|
|
- selçuk ilçesinin rahmetli efsanevi delisinin adıdır. bütün dünyada selçuk efes, meryemana vb ile tanınsa da bir selçuklu için selçuk un gerçek sembolü arpa*dır. genellikle dörtyol ağzında hastanenin yanında takılırdı. elinde mutlaka bir şişe köpek öldüren bulunurdu. ayakları genellikle çıplaktı. ama kendisine çok düşkün turizm esnafının işler iyi gidince ortaya çıkan sponsorluğunda elinde bir şişe jack daniels ve ayağında benim diyen tikky'nin almaya cesaret edemeyeceği marka spor ayakkabılar da görebilirdiniz.
neden bu yaşam felsefesini seçtiği konusunda çeşitli söylentiler vardı. ama en yaygın olanı aşk acısından dolayı olduğu konusunda idi.
öğrencilerini sıraya sokmaya çalışan öğretmene yardımcı olma amacıyla "sıraya girsenize lan nassını sktiklerim" diyecek kadar da eğitim gönüllüsüydü. bir de sürekli anlattığı "uçan jandarma" hikayesi vardı, ancak kimse hikayenin sonunu dinlemeye muvaffak olamamıştır. çünkü hikayenin belli bir bölümünden sonra şarap şişesiyle girişirdi adama.
kendisi selçuk halkınca ölümünden sonra da unutulmamış, facebook ortamında adına bir grup kurulmuştur. grubun en son hatırladığım üye sayısı 200 küsürdü.
bu satırları yazan yazarın neden bu kadar yazdığına gelince. kendisi lise boyunca arpa lakabıyla anılmıştır efendim*.
toprağın bol olsun hüseyin abi.... sen aslında bizim.....
|