valla uzun süre lifi el sabunuyla köpürtmeye çalıştıktan sonra, ilaç gibi gelen hoş sabun
en ünlü sabun markası
hacca gitmiş şakir
cilt kurutan ve kaşındıran, alerjik bünye karşıtı sabun markası.ama güzel kokar bu.bazılarıda resmen gül suyu gibi kokar, ıyk.
yahudi markasıdır. göstermelik hacıdır.
(bkz:
hacı shakira)
(dlord, 14.12.2005 01:32)
hayatınız boyunca sizi aldatmayacak tek insan.
alamet-i farika deyimini kullanan marka.
(venom, 12.02.2007 02:03 ~ 21.03.2007 16:47)
31 yaşındadır.
babamın kel kafasını sıvazladıktan sonra "saçımı hacı şakire borcluyum" demesine neden olan sabun.
her sakallıya dede denmez sözünü hatırlatan sabundur. adı hacı şakir, sermayesi yahudidir.
o sebepten;
herkese benden çay, şakire yok
üzerinde 1889'dan beri yazan sabun. bu yazı kimi insanlarda son kullanma tarihi geçmiş olabilir endişesi yaratıyor.
ilkokulda ev ekonomisi dersinde bu sabunu, hatta bir sürü 'hacı şakir' sabunu aldığımı hatırlıyorum... neyse bunları alır oyardık içini felan eşya biçimine sokardık. örneğin; ocak, dolap, küvet, kitap vs...
al sana hacı şakirden küvet, hacı şakirden kitap...hacı şakir sabunu olması şarttı tabiki...bu yüzden ben bu 'hacı şakir' sabununa çok şey borçluyum o olmasaydı böle salak birşey de yapmamış olacaktık.
gül kokulu olanlarının süper olduğu sevdiğimiz sabun markası.
bir colgate palmolive markasıdır.
mastürbasyonda kullanılmasından kelli adına dörtlükler yazılan sabun markası.
--çok özür dileyerek--
örnektir:
le le le sakine
bir amcık ver şu fakire
osbir çeke çeke
zam geldi hacı şakire
--çok özür dileyerek--
bazen çocukluk günlerini hatırlatır.
hep annemin küçükken beni yıkadığı zamanlarda kafamda dolaştırdığı kocaman, beyaz bir şey olarak hatırlarım. küçük kafada koca sabun. nerde şimdiki renkli, minik sabunlar.
çakması için (bkz:
hacı salih)
aşağıdaki diyaloğu da gördükten sonra hayatımızda daha önemli bir yeri olduğunu anladığım sabun markasıdır.
a: yazligimiz olsaydi yazlik anilarim canlanirdi yaz asklari , kumsalda öpüsmeler koklasmalar, cocuklugumuzu yasayamadik be, kumdan kale yapip zengin cocuklarina satardik, param olunca ben de alicam derdik.
b: yok lan ne yaz aşkı ne yazlığı sokmuşum yaz aşkına 90 99 arası tek dostum hacı şakir sabunlarıydı.
a: sabun secmezdim, biz babmizdan öyle ögrendik, fakirdik
...
b: haci sakir icadinin en cok abdest bozmak icin kullanilacagina bilse icine şap atardi.
hacı şakir, hacı ali bey'in oğludur. hacı ali bey, 19. yüzyılın ortalarında kırım'da sabun ve mum üreten kazan tatarı bir müteşebbistir. bu sabunun ilk üretimi, 1889'a kadar götürülür. hacı şakir daha sonra sabuncuoğlu soyadını alır.
(wikipedia)
hacı şakir denilince dedem aklıma gelir.hacı şakirden başka bişey kullandıramazsın adama.eskiden "şampuan, başka sabun mu varmış evladım" der.hacı şakir bir numarasıdır.kendince o da haklı tabi.
hacı şakir'in klasik sabun kokusu bana o kadar saf duygular çağırıştırıyor ki; çocukluk desem değil, anneanne-dede filan desem yine değil, tam olarak adını koyamıyorum. dolayısıyla duş jeli, peelingler, aromalı sabunlar filan yalan dolan, duş alırken hacı şakir klasik beyaz sabunu tek geçerim. ayrıca bu saydıklarım da hacı şakir'in yarısı kadar köpürmez.
anneanne kokusu, özledikçe koklanası...
çok ünlü bir sabun markasıdır.son bir kaç yıldır şampuan da üretmektedir.
isminde "hacı" hem "şakir" vardır ama yahudi malı olduğu söylenir,garip.
bugün anketör geldi kapıya. dedi pantene'den geliyorum. hangi marka şampuan kullanıyosunuz. hacı şakir dedim. gitti. anlamadım.
(onder, 17.04.2009 15:11)