bu gece duydum bu cümleyi. daha önce de çok işitmiştim ama cevaplarım genelde "yok, daha geçen hafta bir orman yaktım ben" içerikli olurdu, uzaklaşırlardı benden gıriinpiisçiler.
bu gece
karga barda otururken eski sevgilimden
* duydum. yaklaşık iki buçuk yıldır görüşmemiştik. ben bu süre içinde feci derecede aşık olup sözlenmiş, o da benim gibi çok iyi bir ilişki yaşar haldeydi bu gece karşılaştığımızda -ki bunu ikimiz de biliyorduk-. benden nefret ederdi ayrıldığımızda ilişki sırasındaki düşüncesizliklerim yüzünden.
bu gece masaları dolaşır halde onu gördüğümde "o mu acaba lan" diye düşündüm kendi kendime. bizim masaya dönerken farkında olmaksızın hafiften başka tarafa dönüyordum ki, "merhaba sadalet, gıriinpiise üye olmak ister misin" diye sorduğunu duydum. yıllar sonra sesini ilk kez çevreci bir cümle içinde duymak çok ilginç gelmişti. "evet olabilirim belki üye" dedim. kredi kartı numaramı sordu, yok dedim. artık annemin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum diye ekledim. olmaz o zaman dedi. nasılsın nasıl gidiyor diye çok kısa bir süre muhabbet ettik. sonra kalktı sandalyeden ve geldiği yere gitti.
bu gece ben eski sevgilimden çok,
mazimle karşılaştığım için ürperdim. arkadaşlarım pek anlayamadılar belki ama bu durum benim için "ölen dedemle tekrar karşılaşmak" gibi birşeydi. kişiden çok, yaşanmışlıklardı düşündüren.
bu gece ben ona yıllar önce söylemem gereken şeyi söyledim, çoğu kişi(belki o bile) neden söylediğimi anlamamış olsa da; "seni görünce mutlu oldum ben" dedim. "ben de sadalet" dedi hiç bir ima olmaksızın. işte bu yüzden güzeldi eski ilişkiler. yenilerine referans verdiği için. daha güzel yeni ilişkiler vaadettikleri için.
bu gece anladım ben hayat denilen aktivitenin sadece tek bir çizgi olduğunu ve bu çizginin bir tarafının tesadüf, diğer tarafının kader diye isimlendirildiğini. hayata baktığımızda hepimizin gördüğümüz çizgi aynıydı. fakat bazı insanlar başlangıç, bazısı bitiş noktasına bakıp yorum yapmaktaydı. bazen kader diye birşey yoktu ama bazen ise vardı. bazen gıriinpiis sizin hayatınızda hiç anlam ifade etmezken bile çizginin üzerindeki sonsuz noktalardan birinde bulunduğu için hayatınızın bir parçası olabiliyordu.
bu gece ilk kez duydum bu cümleyi
* ve bu gece gıriinpiise üye olmak istedim ben. geçmişi hatırlatıp, şimdimi ve geleceğimi artık daha rahat ve huzurlu yaşayabilmemi sağlayabildiği için.