|
|
- hırvatistan'da ve çevre ülkelerde yaşayan katolik bir balkan haklı
- (bkz. crotia)
- kravatı bulup bi vatandaşımıza 250 milyar(250 000 ytl) kaybettirmiş ırk
- eski yugoslavya devleti içerisinde sırplardan sonra en milliyetçi ve muhafazakâr olan ikinci millet.
- kravat sözcüğünün kökeni.
- (bkz: hrvatska)
- sayılarının hırvat diasporasıyla beraber 7 milyon civarı olduğu tahmin edilen halktır.ayrıca çok uzun boylu ve deli gibi spor yapan bir halktır.öyle ki gittikleri her ülkede özellike spor sayesinde sivrilmişlerdir.(özellike kanada,almanya,amerika ve avustralya da hırvat kökenli çok sporcu vardır)
- irlandalılarla beraber en koyu katolik halk (italyanlar dahil).
- eğlenceli insanlar. yani rahatlıkla içip, her türlü mallığı yapabilirsiniz. iyidir bazıları. her millette olduğu gibi hırvatlarda da mallar mevcut. karışık insanlar. ayrıca formalarını sırtımda taşımaktan zevk aldığım ulus.
- kibir ve milliyetçilik bünyelerinde yer almıştır lakin keyifli insanlardır.
- son derece kibar ve ölçülü insanlardır, en azından benim tanıdıklarım. dubrovnik'e yaptığım gezi sırasında yakınen gözlemledim. henüz turizme ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ikiyüzlülüğüne alışamadıkları için sahte sırıtışlar, yapmacık ilgiler falan görülmüyor kendilerinde en azından.
- esprili insanlardır, yaptıkları bazı esprileri anlamasanız da aslında komiktir. sonuçta balkanlar'ın tarzı farklı. milliyetçilik durumu ise milliyetçi olanları ciddi derece korkunç. her an sizi yiyebilecek gibi olabilirler. bunda da yugoslavya'yı düşünmek gerekiyor. şu da var ama, insanları hoşgörülüdür. biraz maldırlar; ama iyidirler.
- psikolojileri bozuk insanların hırvatistan'da yaşayanlarının ortak adı. hiç bir şey tam anlamıyla garantilenmeden 'aha da oldu, heheyt başardım' diyemeyecekler.. zavallılarım öyle bir aldılar ki derslerini...
(bkz: 20 haziran 2008 hırvatistan - türkiye maçı)
|