|
|
- hacca gitmiş kimse
(bkz. hacılamak)(ascella, 11.05.2004 12:06 ~ 12:06)
- genelde gençler arası bir şekli *
- hacı naaber?
- iyidir hacı seni sormalı
gibi.
- herhangi bir eşyanızın bir arkadaşınız tarafından alınması ve bir daha geri verilmemesi olayında söylenen kelimedir.kısaca eşyayı kaptırıp onu bir daha hiç göremeyecek olma durumu.
-vay güzel bileklikmiş
-evet daha yeni aldım
-oo tam hacı yapmalık
-sittir lan
- yakında atv'de başlayacak olan, başrollerinde fikret kuşkan ve aytaç arman'ın olduğu, cüneyt ünsever'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi.
- gerek reklamlarıyla gerek müziğiyle gerek oyuncularıyla son derece ciddi bir hava sergileyen diziyi sementa(nedir bilmiyorum şahsen)nın sunması da bir acayip olmuş sanki.layla layla lay* sementanın sunduğu hacı kıl yün...daridaaa zıngada zınga**.bi değişik.
edit:doğrusu semanta'ymış ve bir spor giyim markasıymış.yinede değişik...(olahabeoy, 21.03.2006 08:37 ~ 02.04.2006 14:45)
- kayseri'de çekimleri sırasında, cami önünde eylem sahnesi çekilirken çevreden geçenlerin film çekimi olduğunu bilmeyerek, eylem yapılıyor sanarak 'islam dinine kalkan eller kırılsın' vb sloganlarla eylem başlamasına sebep olmuş dizi.
- dinine, milletine ve bayrağına sahip çıkan zengin bir işadamı olan hacı ve üç oğlunun maceralarını anlatmakta olan dizi.
kurtlar vadisi ile mafya ve derin devlet faaliyetlerinde bulunanlar kahraman yapıldı, hacı ile de fethullah gülen ve okulları, irticai faaliyetleri meşrulaştırılacak, bunların ülkelerine ne kadar bağlı oldukları, dinlerine bağlı olmasalar hayatın yaşanmaz olacağı vurgusu yapılacaktır.
- "allah allah kontesi kim sikti" adlı fıkramızda da üzerinde durulduğu gibi bir yayının ilgi çekebilmesi için dini konulara değinilmiştir..izlemeden yıkıcı yorumlar yapmak istemem ama ilgimi fazla çekemedi, en azından isim olarak..ama ülke standartlarına göz atacak olursa beğenilecek ve yayımlayan kanala reyting sağlayacağı kesin..(mantık olarak sebep sonuç ilişkisi kullanılmıştır)
- an itibariyle show tv de başlamış olan dizi.
hayrullah gesili; hacı
fikret kuşkan karakter hacı'nın kardeşi faruk gesiliyi canlandırmaktadır.
ahmet gesili; hacının küçük oğlu
şeyda gesili; hacının gelini
ayşe gesili; hacının üniversiteli kızı
canan gesili; hacının torunu
zarife gesili; hacının eşi
zafer atabay; albay
zeynep tandoğan; gazeteci (bkz: rüzgarın kızı)
ben giri girmeyi bırakıp seyretmeyi tercih edeceğim sanırım. film güzel başladı. devamını merakla bekliyorum.(spoiled, 30.03.2006 22:06 ~ 23:37)
- reklamlarının atv'de döndükten sonra dizinin show tv'de başlaması dizinin,ilginçlikler silsilesinin bir ikincisi.diziyi izlemedim ama ilgi çekici bişey olsa gerek.devamını bekliyoruz.mesela adamlardan bir tanesi çocuklar duymasın evine saklansa,sonra ordan çıkıp anadolu kaplanıyla iş görüşmesi falan yapsa,olsa bunlar.
- konusuyla gayet ilgi çekmeyi başarmıştır.ayrıca sırf fikret kuşkan için bile kaçırmayı düşünmediğim.
- dizinin ilk bölümünü izleyen atv hukuk kurulu,bazı sahneleri sakıncalı bulduğu için diziyi yayından kaldırmış.bunun üzerine show tv diziyi satın almış ve yayınlamaya başlamış.(bkz: itü sözlük haber ajansı).hayırlı uğurlu olsun
- topluma ayar verme maksatlı dizi furyasının son temsilcisi. bu toplum bunlara bi ayar verecek yakında ama ne zaman diye merakla bekliyoruz.
- atv verdiği kararla diziyi yayınlamayı uygun görmeyince showtv diziyi alıp ilk bölümünü dün izleyici oyuna sundu.gerçi biz deliyürek,kurtlar vadisi'nden biliyoruz showtv bu tarz dizileri hep benimsemiştir.*
- dizinin ilk bölümü fena değil ama diğer bölümlerinde neler olur telaş ve merak içinde bekliyorum. umarım herhangi bir grubu veya kimseleri ayaklandırmayacak derecede ılımlı bir film olur. sonra yine sağcısı-solcusu, türbanlısı-türbansızı, dinlisi-dinsizi, askeri-vatandaşı sokaklarda görürüz ki bu hiç iyi olmaz.
kurtlar vadisi bile bu dizinin yanında hafif kalır gibi geliyor bana... ve doğru yerlerde doğru mesaj verilmez ise onun dizi olduğuna kimseyi inandıramaz bir de üstüne ayaklanmaları bastırmak zorunda kalırız...
neyyse!
- cüneyt ülseverin yazdığı, aynı adlı kitaptan uyarlanmış, fikret kuşkan, tuncel kurtiz, sema öztürk ve aytaç arman'ın oynadığı, çekimleri kayseri'de başlayan,atv'de tanıtımları dönüp, "he heee bakın show tv'deyiz:))" diyip bizi şaşırtan,isim itibariyle bana hagi'yi hatırlatan izlenilmeyesi bi şaheser.
- (bkz: tuncel kurtiz)
- arağın arkadaş arasında meşru hali.*
- dizinin kayseride çekilmesinin sebebinin kayseri insanlarıyla uzaktan yakından alakası yoktur kayserinin ticaret kenti olarak bilinmesidir esas sebep ki burada tartışılması gereken parantez şudur, neden türban yasağı ve neden odtü..kurtlar vadisinden sonra beklenmesi gereken bir diziydi zaten, ancak bu devleti yokuşa sürükleyenler her zaman sessiz sakin ve uzlaşmacı gözüken karakterlerdir. bu nedenle tukaka olarak tarif edilen militan ruhlu gesilinin küçük oğluna değil esas dizide en naif kişi kimse ona dikkat edilmelidir derim ben şahsi kanaatimce ve yine şahsi kanaatimce belki de küçük oğlanın söyledikleri aslında çok doğrudur yaptıkları olmasa da..
- iç anadolu'da çok rastlanılan bir erkek ismi.
uniseks bir isimdir ayrıca. hacca gidenler isimlerinden önce kullanırlar.
(bkz: hacı sakalı)
ayrıca benim iki ismimden birisi.(askkolik, 07.05.2007 17:40 ~ 29.11.2007 22:36)
- samsun'da bir restoran adı.
- (bkz: hocam)
- son zamanlarda çoluk çocuğun bile ağzına düşmüş itici kelime.
edit:hacca gitmiş kimse için söyleniyorsa başka tabi.
- italyan turistlerin " biz sümela manastırına hacı olmaya geldik demesiyle dumur olduğum" kelime
aslında dumur olmam italyanın bunu türkçe söylemesi
emmm ben olmak haciii
- 17 - 22 yaş arası insanların birbirine hitap şekli.
|