hıçkırığın geçmesi için etkin yöntemler 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. şimdiye kadar kendim dahil uygulayabildiğim kişilerde (başkaları üzerinde uygulamak inandırıcılık yüzünden oldukça güç olabiliyor) %100 başarıyla sonuç aldığım bir yöntem var. şöyle ki:

bir bardak su doldurulur ve bardak normal içilecekmiş gibi ele alınır. farklılık bu noktada başlar: normalde bardağın kendimize yakın olan tarafıyla dudaklarımızı öpüştürürüz fakat hıçkırık tedavisi amaçlı su içerken dudaklar normalde bardağa yasladığımız tarafın tam 180 derece karşısına yerleştirilir ve bardaktan bu şekilde su içilir. evet biraz spastik bir görüntü oluşur dıştan bakınca lakin anında derde derman olur bu yöntem.

not: "sen benle kafa mı buluyon lan" diye isyan eden kişileri inandırmaya çalışmak oldukça zaman alıyor. bu tür kişilere teoriyi uygulamak için fazla uğraşmayın derim ben zira razı edene kadar hıçkırık çoktan son bulmuş oluyor.
    (finch, 17.06.2006 13:14)

2. 15 dakika boyunca nefes tutmak. hıçkırık dahil psikolojik dertleriniz bile son bulur.
    (hansvoralberg, 17.06.2006 13:16)
  3. giyotin ile kafanızı kesin. acısız, ağrısız.
    (guenhwyvar, 17.06.2006 13:32)
  4. oksijen tüpü ile nefes alındığında hıçkırık anında kesilir.deneyin görün.
    (zaknafein, 17.06.2006 13:57)
  5. öpüşmek.

-aşkım hıçkırık tuttu, dudaklarına ihtiyacım var şu an.
    -tamam bebişim yettim.ımmmm,geçiririm şimdi ben onu merak etme!
    (alt yazı)(beş dakika sonra)
    -saol tatlım, geçti hıçkırığım.
    -hıkk hıkkk, sen gel bakayım buraya!
    (tonguç, 17.06.2006 14:07)
  6. korkutmak. anlık olarak nefes alıp verme düzeninizi değiştirdiğinden işe yardığı olmaktadır.
    (cursedpower, 17.06.2006 14:09)
  7. (bkz: yok öyle bir şey)
    (tuygun, 17.06.2006 14:17)
  8. bazı insanlar hıçkırığın geçmesi için kurbanı korkutma yoluna giderler, fakat abartmamak gerekir bu durumlarda
    hıçkırığı geçircem derken korkutup adamın kalbini eline vermek pek hoş olmayabilir
    (undeuxtrois, 17.06.2006 14:56)
  9. iftira ile korkutmak*
    (pembe cekirge, 17.06.2006 15:02)
  10. nefes tutarak bir bardak suyu elimizden geldiğince yavaş içersek hıçkırık geçer.

(bkz: yazarların iç dünyası)
    (selenikom, 17.06.2006 18:04)
  11. -hıçkırmaya başladığınız an amuda kalkın. kollarınızın da yardımıyla kafanızın üzerinde zıplamaya başlayın (hareketin frekansı 2 hertz civarı olsun). bu arada sol ayağınızı saat yönünde çevirirken sağ bacağınızla götünüzü tekmeleyin (sol ayağın çizgisel hızı 20 cm/sn olsun. sağ ayağınızla götünüze 10 kg*m/sn momentum uygulayın). karnınızı da dansöz asena hızında titreştirin. çenenizi de saniyede iki sefer olacak biçimde açıp kapatın. nefes alma hızında bağımsızsınız; bu hususta bir kısıt yok.

bu işlemleri 20 saniye tekrarladıktan sonra halen hıçkırıyorsanız ciddi bir sorununuz var demektir. doktorunuza başvurun.

eğer bu işlemleri uyguladıysanız hıçkırmaktan daha ciddi sorunlarınız var demektir. en yakın psikiyatriste başvurun. deli gömleği giyin, kendi kendinize gülün, hoplayın, zıplayın.
    (eksiksizuyum, 18.06.2006 09:40)
  12. hızlı bir şekilde bütün tanıdıklarınızı aklınızdan geçirin. sizi anan doğru kişiyi bulduğunuzda hıçkırığınız da kesilmiş olacaktır. eğer hala geçmediyse doğru kişiyi bulamadınız demektir. artık benim de elimden gelebilecek bir şey yok
    (nanelisheker, 16.07.2006 12:47)
  13. bir çizgifilmde görmüştüm çocukken hala yaparım işe yarar..bir bardak su alınır içmeden önce "hıçkırıklı çocuk doya doya su içti" diye seslice söylenir sonra dikilir kafaya bir bardak su..bu kadar..kafa kesmeye, takla atmaya gerek yok..
    (hell isnt good, 16.07.2006 13:07 ~ 13:07)
  14. bu işin en kolay yoldan kesin çözümü şudur:

bir arkadaş bulunur,iki parmağını kulak memelerinin yüze doğru yarım milim ötesindeki küçük derinliğe şiddetlice bastırması istenir.bu esnada bir bardak su yavaş yavaş içilir.bu kesin olanıdır.bu yöntemle geçmemiş hıçkırık,hıçkırık değil başka bişeydir.

(bkz: olmazsa gel beni bul)
    (tebetha, 25.07.2006 23:52)
  15. hıçkırık solunum için gerekli en değerli kaslardan diyaframın istemsiz kasılması ile meydana gelir. limon yemek, enseye buz koymak, korkutmak gibi yöntemler önerilse de hiçbirinin işe yaradığını görmedim. bir de kese kağıdının içine solumak var ki kağıdın içindeki karbondioksit oranının artması ile etkili olduğu söylenir. nefesi tutmak faydalı olabilir ama yeterli süre tutmak pek mümkün olmadığından en iyisi kendiliğinden geçmesini beklemektir.
    (melek, 26.06.2007 14:50)
  16. (bkz: kafaya sıkmak)
    (ahmak ı hayal, 26.06.2007 14:52)
  17. nefes tutup 1000'e kadar saymaya hedeflenmek, geçmeyen hıçkırık için etkili bir çözümdür.
    (factotum, 26.06.2007 14:54 ~ 14:55)
  18. (bkz: beklemek)
    (options, 26.06.2007 15:13)
  19. öncelikle her daim ricanıza amade bir anne.daha sonra o annenin iki kulağınızı tıkaması ve bir bardak suyu yavaş yavaş nefesiniz kesilene kadar içmek.sonra herşey düzene giriyor.işe yaramadığını görmedim anında çözüm.

özellikle sürekli hıçkırıkla mücadele eden biri olarak bulduğum en iyi yöntem.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 10.03.2008 14:25)
  20. bebekler için, bir çay kaşığı limon suyu (ama taze sıkılmış limon olucak) kesin sonuç vermektedir. tecrübeyle sabittir.
    (diazepam, 10.03.2008 14:30)
  21. jack daniels içip bir daha hıçkırarak çözüme ulaşılır kanımca..
    (lolita lempicka, 10.03.2008 18:03)
  22. en iyisi öpüşmek
    (sleeping with ghosts, 10.03.2008 20:14)
  23. nefesi tutup 3 kere art arda yutkunmak. yapması zor kastırmanın allahını yapıyorum hey heyy diye düşünürken boğulacak gibi olursunuz ama sonuç gayet tatminkar.(bkz: hıkk)
    (pruebelle, 10.03.2008 20:41 ~ 20:41)
  24. kulak memesi ile yüz kemiği arasında kalan boşluğa hafifçe bastırın , geçiyor..yamulmuyorsam vagus sinirimi ne geçiyormuş ordan.hıçkırığı kontrol ediyormuş..bu yöntemi her yapışımda işe yaradı
    (profesore, 10.03.2008 21:08)
  25. şahsen ben bu formülü duyduğumda inanmamıştım ama denedim şahsen süper oluyor. çinden gelen tedavi yöntemi akupuntur* neyse efenim gelelim yöntemimize; işaret parmağımızı baş parmağımızın dış kenarına sıkıca bastırdığımız zaman( her iki elimizle senkron halinde olmak kaydıyla) hıçkırığımız geçiyor. ilahi takdir işte...
    (muppetxox, 10.03.2008 21:11)
 sayfa  / 2