beşiktaş ın 5 numaralı müthiş defans oyuncusu..2001 yılında christoph daum tarafından benfica dan transfer edilmiştir. libero olarak soğukkanlılığı ve ileri çıktığında attığı gollerle tanınır (bkz. 2 aralık 2001 fenerbahçe beşiktaş maçı)
türkiye'ye ilk transferi sirasinda asliyla kariştirilan çin mali dandig ronaldo'dur bu. ama besiktaslilarin gönlünü kazanmistir o ayri. bi efsaneye göre de ronaldo defanstan gelip ataga katildiginda besiktas'in gol kacirma sansi yoktur. ben de gördüm sahit oldum bizzat...
brezilyalı olması itibariyle , damarlarındaki gol atma isteğini bastıramayan , türkiye'de son dönemin en istikrarlı futbolcularından , çok da efendi bir kişiliği vardır , ki esas o önemlidir zaten
beşiktaş ı 2. yarıda terk eden çok şeyden biri olan şansın, beşiktaş ın yanında olmadığını birdaha göstermek istercesine 3 senedir sakatlanmamasına rağmen, 2 haftadır oynamayan beşiktaşın çok şeyi olan defans oyuncusu
franz beckenbauer'in kendisine sorulan "en güzel gol hangisidir" sorusuna verdiği "son adamın kale çizgisinden attığı goldür" cevabına uygun bir gol atan * libero.
centilmenlik ve kalite öğelerine birada sahip olan çok az yabancı futbolcudan biri;
ayrıca benfica taraftarı varsın tanımasın
fenerbahçe taraftarı, sparta praha taraftarı ve dinamo kiew taraftarı gayet iyi tanır kendini,
beşiktaş taraftarı ise asla unutamaz onu...
şu veya bu şekilde bu adam gittikten sonra ne beşiktaş defansı ne de beşiktaş kendini toparlayabilmiştir. sanki bir mantaliteyi kendisi ile birlikte götürmüş gibi.
1996 olimpiyatlarında bronz madalya alan brezilya olimpik milli takımının oyuncularından biri,o kadroda roberto carlos,ronaldo,rivaldo,bebeto,aldair ve dida da bulunmaktaydı.