|
|
- kaset çıkaracağı, hatta içinde "büyük gözlü bebek" gibi bir şarkı bulunağı rivayet edilen grup
(bkz. kan ve para)
(bkz. bira ve kahve)(dibap, 21.03.2004 21:46)
- (bkz. http://www.grizu.com)
(dibap, 21.03.2004 21:50)
- türkçe grunge tadında bi tarzları vardı ama daha sonra ses soluk çıkmadı
(terry, 23.04.2004 06:43)
- solistini düşündüğümde şimdi gözümün önüne bir kaan* gelse de bi zaman albümleriyle yaşamıştım, zaman itibariyle de büyüme dönemime eşlik etmişti diyebilirim.. bütün bunlar düş klibinde saçlarını keserek beni de gaza getirmişti. **
(bınar, 30.05.2004 21:29)
- maden ocakları dışında insan vücudunda da rastlanabilen ve çıkış noktası bulamadığında patlayabilen tehlikeli bir gaz.
- bira ve kahve, kan ve para, bir daha asla, bütün bunlar düş gibi mükemmel şarkıları yapıp tek albümden sonra dağılan, ancak yakın zaman da solistleri emre tarafından yeniden kurulan grup.
- bira ve kahve,kan ve para,tuzla buz.. gibi birçok şarkısında bağlaç kullanmaya özen gösterdiği düşünülen grup..ama çok da güzel şarkılardır hepsi ..
- güven erkin erkal'ın eko tv'de pazar akşamları program yaptığı zamanlardı, hatırlıyorum. izleyicilerin telefon ederek oluşturduğu bir en iyi on listesi vardı ve grizu grubu bütün bunlar düş adlı şarkılarıyla 70-80 hafta listede bir numarada kalarak enteresan bir rekor kırmışlardı.
ps: birinci olan grubu bilen izleyiciler hediye kazanıyorlardı sanırım.
- (bkz: grizu patlaması)
- müzik zevkimin şekillenmesinde yer eden ilk gruplardan.. çocukluğumun en sevdiğim gruplarından..
(bkz: eko tv)
(bkz: güven erkin erkal)
(bkz: bütün bunlar düş)
- yakında yeni bir albümle dönmeyi planlayan grup. öyle ki sen uyurken diye yeni bir şarkı yapmışlar ve bu şarkıya bir de klip çekmişler. klip ve yeni şarkılardan örnekler grubun resmi web sitesinden dinlenilebilir.
grubun resmi web sitesi http://www.grizu.com(siyah, 26.01.2006 20:36)
- kan ve para isimli şarkısının 'bir ve kahve' isimli şarkılarının gölgesinde kaldığına inandığım topluluk.
(sahaf, 18.04.2006 02:34)
- tek rüya şarkısı ile turk rock piyasasına geri dönüş yapan gruptur. türkiye'nin en alternatif grubudur.
- dinlenilesi grup.
www.grizu.com adersinden grup hakkında bildi edinilebilir.
http://www.myspace.com/... linkinden ayrıca şarkılarıda dinlenilebilir.
- "beyaz pantolonunu okşamak için tokadını bile yiyebilirdim" gibi sapığım ben diye bağrınan hoş vokalli bir grup...
- çoğu kişiye vokalin sesi itici gelir ilk başta, alışıldığı zamansa tadından yenmez. dalga, bütün bunlar düş, sen bir hiçsin falan...
- metanın havayla karşılaşması sonucu patlayan ve yanıcı özelliği olan gaz.
metan gazının hava ile karışımı hacim olarak % 0-5 ve % 14-28 arasında yanma, % 5-14 arasında patlama özelliği gösterir. en şiddetli patlama havadaki metan gazı oranı % 9,5 iken olur.
( kaynak : eti maden )
- çocukluğumun unutulmaz hayalet gruplarından biri. o zamanlar pek dikkat çekmese de ladin adlı parçaları çok güzeldi, ayrı bir yeri vardı. kaset dinlenilen yıllarda aldığım ama kaybettiğim bir daha da aramadığım albümleri çok güzeldir. bir de whiskey diye bir hayalet grup vardı sahi ne oldu onlara?
- ağırdan alternatif müzik niyetlerimizin preludüydü(nüz) sonra biz eşşeklik ettik, internette yoktu o yıllar. güven erkin erkal'ın şahsi bilinçlendirme çabaları bir yere kadar yetti... dedim ya eşşeklik ettik unuttuk. şimdi dinliyorum da...insan bazan 10 yıl önceki dinlediği müzikleri elden geçirip "nasıl olmuş lan? terakkiperver insanım neticede sevmemem doğal" der. sizi dinledim. 100 yıl sonrasına söylemişsiniz. hiç eskimemişsiniz. nasıl bir iş yapmışsınız?
(bkz: bütün bunlar düş)
(bkz: bira ve kahve)
- çocukluğumun,ön gençliğimin sesi diyebilirim...
|