gökhan, selçuk ve emrah'tan oluşan fakat gökhan'ın aramızdan ayrılmasıyla dağılan grup. başlıca kasetleri, aşkın gözyaşları ve zeytinyağlı yaprak dolmasıdır. devamında da bir best of çıkarmışlardır. şaheserleri istanbul'dur.
müzik yaşantılarına ufuk-ercan-izel üçlüsüyle birlikte bol vitamin albümünü çıkararak başlamış olan topluluk. daha sonra doğru bir karar kendi gruplarını kurmuşlar, kasedin ismi olan vitamin'i de gruplarının ismi olarak tercih etmişlerdir.
gökhan isimli güzel insanı kaybettikten sonra üyelerinin her yere dağıldığı, yakın bir tanıdıgım olan selçuk aksoyun ve diger arkadaşının grubu ayakta tutmaya çalişmasına rağmen bi yere kadar dayanabildikleri güzel,eğlendirici grup.keske olsalardı da hem onlar taksimde o bar senin mantigiyla para kazanmaya çalışmasalardı keşke biz yeni 'al aşkını sok gözüne gözüne' gibi güzel laflar duyabilseydik..
al aşkını, törkish kovboylar, ellere var da bize yok mu,istanbul gibi hitleri çıkarabilmiş bugün pek çok gruptan daha iyi olan bir grup. gökhanın aralarından ayrılması grubu maalesef tutamadı... (bkz. çiğ köfteyi yimezsin, saçımı begenmezsin...)
"uydu antenini neremize sokucaz yer mi var ki damda "
" ismail , çek çek çekerek ismail, ismail , yastık çekerek ismail , tutti frutti izliyom, eğil biraz göremiyom "
gibilerinden akla ziyan şarkı sözlerinin hala benliğimize kazınmış halde bulunmasını sağlayan komik grup
dokundur adlı şarkılarıyla beni gülmekten kırıp geçiren, zamanlarının popüler yabancı şarkılarına kendine has edebiyatlarıyla yeni bir çehre kazandıran efsane grup..
keşke gökhan semiz ölmeseydi de bizde bugün abidik gubidik şarkıcılar yerine onlarla dalga geçen bu grubu dinleseydik. kesinlikle o günlerde gülmekten altımıza işediğimiz gibi bugün de altımıza işeyeceğimiz kesindi.
"..aman ismail can't touch this!
oynatmama az kaldı ismail nerde?
la fa la sol ismail
ismail ballı lokma tatlım benim
ismail sensiz cennet bile sürgün sayılır
seninki düpedüz vurgun sayılır ismail
ismail sen kocaman bir çılgınsın
ismail beni anlamadın ya ben ona yanıyorum
ismail mutfakta biri mi var?"
yarıldik, öldük, bittik herşeyi yaptık ne diyelim...
tavşan yavrusu gibi üreyen, kıçını başını açıp saçma sözlerle şarkılar yazan, iki kırıtıp dağları deviren şarkıcı bozuntularına en iyi şekilde laf sokan,* kliplerinde bu dallama şarkıcı kesmiyle iyice dalga geçen taşak pop müzik grubuydu, ne yazık ki gökhan gitti(tekrar allah rahmet eylesin) grup bitti. daha ben ilkokuldayken albüm çıkartmışlardı, albümler aldığım ilk yasal albümdü, hey gidi günler!
(bkz: evet! sinirlendim)
bi de "şiir" diye bi şiirleri vardı gökhan okurdu. "hem ben sana hiç kıyar mıyım? ben o kadar hıyar mıyım? hıyar dedim de yeni sevgilin nasıl?" gibi bişiler söylüyolardı komikti. "o mahur beste çalar, müjgan'la biz fenalaşırdık, çağırdım seni o gün, saza niye gelmedin? seni bilmem ama ben acayip gaza geldim, soda içtim geçti" ve "misafir ol gel bana, yumurta kırayım sana, param pulum yok ama, borç yazdırırız bakkala" gibisinden zamanın şarkılarına göndermeler yapmışlardı. güzel gruptu. emrah'tı sanırım kıvırcık saçlı olan, o inceden damar şarkıların olduğu bi şarkı söylemişti grup dağıldıktan sonra. onlar da çok kötü dağılmışlardı. ne diyelim allah rahmet eylesin. böyle yetenekli birinin garip bir kazada can vermesi üzücü. şimdi okan bayülgen'in şahan gökbakar'ın çaktırmadan "aha bunları izliyosunuz, akıllı olun kendinize gelin, her saçmalığa prim vermeyin" mesajını verdikleri günümüzde güzel şarkılarla bu hicivleri yapan kimse kalmadı. düşündürücü ve üzücüdür.
bol haşhaş bol kokain
çok marijuana az vitamin
bol ketçap adı tat ketçap
dök dök ye, dök ye.
hadi kış kış arazideyiz
beni küplere bindirmeyin
bir söyleneni ikiletmeyin
ikileyin, ilerleyin
doktor moktor kar etmedi
oğlan kafayı yedi
magicbox bile yetmedi
"uydu isterim" dedi
uydu antenini neremize takıcaz yer mi var ki damda?
insaf olur biraz adamda..
erkin koray'ın şarkısının müziği üzerine 'arkası gelmez reklamarın bıktım illallah' şeklinde sözler yazmışlardır ayrıca şarkının orjinalini dinlediğimde grup vitamin'den çaldıklarını zannetmeme ve fazlasıyla sinirlenmeme sebep olmuşlardır. ben hala şarkının grup vitamin versiyonunu severim o ayrı..