gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · aşk
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · adı koyulmamış ilişki
  9. · under pressure

haber sitelerindeki ürpertici okur yorumları  

1. çoğunlunu haber7.com'un oluşturduğu haber yorumlarıdır. bazen öyle yorumlar yapılır ki tamamiyle cahillik boyutundadır. bazıları yobazlığın da ötesindedir. bazılarının adı iste direkt faşizmdir. okursunuz, inanamazsınınız. bunu bir insan nasıl düşünür, yazabilir. korkutucudur.

birkaç örnek; haber: 4 bin yıllık ay yıldız işareti kime ait? !:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=270126!:

yorum: okur, saral 40 (yazım yanlışlarıyla aynen iletiyorum)

arkeologlar sallamasın artık
    bir diş bulurlar efendim bu bilmemne adamının fosili, işte insanın atası derler, bir heykel bulurlar işte bilmemne haşa tanrısı derler.

nasıl evrim diye attıklarınde şişiyorlarsa, bu heykel yada bu ayyıldız da eski zamanın bir süslemesdir sadece.

ne tanrısı yok böyle birşey allah birdir, o kadar.

başka bir yorum;

alper tunga tarafından 23 eylül 2007 01:54 tarihinde
    vaybee
    saçma sapan bi haber
    elinizden gelse bu topraklar türklere ait değil diyeceksiniz.bu ülkenin hiçbir medya kuruluşuna güvenmiyorum.iyi dediğimiz kurumları bile yabancılar kontrol ediyor

başka bir yorum;
    sibel türk tarafından 22 eylül 2007 23:35 tarihinde
    ay yıldızda bu vatanda
    türklerin bundan ötesi yok...

diğer bir haber için; samast, peker'i uyutmuyor !:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=270230!:

yorum: bekir sezer tarafından 23 eylül 2007 19:49 tarihinde
    cumhurbaşkanı affetse keşke
    pkklı hainler ve bölücü hainler affediliyorda ogün de affedilse nolur ki
    cumhurbaşkanına sayın gül e sesleniyorum türk milleti ogünün affını istiyor!!!

yorum: harun kaya tarafından 23 eylül 2007 18:16 tarihinde
    neden cocuk islah evine koymuyorlar?
    ben bu ogün kardesimiz icin cok üzülüyorum. hainlarin, satiliklarin bos zaman ugrasi oldu valla, yazdiklarinin kacda kaci dogru acaba.
    hem bu cocuk eger suclu ise yasida kücük neden cocuklar icin yapilmis ıshal evine koymuyorlar? en azindan orda kaldigi sürede okulundan geri kalmaz, ciktiginda yada hayata hazirlanabilir.
    (hemokudumhemyazdim, 23.09.2007 21:03 ~ 21:05)
  2. çileden çıkaran sabah programları tadındaki yorumlardır.

sabah internetten gazeteleri karıştırırken ister istemez kişinin gözü takılıyor bu yorumlara. okumayayım okumayayım diyorum (çünkü çoğu boş ve insanı çileden çıkaran cinsten) yinede gündemi meşgul eden belli haberlerin altındaki yorumları istemedende olsa okuyorum. neden? çünkü, insan merak ediyor acaba yurdum insanı (internette haber altlarına yorum yapan çok düşük bir yüzdede olsa) konu hakkında ne düşünür, eğilim ne yöndedir diye. ama baktıkça içi kararıyor insanın. yani tam ''dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı'' durumları.
    (solt, 05.11.2007 18:17)
  3. herkesin ben bordo bereliyim ,gerekirse ıraka kendim bile girerim, alayına yeterim tarzı başlıkları beni acaba oda arkadaşım da bunlardan biri mi çok kızdırmasam mı diyerekten, ürpertmeye yetmiştir
    (zattuso, 05.11.2007 18:48 ~ 18:49)
  4. türk toplumunun halini pür mealini yansıtan yorumlardır bunlar.

haber: türban yetmez diğer özgürlükler de tanınsın diyen türbanlı kadınlar (diğer özgürlüklerle kasıt 301'in kalkması, alevilerin tanınması gibi konular)

yorumlardan bir kuple:

-utanmadan bi de alevileri alet ediyolar pis muhabbetlerine unutun bacım alevilerden size oy moy çıkmaz ot kafalar
    -yaa bu basi kapali oldugu icin okuyamayan kizlarimiz neden okumak icin arabistan, ıran, lubnan gibi guzelim ulkelere degilde, hep acik sacik yasayan, bolca icki tuketen, sortlu erkeklerin kizlarin eksik olmadigi, yollarda gaylerin sarmasdolas gezdigi ulkeleri tercih ediyorlar cok merak ediyorum. bilen biri varsa bana aciklasin ltf.
    -tebrik ederim sizi kızlar.en güzel şekilde hakkınızı arıyor ve bilgiyle ilimle hukukunuzu savunuyorsunuz.dinsiz laikler tayfasıda salya sümük ağlamak,çaput bağlamak için anıtkabire koşuyor.siz üstünsünüz ve kazanacaksınız.

(bkz: http://w9.gazetevatan.com/...)

an itibariyle sayısı 100 olan yorumların gerisi de bu üç çeşit yorumun türevleri biçiminde. her yoruma üşenmeden bakmama rağmen haberin konusuyla ilgili numunelik niyetine bir tane dahi yoruma rastlayamadım. yorumcular arasında fanatik laikçiler ağır basmakta. haber uzun diye tıpkı söz konusu yorumcular gibi okumaya üşenenler olabilir diye belirtelim: bu kadınlar söylem itibariyle, türban dışındaki özgürlük taleplerini rafa kaldırmış akp'ye ters düşüyorlar. samimi olduklarına inanırsınız inanmazsınız ama savundukları şeyler sol demokrat kesimin savunduklarıyla örtüşmekte. ve bu yönüyle kendine demokrat dindar kesim düşünüldüğünde son derece sıradışı bir duruşları var.

dönelim tekrar yorumculara. teletubbies zeka seviyesindeki yorumlar neresinden bakılacak olursa olsun içler acısı. "samimi bulmuyorum" temalı yorumlar olsa bunlar öpüp başıma koyacağım. ama değil. çoğu bu habere konu olan kadınların kişilik haklarına saldırıyı seçerken, diğer bir kesim laikçi olabilecek bütün konu dışı abuklamaları dile getirmiş, 2. yorumda görülebileceği üzere. islamcıların da laikçi cüheladan geri kalır tarafları yok. bu kadınların taleplerinin yalnızca islami çerçevede olduğunu düşünüp bu mantıkla onları tebrik ve takdir etmişler (bkz yorum 3). halk dediğimiz kütle budur işte. okumadan yorum yapar, dinlemeden vurur veya alkışlar. toplumun değerleri dediğimiz şeyler burada yansıyan türden tüyler ürpertici bir cehaletle maluldür. bu bağlamda dünyanın hiçbir köşesinde popülizm (halk dalkavukluğu) bu coğrafyadaki kadar mide bulandırıcı olmamıştır, olamaz.
    (fantaghiro, 21.02.2008 12:59 ~ 13:08)
  5. haber: ermenice, son yıllarda türkiye’de “gözde dil” olmaya başladı. harp okulunda da seçmeli ders olarak okutuluyor

yorumlar:

-biz türk üz türk kalacağız. ermenice öğrenmek isteyenlere serbestlik var.öğrenebilirler.hatta gidip ermenistan vatandaşı da olabilirler.
    (ırkçıyım, ermenice öğrenmek türk'e yakışmaz bilader. aslında türk'e türkçe'den başka dil öğrenmek yakışmaz, çok istiyorlarsa gavurlar bizim dilimizi öğrenirler. iç ses: ben kendim türkçe'yi bile zar zor konuşuyorum)

-askeri açıdan bakıldığında stratejik olarak askerlerin okuması uygun sonuçta ermenistana sınırımız var belkide günün birinde oraya göreve gidecek askerler seçilecek buradan, olayın bu şekilde askeriyeyi karalar biçimde halka duyurulması cok yanlış hele şu ince dönemde...
    (ermenice'yi sadece askerlerin öğrenmek istemesi normal. herhangi bir sivil ermenice öğreniyorsa bilin ki türkiye'yi bölme planları yapıyordur. askerin ermenice öğrendiğini duyurmak çok yanlış cahil insanlar askerler hakkında kötü düşünecek. herkes benim gibi aydın (!) değil ki.)

- şu insan ırkını belirleyen testleri yapsalarsa gerçekte ne olduğumuzu bir bilsek birileri birşeyleri biliyor galiba da ne demek mermeni ceye merak sarmışlar ha well well well
    (su katılmamış ırkçıyım. hitler büyük adamdı.)

-süreç başladı yakında türküm diyenler birbir tutuklanıp hapse atılmaya başlarsa hiç şaşırmayacağım.hepimiz ermeniyiz sözü yerini bulmaya başladı.
    (faşistim, şovenistim ayrıca paranoid-şizofrenim)

-bence yunancada ögretilsin düşmanlarımızın dilini kültürünü bilmek önemli
    (kültür dediğin emperyalist oyunudur zati, ancak düşmanların kültürü yetkili kişilerce öğrenilmelidir. misal ben kendim türk olduğumdan dahi anlamındaki -de eklerini ayrı yazmaya gerek duymuyorum. bu arada sağımız solumuz hep düşman hacı. dünya türk'e düşman. uygarlığı başlatan biziz üstelik yazıklar olsun.)

(fantaghiro, 21.02.2008 18:38 ~ 18:51)
  6. haber: laiklik kazanacak.

ana fikir: dinin yükselişe geçtiği yerlerde, din “evrim” geçiriyor. bu “evrim” de, dindar insanların laik kesimlerle daha kolay iletişim kurmasına neden oluyor.

yorumlar:

-evrim teorisi yoktur tasarım vardır insan su ve topragın karışımı olan camurdan yaratılmıştır.canlı dokularda %95 karbon hidrojen oksijen nitrojen fosfor ve sülfürden oluşur canlı dokularda toplam 26 element bulunur insan yaradılışındaki malzeme ile camurun icerdigi temel elementler birbiriyle %100 örtüşüyor evrim teorisini savunanlara sadece hayret ediyorum

-din bir kere evrim geçirmez bunu bilmeycek kadar dinsiz yobazsınız sizler geri zekalısınız darwinist yobazlar.

-evrim teorisi yoktur tasarım vardır hic bi hayvan yavrusu tekbaşına beslenip büyüyemez hic bi insan yavrusu olan bebek te tek başına beslenip büyüyemez abd bile evrim teorisini ispatlıyamadı cünkü yokkkk..

yorumların yorumu: evrim kavramının sadece insanların maymundan geldiğini savunmak için kullanıldığını sanıyoruz. evrim diye birşey yok tamam mı, varsa biz niye geçirmedik? allahu teala tarafından homo erectus olarak yaratıldık öyle kaldık. sapiensliğe geçmememiz evrim teorisinin yalan olduğunun kanıtıdır.
    (fantaghiro, 22.02.2008 19:14 ~ 19:15)
  7. haber: amerika'daki başkanlık yarışı kızışırken, barack obama ve hillary clinton'ı dalgaya alan ve hatta yer yer bel altı esprilere kaçan videolar ünlü paylaşım sitesi youtube'a gönderiliyor.

yorum:

ebru erdogan
    tayyip erdoğan "batının ahlaksızlığını aldık" derken bazıları çemkirip duruyordu. ama aramızda bunun "amanda ne demokratik, ne güzel keşke ülkemizdede olsa" diyenlerin olduğunu okuyunca onu daha iyi anladım. örnek almamız gereken demokrasi salt cinselliğe ve bel altına dayalı demokrasi değildir arkadaşlar lütfen biraz mantıklı olun!!!

yorumun yorumu: tayyip ne söylerse güzel söyler. (bu gerçek ismim değil, özellikle seçtim rte öyle etkileyici bir insan ki yalakalık yapmalara doyamıyorum) bambaşkayım. benden öyle çok sayıda var ki, alışsanız iyi edersiniz.

(bkz: cinselliğe ve bel altına dayanan demokrasi)
    (fantaghiro, 03.03.2008 18:43 ~ 18:46)
  8. haber: avustralya öz kızı ile ilişki yaşayan ve çocuk sahibi olan 61 yaşındaki john deaves’i konuşuyor.
    yorum:bu insanlarda hayvansal güdü beyeyinsel gücün önüne geciyor.işte ab ve toplumu. bu birliğe girme arzu isteğinde bulunanlara duyrulur.

(bkz: http://w9.gazetevatan.com/...)" onmousedown="return bkc('2326029','+http%3A%2F%2Fw9.gazetevatan.com%2Fhaberdetay.asp%3Fdetay%3DOz_kiziyla_iliskisini_TVde_anlatti__171650_1%26amp%3Btarih%3D07.04.2008%26amp%3BNewsid%3D171650%26amp%3BCategoryid%3D1')">http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Oz_kiziyla_iliskisini_TVde_anlatti__171650_1&tarih=07.04.2008&Newsid=171650&Categoryid=1)
    (fantaghiro, 07.04.2008 14:56)
  9. annesini boğazını keserek öldüren başak için, olay henüz çok yeni iken yapılmış bir yorum:

-bu kız şimdi bu olaydan sonra kendi statüsünde birisiyle evlenemez, kimse almaz onu, sonu mutsuzluk ve intihar olur.

hala etkisinde olduğum bir yorumdur.
    (arapbebek, 07.04.2008 15:02)
  10. haber: akp kadın kolları,türk kadınının yaşadığı acıları anlatırken ermeni tehcirinde çekilmiş fotoğraf kullandı.
    yorumlar:
    "ya zaten bu rte sülalesinde ermeni kırmalığı mevcut.şaşırmadım şahsen"
    "bunların hepsi hrant dink hrant dink vatan hainiydi"
    "bizim ermenilere gösterdimiz töleransı acaba kaç ermeni bize gösterirdi bu kadar yalakalık neden bunun bir nedeni olmalı ya kanında kan var ermeni kanı yada türk insanına kini nefreti var"

(bkz: http://w9.gazetevatan.com/...)" onmousedown="return bkc('2328471','+http%3A%2F%2Fw9.gazetevatan.com%2Fhaberdetay.asp%3Fdetay%3DAKP_reklaminda_sok_eden_hata__171802_1%26amp%3Btarih%3D08.04.2008%26amp%3BNewsid%3D171802%26amp%3BCategoryid%3D1')">http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=AKP_reklaminda_sok_eden_hata__171802_1&tarih=08.04.2008&Newsid=171802&Categoryid=1)
    (fantaghiro, 08.04.2008 12:27)
  11. önce (bkz: @2336161)

şimdi gelelim o giride verdiğim linkteki habere yapılmış güzide okur yorumuna:

"sonucu ne olursa olsun einstain bir yerde yanılıyor.atomun çekirdeği parçanaıp birleştirildiyinde fizyodinamik entegrasyon oluşur,bu aşamadan sonra zaman ve mekan hesaplamaları ne ye göre kıyaslanıp aritmetik sonuçlar veriyor.bu da fizyodinamik için yeterli değildir.tamamen şans işi.uyumayın.hürmetler"

görüldüğü gibi toplam dört satır yazı, bolca imla hatası ve "kime göre neye göre?" bazlı bir yaklaşımla özel görelilik kuramı bitirilivermiş, sen sağ ben selamet. gerçekten bu toprağın insanı hiç beklemediğim anda beni şaşırtmayı daima başarıyor. haksız yere dalga geçtiğimi idrak ettiğim evrim teorisi çemkirmecilerinden de defaatle özür diliyorum.
    (tembel, 14.04.2008 19:09)
  12. haber: rock'n coke iptal edildi, türkiye nin en büyük müzik festivali bu yıl yapılmayacak
    yorumlar:
    "iyi olmuş binlerce ipsiz sapsız,uyuşturucu,pislik,çöp,fuhuş ve bilumum her türlü iğrençlikten başka bir şey değildi..."
    "gereksiz bir organizasyon,buna benzer diğer organizasyonlarında tez zamanda iptalinin diliyoruz..."
    "defolup gidin bu başlangıç olsun"
    "sadece bu yıl değil , bir daha hiç yapılmamasını dilerim."
    (bkz: http://w9.gazetevatan.com/...)" onmousedown="return bkc('2348336','+http%3A%2F%2Fw9.gazetevatan.com%2Fhaberdetay.asp%3Fdetay%3DRockn_Coke_iptal_edildi___173304_7%26amp%3Btarih%3D16.04.2008%26amp%3BNewsid%3D173304%26amp%3BCategoryid%3D7')">http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Rockn_Coke_iptal_edildi___173304_7&tarih=16.04.2008&Newsid=173304&Categoryid=7)

yorumların yorumu: beğenmediğimiz onaylamadığımız her türlü etkinlik ve organizasyon yasaklansın istiyoruz. iki kitap bitirmişliğimiz, kurtlar vadisi, recep ivedik felan oynamadıkça sinemaya gitmişliğimiz, bir kez olsun sergi, müze gezmişliğimiz yok ama sanat hakkında ahkam keseriz, gerekirse içine tükürürüz. faşizmin en alt ve müptezel kümesi olan sıradan faşizm liginde top koşturmaktayız.
    (fantaghiro, 16.04.2008 16:04 ~ 16:05)
  13. haber: los angeles uluslararası havaalanı'na yolu düşecek olanlar dikkat. güvenlik taraması bildiğiniz gibi değil. uygulama önümüzdeki hafta başlayacak. son teknoloji güvenlik sistemi insanı anadan üryan gösteriyor. (fotoğraflar da bunu doğrular nitelikte.)
    yorumlar:
    "kanun ve kurallara uyacaksin. gececeksin makinadan. binme o zaman ucaga yada gelme abd ye kanunlarini sevmiyorsan. ne o basortu var diye alete de mi girmiyceler yani. herkes pasa pasa gececek. ısine gelmeyen gelmesin kardesim. supe rolmus. ınsallah tum hava alanlarina koyarlar da rahat bineriz ucaga"
    "önce güvenlik,sonra mahremiyet.arzu etmeyen başka yolu seçsin."
    "teknoloji süper güvenlik için herşey denenmeli ve uygulanmalı"
    "içişleri bakanlığı bu cihazları derhal ithal etsin. havaalanları,üniversite girişleri bu cihazlarla donatılsın. güvenlik herşeyden önce gelir."
    "maalesef insanlarımız bu tür kontrolleri hak etmektedirler..."
    (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    yorumların yorumu: hiçbiri hakkında malumatım olmasa da başta orwell'in 1984'ü olmak üzere tüm kara ütopyaların gerçekleşmesini istiyorum. alacakaranlık günlerin hayaliyle yanıp tutuşuyorum.
    (fantaghiro, 18.04.2008 22:48 ~ 23:07)
  14. haber: agos gazetesi ve kendilerinin korunması ile ilgili emniyetten gelen evraklarda sürekli vali yardımcısı ergün güngör’ün imzasını gören rakel dink, istanbul valisi’ne yazdığı mektupta “kocamın ölümünden o kişi de sorumludur. gelen evraklarda onun imzasının olması, benim acımı tazeliyor” diyerek sitem etti.

yorumlar:
    "bu ülkeyi ya seveceksin ya da terk edeceksin."

"ulannn almanyada 3 tane türk öldürüldü şu son 1 ay içinde danimarkada yine son 1 ay içinde 1 türk genç öldürüldü neden sesiniz çıkmıyor namussuzlarada vatan haini birisi savunuluyor ben bunu anlamıyorum neden almanyaya yada ırkçı bir devlete karşi yürüyüş yapmıyonuz yorum yazmıyonuz"

"delilsiz konuşarak,herkesi suçlayamazsın.davayı arap çorbasına çevirdiniz.polisler,subaylar,v,yardımcısı,gazeteler suçlanıyor.demekki senin kocanda,sütten çıkmış,ak kaşık deyilmiş."

"ermenilerin katlettiği büyükelçilerimiz 1973 santa barbada konsolosu mehmet baydar 1975 viyana büyük elçisi bahadır demir 1975 paris büyük elçisi ismail erez 1977 vatican city büyük elçisi taha carım 1978 madrid büyük elçisi necla kuneralp 1980 atina ateşesi galip özmen 1980 sydney başkonsolosu şarık arıyak 1982 los angeles baş"

"katil ermeniler asala onlarca büyük elçimizi öldürüken katlederken neden bunları söylemediniz neden yapmayın etmeyin dedidiniz"

"bu bayan dink hala niye konuşuyor. onun isteğiyle herşeyi baştan aşşağı değiştiremeyiz. burası türkiye cumhuriyeti.istemiyorsa vatanı olan ermenistana gitsin.vatan hainlerinin türkiyede yaşamaya hakkı yok.( katil devlet diyenlerin) tüğrkiyenin suyunu içip ekmeğini yiyip bu vatana küfredemezsin. herkes hesabını vakti geldimi verir!!!!!!!!!!"

"bizimde içimizi sizin gibiler acıtıyor,yandaşlarınız bizim büyükelçileri bir bir öldürürken bizimde içimiz acımıştı.bizim şanssızlığımız bizi destekleyenler yoktu hepimiz türküz diyen ermeni bulamamıştık ama siz şanslısınız hepimiz ermeniyiz diyen insanları arkanızda bulabildiniz."

"adam şişli''nin ortasında bölücülük yapıydu. bu soysuzları savunanlar. erzurum erzincan yöresine gidin. halkı dinleyin. yaşasın türk ve türkiyem."

"ne kiymetli bir ermeniymiş aylardır kamuoyunu meşgul ediyor. benim mumcularım, hablemitoğullarım,bitlis paşalarım kurban edildi katiller aramızda dolaşıyor bu konu araştırılmıyor. bayan dink yeter bizi oyaladın senin yerin ermenistan hadi güle güle."

"sanki bir tek hrant cinayete kurban git miş gibi, her allahın günü bir başka ihbarla olayı canlı tutmaya, ortamı ger meye devam ediyorlar.mahkeme devam etmi yormuş gibi beyanlar vermekle kimlere mesaj yolluyor rakel dink.on binler biz de hrant dink''iz bizde ermeniyiz dedler yetmedimi.daha fazla mahkemeye müdahele etmyin."

"bu bayanın dediği lafmı şimdi. bunların keyfine göre vali yardımcısını görevden alsınlar ozaman. sanki kocası azizdide durup dururken öldürüldü. yazıklar olsun. nerede tam bağımsızlık. ozaman herkesin isteğine göre memur atayalım.
    hıran dink in ölüsü ile türküyeyi idare etmeye kalkıyor...!!! neymiş yazışmaları ,o vali vekili imzalamasın, şu imzalasınmış...!!! başka emrriniz..????"

"baştan aşağı saçmalık. kadın ne dediğini, yada dediği lafı ne anlama geldiğini bilmiyor. vali yardımcısını yerinde olsam kadını mahkemeye verirdim.kadın alenen sen katilsin diyor ve bunu cinayeti (suikasti) ülkeyi yasa boğmuş olan kocası üzerinden yapıyor"

"türiye''de bizim,türküye''de bizim,o.pamukta,hrank dink te sizin olsun,ama valide, vali vekili de bizim anlaşılmıştır umarım...!!!"

"sen nededigini bilmiyon galiba türkiyede yasayip bide türkiye cumhurriyetinin makamlarina laf edemezsin bu resmen tehdit haddini bil bu ne cürret ya edebinle oturuyosan otur yoksa sende..................."

"türkıye cumhurrıyetıne dıl uzatan elbet cezasını bulur bak bızler avrupada toplu olarak canlı canlı yakılıyoruz sen türkıye gıbı bı yerde yasa sonrada cav cav et rahatsız oluyosan gıdersın hanım"
    yorumların yorumu: en az bizim kadar bu ülkenin vatandaşları olan azınlıklara "defol" demeyi yurtseverlik sayan çoğunluktanız. utanacak hiç bir şeyimiz yok. utanacak bir şey yapmadığımızdan değil. ar damarımız çatladığından, vicdan, ahlak gibi mefhumlarla hiç tanışmadığımızdan...
    (fantaghiro, 22.04.2008 16:55)
  15. haber: en büyük kuramsal fizikçi albert einstein, yeni ortaya çıkan 1954 tarihli bir mektubunda, dinler için ‘insan zaafının ifadesi, çocukça, ilkel efsaneler’ diyor

yorumlar:

"sıradan fizikçi,allah''ın varlığına inanıp maneviyatını o yönde kullananların yoluna din denmesi sence çucuksu ama senin fiziksel çalışmaların uzmanca mı.?sen ne buldun ki sen gideli neler buldular neler.!!"
    "dinsiz olduğu vurgulanmak istenen einstein ın yahudi tasavvufu adında bir kitap yazdığını hatırlatmak isterim."
    "din "allah''ın yarattığı kuluna uygun bulduğu yaşam biçimi"dir. bunu körlerle, kalp gözleri de görmeyenler göremezler. eınstayın, filozof olabilir, ama tepe gözü görürken, kalp gözü kapalıysa "din"i inancı olmaya bilir. yadırganacak ne var?"
    "katıksız kafir işte."
    "allah herkese iman nasip etsin..burdaki bazı imansızları görünce allaha imanım daha fazla artıyor.hikmet göker (kur''an da dünyanın yuvarlak olduğu ve güneşin etrafın dadöndüğü yazıyor) görek ve anlamak isteyene"

(fantaghiro, 14.05.2008 12:36)
  16. haber: iran taşlamaları erteledi (bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    "uluslararası baskılara dayanamayan iran, zina yaptıkları için taşlanarak öldürülmelerine (recm) karar verdiği 8 kadın ve bir erkeğin infazlarını durdurdu. tahran, idama çarptırılan 4 kişinin cezalarının hafifletilip hapis ya da kırbaça dönüştürüldüğünü, diğer tüm dosyalarınsa gözden geçirileceğini duyurdu. geçen yıl, qazvin kentinde evli ve iki çocuk annesi mukarremeh ibrahimi (halka içindeki) ile jafar kaini (yukardaki) adlı erkek, ilişkiye girdikleri için taşlanarak öldürülmüştü."

ürpertici yorum: "bencede ilkellik.idam etseler adam gibi assalar yada iğneyle.bir insan ne kadar kötü olursa olsun toplumun bu denli ceza vermesi yanlış."
    benim yorumum: bence de düpedüz ilkellik. ışın kılıcıylan veyahut lazer silahlarıylan öldürülmeliler.
    (impossible perfection, 07.08.2008 13:39)
  17. haber: pkk ve apo lehine sloganlar atılan cenaze töreninde, öldürülen pkk'lının asker kardeşi de vardı.

yorumlar: "yeni dağlıcalara hazır olun bu alçaklıkların sonu gelmez."

"t.s.k nın ırak yerine böyle yerleri bombalaması lazım asıl hainler içimizde."

"o askerin, o bez parçasının karşısında durması, onun da aynı durumda olduğunu gösterir."

(bkz: http://haber.gazetevatan.com/...)

yorumların yorumu: pkk'ya katılan kardeşiniz ölünce üzülmemeli, zinhar yasını tutmamalısınız. bilakis sevinmelisiniz pkk'lıların sayısı 1 azaldı diye. cenazesine giderseniz siz de vatan hainisinizdir. ayrıca pkk'lılara cenaze töreni yapılmasın, hatta gömülmesin onlar. öfkeli ve tepkili olduğumuzdan böyle konuşabiliyor değiliz sadece insani olan her kavramdan uzağız o kadar.

ps. diğer yorumlar aşağı yukarı bu türevde olduğu için alıntılamaya gerek görmedim. vatan gazetesini ve bu haberi böyle sunan diğerlerini, o askerin muhtemelen soruşturmaya uğrayacak olmasına sebebiyet veren habercilik anlayışından ötürü tebrik etmek istiyorum buradan. bambaşkaymışsınız.
    (fantaghiro, 28.08.2008 17:06 ~ 17:31)
  18. haber: tünelin ucu göründü istanbul'da trafik biraz olsun rahatlayacak.
    kaynak:(bkz: http://www.haberturk.com/...)
    yorum1: inadına akp
    yorum2: işi iyi yapanı kutlarız bravo oyum sana değil
    (simliboya, 28.08.2008 17:19 ~ 17:20)
  19. haber sitelerine olan bitenden haberdar olmak için değil de ot ve de bok hakkındaki yorumlarını pislemek için giren adamların mamülleridir.
    tutarlı bir içerikten ,gayet tabii, nasip alma fln hak getiredir zira yapılan yorumlar "bu laflar boyboy siksin seni tayyip kovboy" kıvamındadır.

(bkz: gündemdeki olaylara sığ yaklaşımlar)
    (chilavert, 28.08.2008 22:14 ~ 30.08.2008 14:32)
  20. haber:

erdoğan: doğan gazetelerini almayın
    http://www.haber7.com/...

yorum:

burak alp tarafından 2008-09-19 01:25:23 tarihinde yazılmış

safını belli et !doğan gurbuna ait gazeteleri almak dinen günahtır.zaman yeni şafak gibi gazeteleri almakta dinen sevaptır.eğer değerlere saygılı medyamızın bu günkü trajı ve gücü olmasaydı 27 nisan bu kadar yumuşak atlatılmazdı.dahada güçlü olmalılar.posta gibi boş bir gazetenin trajı zamandan yüksek olursa üfürükten bir spor gazetesinin trajı y.şafaktan yüksek olursa vebalimiz var demektir bilesiniz.inançlı olupta ön yargılı ukela ve cahilce laga luga yapmadan kenarına köşesine takılmadan safımızı belli etmeliyiz!
    (selenge, 19.09.2008 03:29)
  21. okuma düzeyi bakımından yılda iki kişiye bir kitap düşen caanım ülkemin canım insanların haber sitelerinde yaptığı ve insanı kırıp geçiren yorumlardır.öyle absürd yorumlar,oyle farklı bakış açıları mevcuttur ki gülmek için başka bişey aramanıza gerek kalmıyor..ama yok ben bu kadar aptallığa gelemem diyorsanız vazgeçiniz bu sevdadan...

http://aynakemer.blogspot.com/...

alın size bir haber...

istanbulda doktora tezi kabul edilen bir kadın sevinç gösterisini kampüs içerisinde silahla kutlarken kurşun bir kampüsün içinde olan bir meksikalıya isabet ediyor.

gelsin okur yorumlari...

anonymous said:

"amnakoyim almıyacaklar bizi avrupa birliğine"

july 12, 2008 5:33 pm
    (asayisberkendal, 09.01.2009 00:43)
  22. (selam kelamı, 07.04.2009 17:22)
  23. (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)
    haberinin altındaki yorumların yüzde 90'ı.

bir örnek: "denize girdiğin günü hatırlıyorum.o gün insan olduğumdan utanmıştım.senin yaşantında bir gariplik var iki olaydada ailenden kimseler yok.allah rahmet etsin demeyecem,neden rahmet etsinki.boş yaşamış, boş gitmiş...hiçte üzülmedim. "
    (fantaghiro, 26.07.2009 23:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil