hırsızların elinin kesilmesi  

adana çık aradan

1. son zamanlarda yaşadıklarım, gördüklerim ve duyduklarımdan sonra çok yararlı olacağını düşündüğüm sistemdir.
    edit: konuyu yanlış yerlere çekip kötülemeyin, rejim ve siyaset bağımsız düşünün. olaylara odaklanalım sadece. beni delirtmeyin hırsızların kafasının kesilmesi diyecem görüceksiniz gününüzü.
    (tamdely, 29.03.2007 13:56 ~ 17:21)
  2. (bkz: sallandıracaksın 3 5 tanesini taksim meydanında)
    (bkz: taksimde sallandırmak)
    (thor, 29.03.2007 13:59 ~ 14:01)
  3. (bkz: senelerdir aynı şeyi söylüyorum)

bir diğeri için;

(bkz: tecavüz edenin hadım edilmesi)
    (spoiled, 29.03.2007 14:19)
  4. bir nevi iş kazasıdır. örneğin gasp etmek istedikleri bir aracın camını kırdıklarında ellerinin muhtelif yerlerinde bir takım kesikler oluşabilir. kişi çalmayı beceremediği araca döşemeleri kan içinde bırakarak dolaylı şekilde de olsa zarar verir. tabi arabasının kelebek camı kırılıp döşemesi kan içinde kalıp mağdur olan insanlar olarak bizim temennimiz; şahsın kolunu kesik camdan içeri soktuğu an adeta cemil'in iffet'in kafasını cama sıkıştırması misali o kolun orda sıkışması ve kolluk güçleri gelene kadar orada saatlerce o halde kalmasıdır.
    (gudu bet, 29.03.2007 14:28 ~ 14:29)
  5. (bkz: hammurabi)
    (twinkle, 29.03.2007 14:31)
  6. bu konuda yanlış bilgi vermek istemiyorum fakat bir yerde okuduğuma göre, elin kökünden kesilmesi şeklinde değil elde kalıcı bir iz bırakılacak şekilde kesilmesi şeklinde olabilen durum. olabilir diyorum. bu şekilde bir şey okuduğuma eminim ancak yanlış bir yorum olabilir. burda maksat kişinin hırsız olduğunun herkesçe bilinmesini sağlamak. kesin emin olanlar "sil la onu, bilip bilmeden konuşma" şeklinde mesaj atsınlar.
    (fb, 29.03.2007 17:05 ~ 17:05)
  7. dine dayalı hukuk yapan ülkelerin yasalarında bulunan ve uygulanan bir yöntem. dine dayalı hukuk dedik ama bahsettiğimiz din islamdır. şeriat da bunu benzer cezalar görülebilir; recm gibi. ama düşünsel açıdan gelişen insan oğlu insancıl yönlerinin gelişmiş olduğu(hala bu cezayı isteyen insanların sayısını düşünüce geliştiğini var sayalım) bu yüzyılda kesinlikle istememesi gereken cezadır. bir hukuk devletinde yasalarla hırsızlık suçunun cezası belirtilmiştir tıpkı türkiye cumhuriyeti devleti anayasasında belirttiği gibi. suçlara gelen cezalar adil olmayabilir ama cezalar ağırlaştırılsın demek yerine ancak gerikafalıların isteyebileceği hırsızların eli kesilsin demek bu yüzyılın insanına yakışmıyor. hırsızlar şu an ki durumdda az ceza alıyor olabilir, bu duruma karşın biz insanların demokratik hakkımızı kullanıp bu cezaların arttırılması yönünde görüş belirtip gerekirse eylemler yapması gerekir, artık çağ dışı bir yöntem olan hırsızların elinin kesilmesini istemek değil.
    (chixculub, 29.03.2007 17:23)
  8. biraz ağır olmakla birlikte, suçlara verilen cezaların amacının caydırıcılık olması gerektiği düşünüldüğünde, amaca kesinlikle ulaşacak bir cezadır. her hafta mahalleden birisinin evine hırsız girdiğini duyuyorum. kapıdan, pencereden giriyorlar hiç korkmadan. sadece hırsızlık da değil, haneye tecavüz, icap ettiğinde cana kast, her şey var. peki bu cesareti nereden buluyorlar? biliyorlarki yakalansalar bile alacakları ceza devede kulak kalacak. işin ucunda bir elin gitmesi olsa, bir eve girmeden önce epey bir düşünürler tahminim.

tabi bu arada, bu kaos ortamını hazırlayan siyasi ve ekonomik koşullar ayrı bir mevzu.
    (wer bin ich, 29.03.2007 17:28 ~ 17:28)
  9. eğer kastedilen evlere giren hırsız, kapkaççı ise o kadar zahmete girmeye gerek yok. daha büyük çaplı, daha profesyonel çalışan tepedeki bir avuç insan pardon hırsız için birşeyler yapılırsa o kadar ele de yazık olmaz.
    (tonguç, 29.03.2007 17:56)
  10. afganistan ve iran gibi ülkelerde uygulanmakta olan ilkel bir cezalandırma yöntemi.

(görsel: hırsızların elinin kesilmesi/4821)
    (selenge, 14.02.2008 09:28)