görseller
hüseyin turan 

belki ilginizi çeker
  1. · yüce dağ başında kar idim
  2. · kirvem
  3. · acayip hayvanlara benziyorsun
  4. · kınıfır
  5. · birbirine benzeyen ünlüler
  6. · beyazıt öztürk
  7. · grup laçin
  8. · yeni başlayanlar için türkü
  9. · sendeki kaşlar
  10. · ben kendimi gülün dibinde buldum
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · author
  3. · tahrik edici erkek kokuları
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · galatasaray
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · nilgül
  9. · sarıgöl mahallesi

hüseyin turan  

sayfa  / 2
  1. yeni nesil türkü yorumlayıcısı. erzincanlıdır. kekemedir kendisi. ama her kekeme gibi türkü söylerken hiç teklemez. trt'de katıldığı bir programda "bize de harputlu derler" isimli elazığ türküsünü çok güzel söyleyip, türküyü dilimize dolamıştır.
    yine trt'de katıldığı başka bir programda "bakın korsan cd falan almayın yoksa türkü falan okumam ha" diyerek ailecek yarılmamızı sağlamıştır. ailece severek dinliyoruz kendisini.
    (peter pan, 29.04.2004 16:46 ~ 16:47)
  2. konuşmasının türkü söylemesinden daha sevimli olduğunu düşündüğüm türkücü...
    (easy company, 25.02.2005 04:08)
  3. (bkz: @142985)
    (panavision, 19.01.2006 03:15)
  4. ah le yarı söyleyerek, şarkının sahibi yücel arzene kendisinden önce bu şarkıyı alişan a vermekle hata yaptığını gösteren güzel sesli türkücü.
    (louis cypher, 03.03.2006 22:08)
  5. mektup türkü barda çıkarken canlı dinlemek nasip olmuştu...pek bi efkarlı pek bi güzel pek bi ezdirerek söyler türküleri o ses bu adamdan mı çıkıyor diye hayrete düşürür insanı...
    (palantir, 03.03.2006 23:45)
  6. doğum günü 1 nisan olan güzel sesli insan... palantirle gezilerimiz sırasında ona da düşmüştü yolumuz, hem de doğum gününde...
    (neyzeni, 04.03.2006 00:51)
  7. ah le yar ve beyaz giyme söz olur türküleri ile insanı başka diyarlara götüren güzel insan.
    (ben de öyle biliyordum, 04.03.2006 00:54 ~ 00:55)
  8. elimde çıkardığı bütün albümleri olan ve sadece sesinin değil karakterinin de büyük hayranı olduğum türkücü idi. taaki onu bakırköy yağmur restorantta izlemeye gidene kadar. bütün arkadaşları toplayıp peşimsıra götürmüştüm ayrıca. muhteşem bir ses, harika bir müzik dinledik gece boyu evet ama hüseyin turan'ın sahnede viski içmesi, konuşmayın aranızda dediği müşterilerin birinden ben zaten seni dinlemeye gelmedim arkadaşların ısrarı üzerine geldim diye cevap alınca, bu kadın burdan gitmeden sahneye çıkmayacağım diyerek mikrofonu yere bırakıp odasına gidip bizi bir saat bekletmesi, tam türkülerle çoşmuş gaza gelip halaya kalktığımızda oynamayın oturun diye bizi uyarması sonucunda bize istanbula 2 saat yol gidip o kadar para ödediğimize pişman ettirmiştir kendileri. biz kendimiz evde müzik setine hüseyin turan cdsi koyup dinleseydik ve gönlümüzce kalkıp halay çekseydik daha çok eğlenirmişiz.
    (katinanınelindemakası, 28.06.2006 17:37)
  9. silivri belediye başkanı.isimler aynı.ilginç.
    (sycrone one, 06.08.2006 11:32)
  10. 3 sene üstüste belediye başkanı seçilen selami değirmenci yi, son seçimlerde egale eden insandır. bu başarısında, akp nin yükseliş rüzgarindan payını almasının ve kendini bildiğimizden beri chp den aday olan selami değirmenci nin, nasıl bir gafletse artık, genç parti den aday çıkmasının payı olduğunu düşünüyorum. bir daha seçilirse de bu icraatlarından çok, partisinin adı ile olacaktır.
    (nell, 06.08.2006 11:54)
  11. duyunca, eski 3 metrelik basketbolcu ismi değil miydi aynı zamanda demekten kendimizi tutamadığımız isiim ve soyisim tamlaması
    (kahnesty, 24.03.2007 01:51)
  12. şu anda trt1 de candan erçetin in konuğu, sempatik, güzel sesli, türkülerin hakkını veren insan.

bir de kekemedir.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 06.06.2007 23:08)
  13. adı karanfil adlı albümünde ki acayip hayvanlara benziyorsun adlı azeri şarkısına klip çekmiş olan sanatçıdır.video için:
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (mesir, 24.06.2007 18:34 ~ 18:35)
  14. baya yakışıklı bir adam bu, bıyıkları kesse belli olacak.
    (comatose, 04.07.2007 00:18)
  15. güzel türkü söyleyen, orta karar bilinen biriyken, acayip hayvanlara benziyirsen türküsünden sonra herkesin dilinde.
    (sonsuzlukvebirgün, 04.07.2007 13:02)
  16. "acayip hayvanlara benziyirsen" adlı şarkısında benzinsiz çakmaklara benziyirsen diyerek bizi şarkıdan çook uzaklara götürebilen şarkıcı.türküleri güzel gerçekten ama.
    (hepatica, 29.07.2007 17:19)
  17. 1997 çıkışlı hüseyin turan albümü. hüseyin turan'ın ilk albümüdür. albümde yer alan şarkılar şunlardır:

1 - kirvem
    2 - karahisar kalesi
    3 - sabahın seherinde
    4 - ahu gözlerini sevdiğim dilber
    5 - ben kendimi gülün dibinde buldum
    6 - acem kızı
    7 - sokak başı meyhane
    8 - hastane önünde incir ağacı
    9 - tersname
    10 - aslanım eller
    11 - yüce dağ başında kar idim
    12 - vay dünya
    13 - cd extra:yağmur yağar
    14 - cd extra:sarardım ben sarardım

albümün hazırlayan, emeği geçen ekip:

prodüktör : naci bayşu
    yönetmen : ismail derker
    aranjör : zeki atagür
    tonmeister : ihsan apça, bahadır sağbaş
    mix : ihsan apça
    stüdyo : d.r.p.*
    digital mastering : muammer tokmak
    fotoğraflar : koray kasap
    fotoğraf asistanı : soner aktaş
    grafik : sibel - özgür arcan
    resim sanatçısı : şafak tavkul
    computer program - klavyeler : zekai atagür
    bağlamalar : ismail derker, güray hafiftaş
    cura : ismail derker
    bas gitar : ismail soyberk
    akustik gitar : erdinç şenyaylar
    mey - balaban : ertan tekin
    çoban kavalı : osman aktaş
    akordeon : cihan sezer
    ney : eyüp hamiş
    klarnet : turgay özüfler
    solo keman : sait büyükçınar
    kabak kemane : ersin baykal
    klasik kemençe : ahmet kadri rizeli
    darbuka -zil -bendir - bongo : cengiz ercümer
    vokal : kubat ( 2 )

kaynak: www.huseyinturan.com
    (chixculub, 27.10.2007 09:00 ~ 28.10.2007 04:52)
  18. yıllar önce katıldığı bir programda beyaz tarafından "abi hem kekemesin hem de geveze" diye tanımlanan, yorumu güçlü türkücü.
    (kasaba insanı, 27.10.2007 09:18)
  19. konuşurken kekeleyen dilinin türkü söylerken nasıl böyle güzel olduğunu merak ettiren türkücü..bir kaç programda görmüştüm zamanında..

türküleri severim sevmesine de bir pop-yabancı müzik kadar dinlemem açıkcası.dünde kuzenle bilgisayar başında zaman geçirirken "ya hiç türkü yok mu senin müziklerinde?" diye sordu..hiç sormamıştım bu soruyu kendime.türküler bizim kültürümüzü yaşatıyordu ve hiç gerekli değeri vermiyorduk.

"indirelim ne duruyoruz"dedim.
    "hüseyin turan " dedi kuzen.indirdik, dinlemeye başladık.
    "ya bu adam konuşurken böyle hafif kekeleyen adam değil mi?" dedim.
    "evet" dedi..
    "biliyorum aslında ama dinlemiyorum işte" dedim.

dinlerken insanı öyle bir aşka getiriyor ki, başladık arif sağ,yavuz bingöl dinlemeye....
    karar verdim kendime bir türkü arşivi yapmaya, "türk" deyince akla gelen ilk müzik "türkü" olmalıyken nerden çıktı ki bu rap?
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 27.10.2007 09:22 ~ 09:24)
  20. solo albüm çıkarmadan önce grup laçinin solisti olan ve bu gruptan ayrılmakla çok iyi etmiş olan abimiz.
    (amelie, 24.04.2008 11:58)
  21. acayip hayvanların nasıl olduğunu merak ettiren adam.
    (felixpanthera, 24.04.2008 13:20)
  22. tüm albümleri arşivliktir.
    ama özellikle ilk albümü herkeste bulunmalı, herkes tarafından dinlenmeli, tekrar tekrar tadına varılmalıdır.
    albümdeki türkülere bakmak yeterli nasıl bir albüm olduğunu anlamak için:

(bkz: kirvem)
    (bkz: karahisar kalesi)
    (bkz: ahu gözlerini sevdiğim dilber)
    (bkz: ben kendimi gülün dibinde buldum)
    (bkz: acem kızı)
    (bkz: sokak başı meyhane)
    (bkz: hastane önünde incir ağacı)
    (bkz: aslanım eller)
    (bkz: yüce dağ başında kar idim)
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 13.10.2008 23:31)
  23. izmir'li grup laçin'in solisti iken gruptan ayrılıp solo albüm çıkardı hüseyin turan. ondan daha sonra çok daha meşhur oldu grup laçin o da ayrı bir konu. kekeme olmasına rağmen kendisi ile barışık güzel sesli türkücüdür. son birkaç albümünün düzenlemeleri çok güzel yapılıyor bu bir gerçek. ayrıca albümleri için türkü seçimlerini de çok iyi yaptığına inanıyorum. merak ettiğim konu çok güzel uzun hava okumasına rağmen neden albümlerinde tercih etmemesidir...

bir ayrıntı bilgi. ege üniversitersi konservatuarındaki enstrümanı tar olduğundan azeri eserlerine yatkındır ve albümlerinde en az bir tane azeri mahnısı eklemeye çalışır. bir de çok güzel halkoyunu oynar...
    (minero, 13.10.2008 23:41)
  24. hakkında olumsuz bir şey yazılmayan çok çok nadir sanatçılardan biridir. birisi de çıkıp desin ki, şöyle şöyle kötüdür. diyemez! dese de dediğine kendisi de inanmaz. böyle güzel bir adam ve süper bir yorumcudur kendisi.
    (depik, 03.12.2008 02:14)
  25. an itibariyle tv8'de yayınlanan keyfekeder programında türküsüne başlamadan önce ''devamlı orkestrayla beraber söylediğim için uzun zamandan beri bağlama çalmadım, eğer bir hatamız bir kusurumuz olursa çok sağolun'' demiş, eğlendirmiş, ekranların farkında olmadan güldüren sempatik yüzü, türkücü sanatçı, hoş adam.
    (phillytominny, 20.01.2009 23:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil