belki ilginizi çeker
  1. · alexander soljenitsin
  2. · les dieux ont soif
  3. · aleksandr soljenitsin
  4. · kulak
  5. · gulag takım adaları
  6. · ülkücü şirin
  7. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · boylumlama
  3. · aşk ı memnu
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · paralel evren
  9. · paris hilton

gulag takımadaları  

1. alexander soljenitsin'in istanbulda hiçbir yerde bulunmayan kitabı.
    (skuba, 15.10.2006 17:08)
  2. babamdan kalma kütüphanemde bularak okuma şansına eriştiğim lenin ve özellikle stalin dönemlerinde rusyadaki insanların yaşamlarının farklı bir yönünü gözler önüne seren nobel ödüllü yazar alexander soljenitsin'in önemli eseri. her ne kadar komünizm yanlıları tarafından amerikan uşaklığıyla suçlanan yazarın sovyet rejimini kotülemek adına yalan ve yanlış bilgilerle süsleyip yazdığı bir kitap olarak gösterilse de içindeki bilgiler insanı hayrete düşürür. yazar sovyet rejiminin halk üzerindeki korkutucu baskısından ve özellikle stalin döneminde kıyma makinesini andıran gulag takım adalarını dehşet verici ifadeler ile anlatır. anlattığı ifadeleri ya yaşadığını ya da yaşayan insanların ağzından naklettiğini ifade eder. bir dönem rus tarihinin farklı yönden incelenmesi açısından önemli bir eserdir. kitabın türkçesi 1974 yılında 2 basım halinde nebioğlu yayınlarından çıkmıştır. şuan basılıp basılmadığını bilmememe rağmen sahaflarda hummalı bir çalışma ardından belki bulunabilir

edit: ayrıca golag değil gulag takım adalarıdır bu kitabın adı
    (uncle, 17.07.2007 02:00 ~ 02:03)
  3. şöyle der önsözünde:

bunları anlatmak için
    ömrü vefa etmeyenlere
    ithaf edilmiştir
    beni affetsinler

herşeyi göremedim
    herşeyi hatırlayamadım
    herşeyi sezemedim
    (vikartindur, 06.08.2008 19:40)
  4. (busburak, 06.08.2008 23:09)
  5. içinde ki müthiş bir muhabbetle beni benden almış kitaptır.

savaşta solijenitsin ve birkaç subay gözaltına alınmıştır.smerş(istihbarat kurumu) yetkilisi mahkumları kümes tarzı bir yere hapsettikten sonra tuvalete çıkartır.5 kişi bir düzlükte pantolonlarını indirim çömelerek ihtiyaçlarını gidermeye başlarlar.

smerş görevlisi:çabuk olun bu iş bizde hızlı yapılır
    subay-orası neresi
    smerş görevlisi:smerşte!
    subay:ama bizim orda bu iş ağır ağır yapılır
    smerş görevlisi:orası neresi
    subay:kızıl ordu da!
    (elkas mirza, 17.04.2009 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil