ihsan kalkavanın ilginç iddiası. galatasaraylı futbolcuların birçoğu takımlarının iyi sonuçlar almadığı bir dönemde hoca efendi ile görüşmek istemişler ve olaylar gelişmiş. fetullah gülenle konuşmuşlar ve sonra herşey yoluna girmiş, kazanmaya başlamışlar. sonrasında da uefa kupası gelmiş. buraya kadar hiçbir şey normal değil. galatasaray'ın en önemli oyuncuları olan yabancı futbolcuların başlarına takkelerini geçirip, ellerine tespihlerini alıp fetullah gülen'in karşısına çıktıklarını zannetmiyorum. ayrıca fatih terim ne yapıyor bu sırada. fatih terimin en önemli teknik direktörlük yeteneği takımına kazanma ruhu aşılaması, takımın maçı bırakmaması. bu takıma uefayı fatih terim kazandırdı. "bu takıma uefayı fetullah gülen kazandırdı" demek düpedüz fatih terime ve dönemin galatasarayına saygısızlıktır, futbol üzerinden prim yapmaktır.
"o ara dedi ki maça giderken, kendinize dua etmeyin dedi, arkadaşınıza dua edin, arkadaşlarınıza edin, o zaman onlar da size ettiği için dualar katlanır dedi. halbuki bunu söylemesindeki gaye şuydu: topu kendinize değil, topu takım için oynayın. bir takım ruhu getirecek bir mesaj vardı orada. ben bir futbol yöneticisi olarak o mesajdan bunu aldım."
bu yerinde tespite bir de ekleme yapmak istiyorum : bu gazdan(ki bence etkili olmuş bir gazdır) fethullah gülen'in topluluk psikolojisinden ne kadar iyi anladığı anlaşılıyor. onca cemaati bir araya getirmek için hiç şüphesiz en öncelikli gereklilik bu olsa gerek.
italya'nın 2006 dünya kupasını papa tarafından kutsandıktan sonra kazandığını düşününce, inanılmamasına inanamadığım olay...
binlerce insan öss'yi böyle kazanıyor, uefa kupası ne ki!
ne kupaymış be kardeşim. aldığımıza pişman olacağız yakında. ne tesadüfü kaldı ne fetullah'ı. bu kupayı galatasaray emeği ile aldı ben bunu bilirim bunu söylerim bunun aksinide kimse inkar edemez zaten. zaten böyle bir gücü varsa fetullah'ın bari şampiyonlar ligi'nde bize bi yol gösterseydi hatta tek galatasaray'a değil tüm takımlara destek verseydi. güzel olmazmıydı bu adam yaşadığı sürece türk takımları olarak tüm kupaları silip süpürdük.
tüm bu saçmalıkların önüne geçmek için bu kupayı tekrar almak şart oldu.
'şeyh uçmaz mürit uçurur' söylemini haklı kılan bir ihsan kalkavan iddiası.böylelikle zat-ı muhteremin ne ulvi(!) bir kişilik olduğuna bu kez de sportif alanlardan şahitlik ediyor ihsan kalkavan.n'apsak acaba? durumdan vazife çıkarıp florya'da idman çıkışı toparlayıp bizim çocukları bu sezon kadıköy'de uefa'yı kaldırabilmeleri için yine zat-ı muhtereme götürelim desek o artık atlantiğin ötesinde yaşıyor,olmaz.diyorum acaba hani müridi olarak kalkavan'a mı götürsek?ee bunca zaman icazet aldı zat-ı muhteremden haliyle nefesi güçlenmiştir değil mi ama?
ne kupaymış yahu! biri çıkar 'tesadüf' der,bir diğeri 'hocam okuyup üfledi de öyle alındı' der.ama sanırım en doğrusunu g.saray tribünleri söylüyor: o kupa''söke söke '' alındı...
asılsız bir iddadır. gs uefa kupasını babaannem sayesinde kazanmıştır.
şöyle ki, o zamanlar evde herkes tek yürek final maçını seyrederken babaannem örgüsüsün örmektedir.hop oturup hop kalkan bana sorar ve olay şöyle ceyran eder:
babannem=b
tomb raider=t
b- evladım ne bu şimdi kim oynuyor orda?
t- ya babaanne bi dur.şimdi soru mu sorulur. galatasarayla arsenal oynuyor işte.(nerden bilecekse arsenali)
b- diğer takım gavur takımı mı?
t- evet gavur.
b- o zaman onların allah belasını versin inşallah bizimkiler kazanır koşun evlatlarım.
işte açıkça görünüyor ki babaannemin duası ile gs kupayı almıştır. daha sonra durumun ciddiyeti anlaşılır ve babannede ki potansiye keşfedilip, süper kupa finalide babaanne ile seyredilir.
not: şüphelerim şu doğrultuda ki; fenerbahçenin türkiye kupasını alamamasının sebebi de babaannem olabilir. artık gençliğinde nasıl bir dua ettiyse etkisi yıllardır sürmektedir. ellerinden öperim. evliya gibi kadın.
insanlarımıza hiçbirşeyi beğendiremezsin. yaptığın bir başarıya bir emeğe kesin bir yerden bok atarlar. hep bir kulp takarlar. kalkıpta "lan adam onca emek harcamış helaln olsun tebrik etmek lazım" demek yerine "şuraya tüy var buradan yün kalkmış orayı beğenmedim bidibidi" hep öterler. emeğe hiç saygı yoktur. herkes doğuştan eleştirmendir. devrim arabaları filmini izleyenler çok iyi bilir selçuk yöntemin filmin bir sahnesinde söylediği söz açık ve net türkiye de bir başarı elde etmenin nasıl sonuçlanacağını açıklıyordu: " hiçbir başarı cezasız kalmaz".
evet bu açıklamayı yapan zat ın artık nasıl bir psikolojiyle söylemiş ya da " ulan nasıl bir açıklama yaparımda gündem yaratırım" şeklinde düşünerek söylemiş bilmiyorum ama bu açıklama bir ay sonra unutulur gider eşek osurur yel götürür feveranlarıdır bunlar. hep laf üretilir hep bok atılır ama bir de siz yapın deyince hödük gibi bakarlar.
- turgay abi, bak sana şimdi bir şey söyleyeyim mi?
+tabi söyle..
- terim, hagi falan hepsi fasa fiso, gs uefayı fethullah hoca sayesinde kazandı..
+harbiden ebenin amı ali sami..
*hakan şükür besmele çekmeden atma olum paslarını
*hakan ünsal kıbleyi şaşmadan koş, ışığı göreceksin.
*emre belözoğlu arada sakatlanma bahanesiyle yat secdeye, fatiha oku.
*bülent korkmaz nazar duası etmeyi unuttun mu olm maça çıkmadan? kırdın kolu. neyse ben alçıya nazar ve kısmet duası yazdım. geç olur güç olmaz inşallah.
* tüh son penaltıyı da ecnebinin teki kullanıyor, laftan da anlamaz bu popescu. ne diyem ben buna şimdi. heh buldum. hagi az buçuk türkçe biliyon, çevir söylediklerimi. kalecinin sağ tarafına atsın yerden, ben okudum üfledim o tarafı.
f.g.: buyrun işte bu kadar. ben olmasam sıçmıştınız vallahi billahi.
gerçekleri çarpıtan bir sözdür. küllüm yalandır. galatasaray eufa kupasını benim sayemde kazanmıştır. bunu kimse inkar edemez. kutsal totemim olan, gözlerimi kapatıp maçı izlemeseydim, galatasaray kupayı rüyasında görürdü.
arsenal uefa kupasını fethullah gülen sayesinde kaybetti demekten daha yerinde bir tabirdir, en azından galatasaray'ın kazandığı kabullenilmiştir, arsenal'in kaybettiği değil.