kesinlikle hatalı bir hadise olmamakla beraber ne koşulda hatalı, ne koşulda hatasız olduğunun ayrımına varmak herkese nasip olmadığından çoğunlukla hatalı, kaka sonuçlar doğuran olay. mesela
prekazi gs ye çalım attı bjk ile imzaladı gibi bir haber başlığını aynen alıp, sözlükte açıp, bir de altına haberi aynen yazarsan popoma benzer, çirkin olur, kaka olur. böyle bir haberi sözlüğe taşımak istiyorsan yapman gereken şey, başlığı
prekazi nin gs ye çalım atıp bjk ile imzalaması gibi bir durum formatına getirip öyle açmak, altına da istiyorsan haberi aynen kopyalamaktır. yok illa
prekazi gs ye çalım attı bjk ile imzaladı diye açacaksan başlığı, o başlığın altına yazılacak şey haberin içeriği değil, doğrudan gazetenin o başlığına dair bir tanım olmalıdır. "fotomaç'ın saçma sapan bir habere layık gördüğü başlık" veya "türk basınında yalancılığın son noktası" gibi. yani haberin konu ettiği durumu/olayı sözlüğe taşımak istiyorsan başlığı sözlük konseptine uyduracaksın, yok ben haberin konusunu değil, doğrudan haber başlığını, haberin sunuluş şeklini tartışmak istiyorum diyorsan başlığı aynen almanda bir sakınca yok. eve gelirken de domat al. öptüm bye.