belki ilginizi çeker
  1. · yalnızca ben yüzlerce sen
  2. · hafif müzik
  3. · elimde değil
  4. · yanıyor zaman
  5. · o şarkı
  6. · k 9
  7. · sokaklar tekin değil
  8. · yok
  9. · uçları kırık
  10. · mendil
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · ezel
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · prison brake
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · kumsalda gitar çalan tipler
  9. · ingilizce konuşurken yapılmış en büyük salaklık

hafif müzik  

1. bugün çıkan, koşa koşa gidip aldığım vega albümü. oniki şarkıdan oluşuyor.

1-k-9
    2-elimde değil
    3-serzenişte
    4-mendil
    5-yalnızca ben, yüzlerce sen
    6-uçları kırık
    7-yok
    8-hafif müzik
    9-yanıyor zaman
    10-o şarkı
    11-sokaklar tekin değil
    12-ankara
    (kısaveacısız, 05.12.2005 17:23)
  2. mükemmel albüm. sokaklar tekin değil adlı parça vega'dan beklenmeyecek ölçüde sert. yankılarla beraber oldukça ilginç bir parça olmuş. serzenişte zaten aşmış bir parça. konserlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
    (hazarasılhayat, 12.12.2005 23:30)
  3. veganın yepyeni ve güpgüzel şarkılarıyla balkonlarda raksederken uçmak olucak aklımızda bu hafif müzikle!
    (smooth, 13.12.2005 00:01)
  4. trt döneminde ortaya atılmış olup bu günkü pop müziğin temeli sayılan müzik türü. önceleri batı müziği ile ilişkilendirilmiş olsa da sonradan 'türk hafif müziği' diye kendi kültürümüze adapte edilmiş bir şekilde 90'lara kadar ismini korudu.
    (ubiquitous, 13.12.2005 00:15)
  5. mükemmelin çok ötesinde,2005 bitmeden verilebilecek en güzel hediye.3. vega albümü.aynı zamanda albümün 8.parçasının ismi.sevgili deniz mükemmel sesi,harika sözleriyle yemiş bitirmiştir yine yeniden.2 haftadan beri başka bir albüm dinlemedim.son şarkı olarak ankarayla gözyaşlarımı tüketmeyi başarmış,albümü bir kez daha dinlemeye korkutmuş,fakat asla vazgeçilemeyeckler arasına sokmuş bir albüm.keşke mendil son şarkı olsaydı.evde,okulda,derste,metroda,otobüste,istiklalde yürüken..heryerde kulaklarda hafif müzik,zaman zaman gözyaşı.gala gecesinin de yılbaşı gecesi studio liveda yapmaları da ayrı bir güzellik olmuş.daha güzel bir yeni yıl hediyesi verilemezdi..her şarkıda mutlaka kendinizden birşeyler bulacağınız harika bir albüm işte,başucunda durup sarılıp uyunabilecek cinsten.
    (sercekafasi, 22.12.2005 19:34 ~ 19:51)
  6. özellikle;

"gökyüzünden dünyaya
    muhakkaktan rüyaya
    temize çektin bizim için
    bir bir sil baştan her şeyi"

kısmıyla pek bir anlam ihtiva eden vega şarkısı.

ayrıca sözleri şu şekildedir:

hafif müzik dinleyelim mi bu akşam
    ki yarın hafif meşrep olalım
    ki yarın kolay olsun
    hadi kutla ve bırak
    hadi kutla ve bitir
    bu aşkı ardından az az kutlamamız gerekir
    hadi ağla ve bırak
    hadi ağla ve bitir
    bu aşkı ardından az az unutmamız gerekir
    gökyüzünden dünyaya
    muhakkaktan rüyaya
    temize çektim bizim için
    bir bir sil baştan herşeyi
    hafif müzik dinleyelim mi bu akşam
    ki yarın hafif meşrep olalım
    ki yarın kolay olsun

edit: yanlış anlaşılan şarkı sözleri uyarıları için sercekafasi'na teşekkürler*
    (dedi ki normal, 29.12.2005 18:37 ~ 03.01.2006 18:04)
  7. aldığımdan beri kendimi alıştırmaya çalıştığım lakin bana bir nevi mor ve ötesinin son albümlerindeki düşüşü hatırlatan albüm. (hoş mor ve ötesindeki kadar sert bir düşüş olmamıştır, ama ..)

şarkıları anlatıyor sanki, aşkından bihaber beyoğlunda yürüyenlerin hikayesinden ankaraya geçiş yaparak bu istanbul neşesi ankara sıkıntısı - depresyonu zorlama metaforunu bile yaptırdı yani bana, o derece zorluyorum kendimi bu albümü anlamaya..
    (kornish, 07.01.2006 01:54)
  8. yok yok kaç gündür dinliyorum, bir iki şarkısı dilime dolandı fln ama tatlı sert bir tat bırakmadı bende. mert koral eksikliğinden midir bilmem.
    (kornish, 15.01.2006 13:33)
  9. veganın gerçek anlamda piştiğini gösteren albümdür,amatör ruh kesinlikle bunda da var(hiç gitmesin) ama bu sefer sanki daha profesyonel, daha oturmuş.
    (ya moor, 07.07.2006 15:54)
  10. (heroine, 14.05.2008 15:12)
  11. elimde değil,mendil ve uçları kırık gibi çok anlamlı sözler barındıran 3 parçayı içinde bulunduran vega albümü. diğer şarkıların hepsi de vasatın çok çok üzerinde güzel şarkılar. şiddetle tavsiye edilir.
    (ekipler amiri kenan, 11.07.2008 01:22 ~ 01:23)
  12. her dinleyişte insanda belli sorular oluşmasına sebep olan güzel şarkı. tamam anladık hafifi müzik dinlicez de ki yarın kolay olsundan kasıt ne o yarın da ne oluyor. ayrılcak mıyız sevgiliden yoksa başka birşey mi anlamıyoruz ne
    (karyatid, 03.05.2009 10:02)
  13. vega nın yaptığı en iyi albümdür zannımca.

elimde değil müthiş bir aşk şarkısıdır. giden sevgilinin ardından söylenebilecek aşk dolu sözleri, o gitme kal deyişi, yalan olsa bile sevmesini isteyen şarkıdır.. dipteyken daha da dibe sokar insanı..

serzenişte son derece eğlenceli şarkıdır. sevdiceğin isyanında, trip anında, kızgınlığında dinlenmeli, dinletilmelidir..

albüme adını veren hafif müzikte eğlenceli tempolu ritmik bir şarkıdır.. sıkıntı ve strese iyi gelir..

bunlar albümün en bilinen şarkılarıdır.. az bilinen süper şarkılar vardır.. mesela albümün ilk şarkısı k- 9.. arada bir fişimi çek denilen kısmı bile yeterlidir.. şarkı sert, sevimli bir agresifliktedir..

yanıyor zaman , yalnızca ben yüzlerce sen de albümün iyi şarkılarındandır..

ama esas bomba sokaklar tekin değildir. vegadan beklenemeyecek sertlikte bir şarkıdır. araba kullanırken dinlenmemelidir. asabi ve agresiftir, sinirlidir..

güzel bir albümdür hafif müzik.. vega nın en iyi albümü olması, diğer albümlerin kötü olduğundan değil, albümün gerçekten kaliteli ve yıllarla birlikte oluşan birikimin ortaya çıkmasındandır.. dinleyiniz, dinletiniz..
    (robi ve cuma, 10.08.2009 21:54)
  14. müzik piyasasında benzeri bir albüm daha yoktur.
    (marla damagınızda ki yara, 03.11.2009 21:26)
  15. vegadır.

http://www.youtube.com/...

hafif müzik dinleyelim bu akşam
    ki yarın kolay olsun
    (mozz, 28.11.2009 23:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil