hıçkıra hıçkıra ağlamak   

adana çık aradan

1. insani bir eylem.siddetli ağlama durumlarında insanın başına gelebilecek durum.sinir bozukluğu ifadesi.sonrasında gülmek eylemi ile de devam edebilir.
    (martin hayda gel, 16.05.2005 01:28)
  2. o anki tüm dertleri alaşağı etmektir ki bazen çok işe yarar, kuş gibi özgür hissedersin kendini.
    (gülümsün, 16.05.2005 01:30)
  3. sebepsizde olur bazen.üstüste gelen şeyleri içinize attığınızda hiç olmadık bir yerde,hiç olmadık bir olayda patlak verir.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 16.05.2005 01:47)
  4. içte biriken bir sürü derdin,tasanın,problemlerin ağlama şeklinde dışarı çıkmasıdır.özellikle içinde aşk ateşi olan bireylerin gerçekleştirdikleri eylemdir.kişinin kalbi o kadar yanıyordur ki ağlayarak söndürmeye çalışır bilmez ki o yangına okyanusların suyu bile dayanmaz..
    (kurabiye, 14.11.2005 01:44)
  5. akabinde bir de kusulursa ne dert ne sıkıntı bırakan,içinin tamamen boşalmasına yol açan eylem.
    (bulamadım, 15.12.2006 21:16)
  6. nedense hep mirkelamın-unutulmaz şarkısının klibi gelir.50. saniyede kadının ağlaması...

http://www.youtube.com/...
    (faithfull, 15.12.2006 21:26 ~ 21:34)
  7. "şu an hayatım bitse... uğruna onca çaba verdiğim bir dolu şeyin hiçbiri artık umrumda değil." demektir. çok dolduğunuzda, her şey üst üste geldiğinde ve hiçbir şeyin bir çözümü olmadığına inandığınız anda hıçkıra hıçkıra ağlarsınız. bazen işinizdir sorun, bazen aşkınız; ağladıkça içinizin bomboş olduğunu hissedersiniz. o kadar şiddetli ağlarsınız ki bazen nefes almayı unutursunuz resmen, öksürürsünüz. işte o an aklınız yavaşça başınıza gelir ve artık sessizce ağlarsınız. sizi ağlatan her neyse, ona lanet etmeyi ya da kendinize kızmayı bırakmayı denersiniz. kendinize zarar vermek, bardak kırmak ya da çığlık atmak istemektesinizdir belki; ama sessizce dışarıdaki ağaçlara bakarak rahatlarsınız bazen. gözyaşlarınız bitse de, bir süre de daha kesik kesik içinizi çekersiniz. sonrası şiddetli baş ağrısıdır genelde.
    (maia, 15.12.2006 22:03)
  8. olay esnasında ölmek istiyorum denip sonrasında "değmezmiş ulan" a dönüşen ruhsal dışa vurum
    (undeadtr, 16.01.2007 19:17)
  9. yaramazlık yapan küçük çocuğun annesinden terliği yemesi sonucu gelişen olaydır. anne bu dayanamaz yüreği çoğu zaman. ama bazen de işi başından aşkındır gidip sakinleştiremez yavrusunu. yatağına kıvrılan çocuk hıçkıra hıçkıra ağlamaya devam eder, bir süre sonra iç çekmeler başlar ve öyle de güzel uyur ki..
    (hotel california, 10.06.2007 12:34 ~ 12:36)
  10. en iyi orgazmdan daha keyifli olan şey.
    (anarsik kirmizi, 30.07.2007 04:07)
  11. sabah uyandığınızda kendinizi gözyaşları içinde uyanmış bulursunuz. bu, seyrettiğinizde elinize bir fırça alıp resmetmek isteyeceğiniz ya da içinde çeşitli şifrelerden birini bulunduran (benimle ilgilen, bana sarıl, sana şu an ihtiyacım var gibi) o usul usul ağlamalardan biri değildir, bilirsiniz. ortalamaya vurulsa, beş senede bir yaşanması muhtemel olan yağmur toplamış bir bulutun, yeryüzüne camlara vura vura inmesi gibidir; ne baraj kalır, ne köprü… teslim olmuş ya da teslim alınmışsınızdır, kim bilir…
    toparlanıp çıkmalıyım dersiniz, anahtar kapının arkasında, iş evde, ev iştedir artık. yürürsünüz, ağlarsınız, ağlamamalıyım dedikçe daha çok ağlarsınız. yanınızdan insanlar geçer, size bakarlar, görmezsiniz, günah-sevap, yalan-gerçek, doğru-yanlış, her şey birbirine karışmıştır, topladığınızı sandığınız her parçanız dağılmıştır. büyük bir yangının ortasında neyi kurtaracağınızı bilemezsiniz, bütün gücünüz tükenmiştir, dayanmak istersiniz. soru sorarlar “neyin var?”diye, son gücünüzle bağırırsınız “ yok bir şey, beni yalnız bırakın” diye… biri öldü ya da delirdi diye düşünürler, yerinizde olmadıklarına sevinirler aslında, bilirsiniz. umurunuzda da değildir zaten, avaz avaz, sarsıla sarsıla, hıçkıra hıçkıra ağlarsınız. hayal gücünüz canınızı yakmaktadır, kabul eder ve payınıza beş senede düşen yedi ton gözyaşını aynı günün sabahına, gecesine böler dökersiniz. ölmez içinden geçersiniz…
    çok uzun ama çok uzun yıllar sonra biri:
    —“evleniyorum… onu değil, seni sevdiğim için. bilmeni istedim…” demiştir.
    belki…
    (bru, 27.08.2008 21:12)
  12. en ucuz ve en etkili terapi yöntemidir.
    (xlmart, 27.08.2008 21:29)
  13. çocukluk çağını geçen birisinin, özellikle de bir erkeğin gerçekleştirmesi çok zor olan bir olaydır ki. başaramayanlardan birisi olarak eksikliğini çoğu zaman hissetmiş, hatta özlem duymuşumdur. dünyanın en güzel ve en özel anlarından birsidir kuşkusuz. hıçkıra hıçkıra ağlayan birsinin karşısında taştan meydana gelmiş bünyenin bile göz yaşlarını tutma şansı olmayacaktır. ona ayak uydurup farkında olmadan kendisini koskocaman bir huzurun içinde bulacak, hiç olmadığı kadar hafiflemiş hissedecektir.
    (mutsuz, 27.08.2008 21:40)
  14. (bkz: sizin hiç babanız öldü mü)
    (absolut, 27.08.2008 22:03)
  15. hayatın sana verdiği bütün acılara inat, bağıra, bağıra bütün nefretini kusmaktır.bağıra bildiğin kadar arınırsın günahlarından, gözyaşları kuruduktan sonra alınan derin bir nefes, hayata attığın en iyi çalımdır.
    (küflü prenses, 27.08.2008 22:50)
  16. bardağın taşması gibidir. yanlardan sular süzüldükçe rahatlanır. masanın üzerinde o sular yayıldıkça bardaktan uzaklaştıkça rahatlık verir.
    ama ne yazık ki taşma süresince bardak hep doludur. ne kadar sular uzaklaşsa da biri gider biri gelir.
    (klorlu su böreği, 29.08.2008 00:41)
  17. 3 yılda bir hortlayan bir mevzudur bende.
    sanırım dün yıldönümüydü.
    (pntgrm, 29.08.2008 11:14)
  18. hani hava bozar, şöyle adam gibi sağanak bir yağmur yağsa rahatlayacaktır ama rahatlayamaz bir türlü.

öyle bir sıkıntı basar bazen insanın içini, kelimeler tıkanır, boğazı düğümlenir, göğsünün üzerine koca bir yumruk gelip oturur.

bir sağanak patlasa rahatlayacaktır; şöyle sakınmadan, hiçbir şey düşünmeden, rahat rahat hıçkıra hıçkıra ağlayabilse hafifleyecektir sıkıntısı.

işte tam o anda ikiye ayrılır insanlar: bazısının sağanağı gelir, boşalır, arınır yüreğindeki safralardan.

bazısı yeni yağmur dualarına çıkar.

sil baştan.
    (haşmet asilkan, 29.08.2008 11:18)
  19. insanın bazı birikimleri dışarı atması. zehiri akıtmak gibi. ama bazen çok fena şekillerine denk geliyorsunuz...

bir arkadaşla bir ortamda bulunduk. ben az çok tanıyorum elemanları ama arkadaş çok samimi. neyse gittik oturduk. ortamda birşeyler içilmeye başlandı, 10-15 dk. sonra herkes birbirine yoklama çekiyor. nasıl diye kafa sallıyor karşıdaki de "yok bişey" babında kafayı kaldırıyor. sırayla böyle gidiyor bu. kimseden ses çıkmıyor ama. 5-10 dk. daha geçti bir yoklama da ben çekeyim dedim. yine aynı muhabbet, yok bişey ve kimsede ses yok... derken bi abimiz aynen şöyle dedi ve sessizliği bozdu;

(gayet kibar ve ciddi)

- arkadaşlar, afedersiniz ama müsade ederseniz ben bi ağlıcam.
    + tabi abi ne demek, müsade senin...

yanımızda da arkadaşın minbüsü var kapısı açık. gitti oraya oturdu orta koltuğa bangır bangır ağlıyor. ama ne ağlamak be... bizim taraf yine sessiz. ama tabi kimsede bişey yok!.. derken bir arkadaş şöyle dedi;

(yine gayet kibar ve ciddi)

- arkadaşlar, müsade ederseniz ben bir gülücem.
    + gül abi ne demek...

biri minübüste bangır bangır ağlar biri dışarda kopar, bazısı yatar, biri oturur düşünür, böyle bir ortam. ama kimsede bişey yok!. herkes normal!. ben de öyle seyrediyorum milleti ama ne hikmetse bir benim kafam güzel!. beraber gittiğim arkadaşa bişeyler soruyorum arada ama yatmış öyle hiç ses vermiyor. dedim bayılmış bu da...

derken bir arkadaş kalktı yanıma geldi;

(kibarlık ve ciddiyet devam)

- madboy, rahatsız ediyorum ama seninle şu minibüsün oraya bir gidelim mi?
    madboy: gidelim...
    - mümkünse iyice arkasına geçelim.
    madboy: tabi...

gidilir...

- madboy, ortamı görüyorsun birader. biri ağlıyo, biri kopuyo. bizde burda gülelim mi ayıp olmasın?

yemin ediyorum uzun zamandır böyle kopmamıştım... neyse döndük ortama geri. o minübüste ağlayan abi geldi, dedi ki;

-ağlamam bitti. müsade ederseniz şimdi de gülmek istiyorum... güldü sonra paso.

neyse açıldı kafalar eve dönüyoruz. bana cevap vermeyen arkadaş kendini öldü sanmış o yüzden sorulara cevap vermiyormuş. soruları duymuş ama...
    (madboy develop, 29.08.2008 11:42 ~ 12:24)