sözlükler aleminin bana kazandırdığı en özel ve güzel şeylerden biri. bendeki yeri hiçbir zaman değişmeyecek ve hayatımda hep olsun istediğim dost, can, ciğer, böbrek vs. "yirim yir" diyerekten sevgi pıtırcıklığı yapmayı en sevdiğim bıdık. yirim yir.
şimdi yine doğum gününü kutlamaya gelince ne kadar uzun zamandır tanıştığımızı fark ettim de hislendim be. ilk tanıştığımız gün ve tanışmamızı sağlayan o saçma şey hala dün gibi aklımda, hala da aynı şekilde gülüyorum. herhalde bütün arkadaşlıklarım içinde hiç kavga etmediğim tek insandır bu. ha pardon, bi kere ettim, doğru ya; o da başka biri yüzünden. bir insanı aklından geçirdiğinde hep güzel şeyleri hatırlıyor olmak kadar güzel bir şey olamaz sanırım.
iyi ki o saçma sapan garip şekillerle hayatıma girmişsin ve bu kadar güzel bir arkadaş, dost olmuşsun. iyi ki doğdun beisadem, tüm yaşanmış güzelliklerinin toplamından çok daha güzel şeyler yaşarsın inşallah yeni yaşında. seni çok seviyorum. yirim.
kendi deyimiyle "çoğunlukla zararsız". kanımca tamamıyla zararsız, zira henüz birilerine zarar verdiğini gören olmadı. -en azından kendisi hariç birine...- *
velhasıl arkadaş, dost gibi sıfatları hakkıyla taşıyan biriciktir. yenir. -ir'ler tam uyak-
abandone lise yıllarımda kafamdaki sorunlarımın bini bir parayken sınıfta önüne oturtulmam sonucu gizemli bir şekilde tanıştığım, kendimi acaip yalnız ve çaresiz hissederken dünyamı ısıtmış dünyalar tatlısı, iyi kalpli, güzel insan. tenefüslerde arkama dönüp çevirdiğimiz muabbetler dün gibi aklımda. belki sonradan pek görüşme fırsatımız olmadı sınıflarımız ayrıldığında ama bende bıraktığı etkileri silinmedi; insanlara, yaşama, kendime dair çok şey buldum onda. dostluğuyla hayatımda bir dönüm noktası yaratmış insandır kısacası. kendisini burda da görmek ayrıca mutlu etti beni.