shake it up şekerim şarkısıyla katıldığı eurovision 2007'de 4'üncü olan kenan doğulu'nun, hadise ve şarkısı crazy for you (ya da düm tek tek) hakkındaki yorumu. kendisi, şarkının çok eğlenceli bir şarkı olduğunu ve birinciliğin hiç de sürpriz olmayacağını belirtmiş.
söylemek için müneccim olmayı gerektirmeyen önerme. hoplak zıplak bir şarkı yapıp üstüne de biraz göt göbek göstermek zaten eurovision denen şeyde zirveye oynamaya yetmekte.
hadise eurovision dediğimiz mazisi isa'nın doğumuna dayanan bir yarışma.ne türk şarkıcılar madara oldu o platformda.yıllarca ya sonuncu yada sondan 1 nci yaptılar bizi.peki bu türk şarkıcılarının suçumuydu yoksa bu yarışmanın içinde siyasetin müzikten daha fazla baskın olmasımıydı? evet, bazı şarkıcı ve şarkı seçimleri gerçekten çok kötü olduğundan belkide hakettikleri sonunculuk olabilir. ama iyi olan şarkılarımız için aynı şeyin geçerli olduğunu söylemek mümkün değil . sertap erener eurovision birinciliğini son anda belçika'nın verdiği 12 puanla kazandı. bu puanın orada yaşayan türklerle paralellik taşıdığı ise gözle görülür bir gerçek. geçen sene biz ermenistan'a şimdi hatırlayamadığım yüksek bir puan verirken,onlar bize çok düşük bir puan vermişlerdi mesela.o sene hangi ülkeyle aramız iyiyse yada nerde fazla türk vatandaşı yaşıyorsa o ülkelerden daha çok puan alıyorduk. şimdi bütün bu olayları düşününce hadise'nin ilk 8'e girmesinde şüphelerim bulunmasına rağmen dünya insanının bu şarkıyı es geçmeyeceğini düşünmekteyim.çok mu humanist bir yaklaşım oldu bilmiyorum ama eğer bu şarkı daha sonra tekrar aranje edilirse daha büyük başarılarada imza atabilir.hadise hakkında yapılan abuk eleştiriler ise birkaç kendini bilmezin tabiri caizse götlerinden uydurup yaşlı amcayı maşa olarak kullanmalarından başka bişey değil.heralde amcamızın zencilerle bir mazisi varki bu onu derinden sarsmış.bekleyip görücez hadise'nin neler yapabileceğini merakla bekliyoruz.
system of a down gibi dünyaca ünlü ve türklere hakaret dolu şarkılar yazmasalar benim de severek dinleyeceğim bir grubun katıldığı bir yarışmada birincilik ihtimali hiç yoktur..fakat ilk sekize girmemesi için bi sebep yok..şarkı piyasa,kız güzel..e yeter..
ne gibi şarkıların ilk üçlere oynadığını var sayarsak yanlış bir önermedir. zira ben 1-3 arası diyorum ve yok mu arttıran diye ekliyorum.
bir de şu ülkemizde ne yapılırsa yapılsın iyi ya da kötü yerme hastalığından kurtulamadık bir türlü. neymiş efendim göt göbekmiş. e sorarım size buraya hadise gibi seksi olmayan arkadaş da çıkmadı mı rimi rimi ley ile.(ismini bile unutmuşum bakın), eee erkek arkadaşlar da çıktı, athena, mor ve ötesi, kenan* vs.. ee hangisi başarılı oldu? bir de sorarım size, rimi rimi ley ablamız da bu göt göbek ikilisi yoktu(yoktu derken fazlasıyla vardı, seksilik yoktu yani) ama onu da eleştirdik biz. neden bu kadın diye? eleştirmedik mi? o zaman,
tamam belki onda haklıydık, haklılığımızda zaten sıralamada en sonlara düşünce kanıtladık. o ayrı konu fakat bizlerin için şöyle ;
iyi olsun olmasın eleştirecek bir şey mutlaka bulmak, hiç bir şeyi beğenmemek, eleştirmek eleştirmek.. yok günahtı yok sevaptı, hep eleştirmek, ama hiç destek olmamak. neyi beğeniriz biz çok merak ediyorum ben. tamam eurovision u gereğinden fazla abartıyoruz, zaten şarkı yarışmasından çok komşuluğun yarıştığı bir yarışma oldu evet. trt miz her yıl saçma seçimlerle , dayatmalarla karşımıza çıkıyor evet. ama abiciğim çıkıp göt göbek demeyin lütfen. hadise ablamız(aynı yaştayız) da görsellik var ve bunu yarışma da kullanmamak olur mu? olmaz tabiki. ee ses de var. müzikal olarak yaklaşırsak(hiç bilgim yoktur, dinleyici olarak söylüyorum) belki biraz basit fakat oynatıyor ve ingilizce. ingilizce avantajı kullanılmalı zira rimi rimi ley de göbek attırıyordu ancak türkçeydi ve izleyen biri olarak söylüyorum ki şarkı söylenirken öndeki üç beş türkten başka kimsede bir kıpırdama yoktu. şahsen ben gülseren hanımın yerinde olsaydım ordan ağlayarak uzaklaşırdım, mağlubiyetimiz orda belli olmuştu.
neyse fazla karıştırmamak lazım zira sadece amatör şarkı yarışması bu ve hadise 3 ile 1 arasında diyorum. bir de görsellikle abazanlığı karıştırmamak gerek. di mi ama?