|
|
- (bkz: ezan okuyan saat)
unutulmamalı...
edit: başlık başımıza kalmış(fb, 12.06.2007 19:27 ~ 23.10.2007 02:30)
- aslında hacdan değil de "hacı dünyası" adlı mağazadan alınmış olan hediyelerdir
- (bkz: zemzem suyu)
- bundan onbeş sene öncesine kadar, erkek çocuklarına en çok getirelen hediyelerden birisi, kahverengi gövdesi ve sapı, kırmızı şeffaf plastikten namlu ucu ve demir tetiği olan tabancalardı. tetiğe bastıkça hafiften ilginç bir ses çıkararak namlu ucundaki kırmızı kısımda kıvılcımlar belirirdi.
- inci, hurma, zemzem, tesbih vb...
- (bkz: hacı yağı)
- (bkz: haç)
evet biraz garip bi dedem var. nerden bulduysa...
- (bkz: hurma şekeri) aslında burada da var ama gene de getiriyorlar.
- saç yağı ( böyle zeytinli iğrenç bişi kokuyor da ıyk saç besliyormuş)
boncuklu tesbih özentisi kolye bilezik, sahte gümüş yüzük
abur cubur
kumaş
- düğmeye bastıkça bir sayı ileri atan mekanik, çelik tespih.
- seneler önce değişilmez tek hediye vardı gençler için, sünger kulaklıklı sony walkmanlar.
- kıbleyi gösteren pusulalı seccade..
- ben ilkokuldayken böle süslü püslü ,incikli boncuklu pespembe bi çanta gelmişti,,sonra allahın işi yıllardan sonra bir gün 525 te aynısının kurbağa yeşilini bir kız takarken gördüm.öle.
- (bkz: kabe) en fantastik hediye olacaktır. hayır daha iyisini getirebilecek olan varsa söylesin.
- tahtakale,mercan,mahmutpaşa esnafının yüzünü güldüren hediyelerdir. nitekim ben kendimi bildim bileli hac hediyeleri o bölgeden alınıyor.
- yıllar önce hacdan gelenlerin getirdiği dürbün gibi bir şey vardı onda hac fotoları olurdu ışığa doğru tutar bakardık,tepesinde de bi düğme olurdu ona basar fotoyu değiştirirdik ,hey gidi günler.
- (bkz: uçan seccade)
- bozuk seiko saat
- bu hediyeleri önce araplar alıp götürür.
sonra bizim hacılar oradan satın alır ve bu mallar anavatanlarına daha fahiş fiyatlarla geri dönerler.
- kolye yapımında kullandığımız tespih.
- şeytan taşlarken birbirini taşlamayan, tünelin birinde sıkışıp birbirini ezmemiş, çadırları yanmamış, sıcaktan can vermemiş bir akraba, ebeveyn, hısım, eş, dost da allahın bir hediyedir.
- hacc 'dan sonra dubai 'ye geçmek fikrinde olacak bir hacı adayı için epey kargo parasına mal olur.
- bunlarla ilgili aklımda kalan en güzel şey kokuları. oyuncaklara kadar sinmiş ağırla hafif arası kokular. normalde bu misk dedikleri şeyler çok ağır kokar ama sürülmesinin üzerinden zaman geçince hafiflediğinden midir bilmiyorum güzel kokarlardı.
- (bkz: sevap) *
- battaniye.evet battaniye yaşlanmış dedenin aşırı sıcaktan olsa gerek etiketinde made in turkey yazılı uşak imalatı battaniyeyi taa oralardan yüklenip gelmesidir.
|