(bkz:
talk to her)
15. avrupa film festivali’nde en iyi film secilen, çoğu almodovar hikayeleri gibi kadın erkek ilişkilerine farklı bir boyuttan bakmamızı sağlayan 2001 yapımı filmi. genel hikayenin dışında, iki erkeğin olmak istedikleri kadınlara duydugu aşkı, birazda birbirlerine yakınlaştıkça acığa çıkan gizli eşcinsellikleri, bana sevgi yolculuğunun; mitolojik bir hikayedeki gibi, bizden kopan kadın veya erkek parçalarımızı aramamızla geçen serüvenler olduğunu hatırlattı.
hayat içerisinde elimizde olmadan birçok ölüm, kaza, hüsran, ayrılık, veda yaşanıyor. nietzsche ümit işkenceyi uzatır desede almodovar bizlere, benigno'nun yaptığı gibi bu tür -iğrensemde bu kelimeden- "şansızlıklara" karşı en büyük silahımızı, umudumuzu, marco'nun aksine kenara koymayıp, alica'yı tekrar hayata döndürmek için işkencemizle savaşmamızı söylüyor. çünkü mucizeler çoğu zaman nietzsche karşı gelince yaşanıyor..
spoiler
lydia: onu hala seviyor muydun?
marco: evet. beni heyecanlandıran birşey gördüğümde onunla paylaşamayacak olduğum için ağlardım. hala sevdiğin birinden ayrılmaktan daha kötü birşey yoktur.
lydia: ne acı bir hikaye.
marco: jobim'in bir şarkısında dediği gibi, gittiğinde aşk en acı veren şeydir.
spoiler