak ve yetkisi zaten vardır. hakan şükür'ün asla kadro dışı kalamayacağı gibi bir ayrıcalığın dayanağı nedir ki? hakan şükür'ün kendisinin artık futbolu bırakmaya karar vermesi gerekmekteyken, tamamen haklı olarak uygulanan bir yaptırım nedeniyle yaşadığı üzüntüyü gerekçe göstererek, tamamen tehditkar bir biçimde böyle bir açıklamada bulunması, şımarıklığın, kural tanımazlığın ta kendisidir.

demem odur ki hakan şükür; zamanında türk futboluna ve galatasaray'a çok emeği geçmiş biri olabilir. bu anlamda öpüp başımıza koyar, kalbimizin en güzide yerinde taşırız.ama bu; hakan şükür'ün sonsuza kadar futbol oynayabileceği anlamına gelmemektedir. aksi bir düşünce, öncelikle türk futboluna ve galatasaray'a saygısızlıktır. zira; türk futbolu ve galatasaray, kaderi 40 yaşına yaklaşmakta olan bir futbolcuya bağlı kılınacak kadar aciz olmamalıdır. şans tanındığında o'nun yerine oynayabilecek, yetenekli ve gencecik çocuklar vardır bu ülkede..disiplin kurallarına aykırı davrandı diye hakan şükür'ün kadro dışı bırakılması haksızlık değildir.asıl haksızlık; yaşı kırka yaklaşmasına karşın hakan şükür'ün futbol oynamada ısrarcı davranması, yerine şu anda oynayabilecek onlarca kişinin kendini ifade edemeden, körelmelerine neden olmasıdır.

(bkz: hem suçlu hem güçlü olmak)
    (karlar kraliçesi, 02.10.2007 14:32 ~ 14:46)
  2. ecevit'in siyaseti bırakması nasıl zor olmuşsa,bu da o kadar zor olacaktır.
    (ceberrut, 02.10.2007 14:39)
  3. rekorların futbolcusu hakan şükür'ün yeni yeni rekorlar kırmadan asla gerçekleştirmeyeceği eylem.
    .
    .
    .
    (bkz: dünyanın en yaşlı futbolcusu)
    (bkz: guinnes rekorlar kitabı)
    .
    .
    .
    (bkz: tabutta rövaşata)
    (adrian, 02.10.2007 14:46)
  4. spor adına güzel bir gelişmedir kanımca.başlığı görünce futbol hadiselerine hiçbir zaman kafa yoran bir zihniyette olmamama rağmen "yaa oynuyor mu bu adam hala, alla allaaaaa...?" şeklinde şoke oldum birden bire.
    (abdurrahmanshowtv, 02.10.2007 14:51)
  5. hakan şükürle tv aracılığıyla oluşan şunca yıllık hukukumuza dayanarak söylüyorum ki; 2008 avrupa futbol şampiyonası finallerinde-ki kalırsak şayet- oynamadan yeşil sahalarda topu depiklemeyi bırakmayacağına gönülden inanmaktayım.
    (moonman08, 02.10.2007 15:27)
  6. bırakması halinde galatasaray ya da milli takımda teknik direktörlük yapma olasılığı, teknik direktörlükte de yaş sınırı olmadığı gözönüne alındığında, sırf bu yüzden gerçekleşmemesi dilenebilecek durum..

artık onikinci adam ol be hakan! onikinci adam! inan bu tribünlerde olmak o kadar güzel ki!
    (karlar kraliçesi, 03.10.2007 00:55)
  7. (bitanesindenbitanesine, 03.10.2007 01:30)
  8. kadro dışı kalmaktan daha doğru dürüst bi nedene dayandırılırsa anlamı artacak olay.

türk milli takımına ve galatasaraya yıllarca hizmet etmiş, kaçırdığı gollerle saç baş yoldursa da ensesiyle bile gol atmış örnek bir profesyonel bu sebepten bırakmamalı. anlı şanlı uğurlarız biz seni, bunlara gerek yok aslanım.

bu akşamki cska maçını izleyip de kezmanı gördükçe hakanda daha iş var diyor insan

sion maçından sonra gelen edit: yok yok, gelmiş harbiden vakti. kezmana da yoktan yere bok attık.
    (princeps hallucis, 03.10.2007 01:39 ~ 06.10.2007 01:39)
  9. böyle bi olay tüm aramalarımıza rağmen bulunamadı...

şöyle bir şeyler var belki uzaktan yakından ilgisi vardır :

(bkz: hakan şükür futbol öğretiyor)
    (weird science, 03.10.2007 01:43)
  10. dünyanın en yaşlı futbolcusu ünvanını elde ederek, guinness rekorlar kitabına da girmeden gerçekleşmesi mümkün görünmeyen durum.
    (karlar kraliçesi, 03.10.2007 12:01)
  11. herkesin "şükür" kelimesini futbolda ilk defa hayırlı bir iş için kullanması demek...
    (harmoniac, 03.10.2007 12:15)
  12. ajda pekkan'ın şarkı söylemeyi bırakması ile doğru orantılıdır.

(bkz: her doğum gününde bir yaş küçülmek)
    (life for rent, 03.10.2007 12:50)
  13. kendisinden sadece 20 ay küçük olan roberto carlos için her türlü övgüyü yazanların söyleyenlerin, hakan'ın futbolu bırakmasını ısrarla takip etmeleri ve talep etmeleri anlaşılamamaktadır.hakan şükür ne galatasaray'ın sahibidir ne de camianın içinde ki en büyük güçtür. zamanı geldiğinde galatasaray futbol takımını yönetenler hakan'ın artık takım için faydalı olmadığını gördükleri anda bu yönde bir karar almaktan bir an için çekinmezler.
    (kasaba insanı, 03.10.2007 13:06)
  14. (bkz: inanmam)
    (rahip, 03.10.2007 13:45)
  15. fenerbahçe taraftarını en çok mutsuz edicek olay. fenerbahçelilerin en büyük duası futbolu bırakmaması.
    (alchera, 03.10.2007 14:59)
  16. (hayalet, 03.10.2007 15:05)
  17. başlığın coştuğunu görünce bir an bünyeyi heyecanlandıran olaydır..
    (bvrak, 03.10.2007 15:29)
  18. efendim futboldan pek anlamam. hiç maça gitmedim. mahalle maçlarında kaleci olurdum zaten. fasulye gibi evet.
    ama bir konu varki her daim takip ederim. hakan kalsın mı gitsin mi?
    çünkü bu adam ben kendimi bildim bileli orada. eğer bu adam giderse ben biraz daha yaşlanacağım, dünya benim için biraz daha değişecek. büyümüş olduğumu yüzüme vuracak. hani büyükleriniz eski şarkıcıları oyuncuları anlatır da bi bok anlamazsınız ya işte bu duruma düşeceğim.
    beş sene sonra bir vesile ile televizyona çıktığında küçük kuzenime "ooo bu adama biz kral derdik, kim attı kral attı hem de leeds'te attı derdik, bi keresinde de kafasına top çarpmıştı gol olmuştu çok komikti" demek zorunda kalacağım. o da bi bok anlamayacak. ben de hey gidi günler diyip içimi çekeceğim.
    lan hakan biraz daha kal lan. lan okulum bitsin bari. değişime hazır değilim henüz, çok duygusalım şu sıralar.
    (hopeless, 28.05.2008 23:53 ~ 15.06.2009 01:31)
  19. deniz baykal'ın siyaseti bırakması ile bir tutulan kavram idi bir zamanlar ama zorla da olsa bıraktırdılar. hâlâ da söyler durur: ben kendi isteğimle bırakmadım, bıraktırdılar diye...
    (bkz: ya ne olacağıdı)
    (ilişik yaşam formu, 15.06.2009 00:21 ~ 00:21)
  20. şöyle olur sanırım:

- yaklaşın çocuklarım. hüseyin sana dededen kalan tarlayı, mahmut sana edirne'deki daireyi, ahmet sana da futbolu bırakıyorum. selametle kalın.
    (5iyah, 15.06.2009 00:41)
  21. (lets not kill the karma, 15.06.2009 01:24)
  22. şaban filmlerinin televizyonlarda yayınlanmaması gibi olur sanırsam.
    (dextare, 15.06.2009 01:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil