guillermo arriaga 

adana çık aradan

1. alejandro gonzalez inarritu'nun yönettiği 21 grams, amores perros gibi şahsımca görülmeye layık filmlerde senarist olarak karşımıza çıkan; en son babel'de senarist olarak tekrar inarritu'yla çalışan güzel insan. yaklaşık olarak böyle biriymiş;

http://www.alligatorpapiere.de/...
    (sigur ros, 11.09.2006 22:55)

2. yirmi bir yaşında kalbinden çok ciddi bir sorun yaşayan ve bu yüzden bitmek tükenmek bilmeyen bir ölüm takıntısı olan , kanımca çok başarılı bir senarist. yazdığı senaryoların hemen hemen hepsinde , sonunda birbirleriyle çakışan küçük hikayeler vardır ki bunu , en bilinen senaryoları amores perros , 21 grams ve babel de görebilirsiniz. okuduğum bir röportajında , erken yaşta yaşadığı kalp probleminin tüm hayatını değiştirdiğini ve kendini bir taraftan çok korkusuz biri haline getirirken diğer taraftan da tüm gün ölüm üzerine düşünmesine neden olduğunu belirten senarist.
    (hplovecraft, 10.04.2007 21:09)
  3. hem senaristliğini yapıp hem yönettiği amores perros ile en iyi yabancı film oscarı alan meksikalı senaryo yazarı...
    (doubleyou, 02.07.2007 22:17)
  4. inarritu'nun üç filmi haricinde tommy lee jones'un yönetmenliğini üstlendiği üç defin'nin de senaryosunu yazmıştır.üç defin'de senaryo olarak aynı mantık içinde yazılmıştır.yazdığı senaryoları beyaz perde için yazılmış birer roman olarak değerlendirir.özellikle amores perros amerikada gösterildikten sonra tarantino filmlerine çok benzetilmiştir.bunun üzerine ünlü senarist şöyle bir açıklamada bulunmuştur:"tarantino hayatı boyunca gerçek şiddeti hiç görmemişe benziyor.oysa ben 14 yaşıma gelmeden bir sokak kavgasında koku alma duyumu kaybettim.bıçakla yaralanmıştım.şiddet komik birşey değildir.illa beni etkileyen bir amerikalı arıyorlarsa,william faulkner'ın romanlarına baksınlar." demiştir.adını film afişlerine yönetmenle aynı puntoda yazdırabilen nadir senaristlerden de biridir.
    (tangocu kedi, 30.07.2007 12:49 ~ 30.08.2007 14:29)
  5. meksikalı senaryo yazarı..
    kendi sözlerinden bir aranjman yaptım anlatsın kendini diye..
    rahatta dinleyin..

"meksiko city nin en ucube mahallerinde büyüdüm..tabancaların olmadığı, cinayetlerin bıçakla işlendiği sokaklar..
    kadınları keşfedene kadar sokak kavgalarından zararlı çıktım..sonra onlar için dövüşmeye, erkeklik gücümü kanıtlamaya çalışarak zaman harcadım..sarışınlar büyük kasları, esmerler kan görmeyi severdi..ben kumrallarla seviştim..

koku almayı on üç yaşımda bir sokak kavgasında kaybettim..kan, çöp, puslu hava nasıl kokar bilmem..bu iğrençlikleri unutmak ne kadar güzel!bir kadının tadını,pastanın çileğin,etin lezzetini de ayırt edemem..saçlarım kafa derime yapışık yaşar, dilim de burnuma..
    ellerimle ilglendim..yumuşak ve esnekler..kadınları baştan çıkarmak için ideal..

dünyanın karmaşasında kendime yer ararken, yönümü de belirledim..kısa hikayelerle başladım..uzunları hep canımı sıkmıştır..bir günden fazla vaktimi alan kitaplardan, balzac romanlarından nefret ederim..
    insanın ruhunu kanırtan hikayeler anlattım ki aptal hollywood filmlerinden tiksinebilin..

aşk isterseniz bende de var..ihtiras tutku cazibe..sadece benimkiler gözyaşıyla geliyor..iğrenç ve kederli olduğum için beni eleştiriyorlar..komik olmayın.hangi ilişkiden bir yerleriniz morarmadan ayrıldınız?
    kelimeler öncelikle sayfalara döküldü,oyuncular ikilemlerimi hissetti, en son koltukta vahşeti yaşadım..siz madem ki dehşeti beyninizde yaratamayan aptallarsınız,bu da benim intikamım!!

derini kanırtır yazdıklarım,midendekiler yemek borunda yolculuğa çıkar,müzik kalbinde sıkışır..hissettiklerin kendi seçimin.planlı değil emin ol..seni ağlatmak istemem..hayat kabuslar değil..yaşadığımız dehşet yıllarında pollyanna cılık oynamak saçma geliyor yalnızca.o farkında olmamızı göstermeye calışıyorsa göz ardı edemeyiz..zamana ayak uydurmak bu gerçeklerin karanlıkla savaşı.."

rahatınızı bozdu, demi?
    (allahına kadar ateistim bacım, 08.09.2007 02:55 ~ 04:49)