belki ilginizi çeker
  1. · greenpeace e üye olmak ister misiniz
  2. · dünyanın en yüzeysel adamı
  3. · istiklal de gelene geçene bağıran deli
  4. · istiklal caddesi ndeki greenpeace gönüllüleri
  5. · çevreci
  6. · kız tavlamak için greenpeace i kullanmak
  7. · greenpeace e üye olmak ister misiniz
  8. · sana bağlanmaktan korkuyorum
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · ugg
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · ezel
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · zongul ducks
  8. · verdiği oy
  9. · ölüm saatleri

greenpeace e üye olmak ister misiniz  

sayfa  / 2
  1. üye sayısının artmasıyla olanaklarının artacağını ve savaşlarında daha barışçı yollar izleyebilceklerini iddia eden greenpeace üyeleri tanıdım. tam da taksimde, istiklal caddesinde, yapı kredinin önünde duranlardan biri benim arkadaşımdır. kendisine, "burda üye toplayarak greenpeace'e destek mi vermiş oluyorsun yoksa 4 saat ayakta dikilip milletin salaklıklarına katlanarak greenpeace'e destek olduğun hissine kapılıp vicdanını mı rahatlatıyorsun?" diye sordum...
    acıdır ama verdiği cevap ikincisiydi.. çünkü arkadaşım, "oturduğum yerden söylenmektense, tabiri caizse götümden kan aldırarak rahat uyumayı istiyorum" diyen biri..
    haklı olduğu yargısına varırsak kim doğa için savaşıyor o halde, demek geliyor içimden..
    greenpeace iyi işler yapabilecek olsa da her şeyde olduğu gibi bunda da ülkemizde, her ne kadar bilinçli insanlara bu işi yaptırdıklarını söyleseler de, tanıtım işi empoze etmekten geçiyormuşcasına bir tavır takınılmakta, üye olmak istemeyenlere aşağılar bakışlar atılmaktadır. amaç doğru ama tavır yanlış.. çünkü ihtiyaç duyulan öz inançtan yoksunuz...
    (betty blue, 07.07.2006 20:46)
  2. bu sorudan korunmanın en kolay yolunu yine bu soruyu soran bir arkadaştan almıştım, adam da sormaktan bitkindi. günde iki kez vapur yolculuğu için geçtiğim beşiktaştaki iskelenin önünde her seferinde üç kez durdurulup bu soruya maruz kalıyordum, aşırı dozdan zehirlendim.
    işte diyalog:
    gpü: greenpeace üyesi
    ben: ben

gpü: greenpeace'e üye olmak ister misiniz
    ben: aslında normal şartlarda belki isteyebilirdim, ama birileri sürekli bu soruları sorunca iştahım kaçtı.
    gpü: 3 ayda 5 dolar kesiyoruz kredi kartınızdan, bununla birlikte bültenlerimiz adresinize geliyor...
    ben: parası mühim değil, ben o kadar parayı vereyim yeter ki rahat bırakın.
    gpü: ama gençlik olarak çevre bilincini yaşatmak...
    ben: (patlama anı) arkadaşım bak, günde iki kez burdan geçiyorum, her seferinde 5 kez soruyorsunuz, içimden nükleer bomba atmak geliyor artık. çevremi bulandırdınız lan..
    gpü: abi o zaman soranlara üyeyim de, 3 ayda bir bültenlerimiz geliyor de.
    ben: peki iyi günler arkadaşım..

takip eden günlerde tavsiye ettiği taktiği denedim, gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim.

ha mesele greenpeace'in misyonunu sorgulamak ise, dünyanın en yüzeysel adamı olarak, o tartışmayı başkalarına bırakıyorum.
    (lightblue, 23.10.2006 23:08)
  3. "yeşili sevmem, barışa da karşıyım" diye cevaplandırıldığında soran kurbağa yeşili tişörtlüyü def edebiliyorsunuz. ve hatta siz yürüyüp aralarından geçene kadar verdiğiniz cevap tüm ineğin favori gıdası; ot rengi tişörtlülere yayılıyor. arkanızdan size bir süre garip garip bakıyorlar... işin ilginci çoğu en az iki hafta bunu hatırlıyor. içlerinden bazıları iğneleyici sözler etmese aslında tamamen mükemmel bir sonuçtur diyebilirim.
    (azwepsa, 23.10.2006 23:17)
  4. random insan seçerek sorulan soru. o kadar insan arasında random nasıl bize denk geliyor orası ayrı soru olmakla birlikte soranlar arasında güzel kızlar olmasa çekilecek muhabbet de değildir. *
    (neverwinter nights, 28.11.2006 15:19)
  5. adamı doğru bildiği yoldan şaşırtan sorudur.. dalak yaran sorular gelir peşi sıra..

- çevreci misiniz?
    + hayır

bi anlık sıyrılma çabasıyla hayır demişliğim vardır.. vicdan azabı duyarım..
    (gudu bet, 28.11.2006 15:28 ~ 15:29)
  6. karşılığında;

aslında bundan epey bir sene önce olsa isterdim biliyo musun arkadaşım, ama neden bilmiyorum, yaptığınız hiç bi şey bana samimi gelmiyo son dönemde. kurum olarak çok fena para bastığınızı düşünüyorum, hatta bence mutfakta biri bile var. size hiç bir sivil toplum örgütüne tanınmayan imtiyazlar tanınıdığını da düşünüyorum (sanıyorum bu, yeşilin en iğrenç tonunu kullanmanızla ilgili). ve bütün bunlara ek olarak; yaptığınız işin bu sayın kurumunuzun en üstündekilerin para basması için biçilmiş bir kaftan olmasına bi şey denemez diye düşünüyorum ama siz alttaki küçük yeşil elemanların (karı kız işlerinden ekmek yemiyorsanız) içindeki küçük kokoş bir aktivist varsa onu tatmin etmekten başka bir işe (o da anca istiklalde insanlara dik dik bakmak yoluyla) yaramadığını da düşünüyorum.

diye cevap vermenin güzel olabileceği soru.!
    (dannyorum, 28.11.2006 16:58)
  7. form doldurtan kız güzelse istisnasız "evet" diye cevapladığım soru.
    (ben bilmem beyim bilir, 28.11.2006 17:10 ~ 17:11)
  8. (comatose, 28.11.2006 18:10)
  9. sosyal sorumluluklarını yerine getirdiğini sanan boş beleş insanların sorduğu soru.
    (marsellus wallace, 28.11.2006 21:03 ~ 21:03)
  10. -peki green peace de bana üye olacak mı?
    (azwepsa, 28.11.2006 21:08)
  11. insana artık duyduğu zaman "yeter" diye çığlık atma isteği getiren soru. ayrıca soran kişiler sosyal sorumluluk olarak değil, gayet para için yapmaktadır bu işi bildiğim kadarıyla, hatta kariyer.nette iş ilanını görmüşlüğüm mevcuttur.

sanırsam verilebilecek en çılgın cevap yere tükürmek olacaktır, tabi bunun için ya çevreyi pek sallamıyor olmanız ya da bu soruyu aynı gün içerisinde yaklaşık 10 kez duymuş olmanız gerekmektedir.
    (lord andurien, 09.01.2007 20:30)
  12. evet denildiğinde sizden cüzi bir rakam istenirse şaşırılmamalıdır.istiklalin olmassa olmazlarındandır.
    (rollerpig, 09.01.2007 22:31)
  13. genellikle güven vermeyen tiplerden gelen ısrarlı soru.
    (ağ kablosu, 09.01.2007 22:38)
  14. istiklal caddesi'ne fazla takılınırsa sonucu ya greenpeace üyeliği ya da istiklale bir daha gitmemeyle sonuçlandıracak sorudur.bir günde 5 defa sorulmaz ki,bütün istiklal greenpeace üyesi mi oldu artık yoksa?
    (alkolik2000, 10.01.2007 00:00)
  15. "istemiyorum kardeşim" denilesidir. zira eylemlerini beğenerek izlemek, desteklemek dışında onlarında el altından yaptıklarını bilenler de vardır.
    (bkz: simdi susuyorum vakti gelince acıklıcam)
    (a fine day to exit, 01.02.2007 10:25)
  16. kızlara soran erkeklerin aşırı yakışıklı, erkeklere soran kızlarınsa aşırı güzel olduğu ya da en azından bana öyle gelen soru. insanları çekmek için yaptığı düşünüldüğünde garip olmayan bir durumdur elbette.
    (skyish, 02.02.2007 00:04)
  17. southpark'ın yağmur ormanları ile ilgili bölümünü izleyenlerin eric cartman tarzı tepkiler vereceği sual.
    (therion, 03.02.2007 01:44)
  18. sokakta yolumuzu kesip bu soruyu soran emir kulu arkadaşlara 'boşversene ben olmuşum griin pis' yada 'ptt ne tarafta' gibi şok edici karşılıklar vermek adettendir.
    (psikoz, 09.02.2007 12:19 ~ 14.04.2007 15:47)
  19. yeşil üniformalı insanların sık sık önünüzü keserek sorduğu soru.
    (hplovecraft, 23.02.2007 14:32)
  20. ankaraya pek uğramazlar bu şahıslar, pazar payı biraz daha düşük heralde istanbula göre. ama 2-3 sene kadar önce kızılayda bir kaç gün her geçene soruyolardi bişeyler. bu esnada vukuu bulan bi olay.

greenpeaceci kız: merhaba nükleer enerji konusunda hede hödö için imza kampanyamız var, imzalar misiniz.
    diarum: saolun, şu an pek vaktim yok(ufak bi kaçma girişimi).
    gk: çok vakit almayacak, kampanyalarımız iste söyledir böyledir...
    d: peki ne yapıcam şimdi?
    gk: bi kaç dakika beklerseniz bi arkadaşım form getirecek.
    bu esnada...
    gk: öğrenci misiniz?
    d: evet
    gk: hangi okul?
    d: hacettepe
    gk: bölümünüz?
    d: eee şey kem kum... nükleer enerji müh.
    gk: (dumur vaziyette) ama...
    d: hayır hayır düşündüğünüz gibi değil.

daha ne düşünüğü gibi olacak ki.
    (diarum, 06.03.2007 01:16 ~ 16.11.2009 20:48)
  21. greenpeace,insanları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yerine çoğunlukla maddi işlere yönelik çalışmalar yaptığı için haklı olarak genellikle ''yok ben almayayım'' diye geçiştirilen soru. bir greenpeace çalışanından konu ile ilgili görüşlerini aldık:

''sikseler bi daha yapmam öyle bir şey''

neden dedik, insanlarla yaşadığı diyaloglardan örnekler sundu:

istiklal caddesi:
    -greenpeace'e üye olmak ister misiniz?
    +üff

istiklal caddesi:
    -greenpeace'e bağış yapmak ister misiniz?
    +greenpeace bana bağış yapsın

beşiktaş:
    -greenpeace'de çalışmak ister misiniz?
    +bula bula beni mi buldun?

beşiktaş:
    -işte ülkemizi de büyük ölçüde etkileyen çevre sorunları var. nükleer santraller bikbikbik
    +ülkemizin başındaki en büyük sorun akp. önce ona çare bulunsun, sonra buna gelir sıra.

nişantaşı:
    -merhaba greenpeace'e bağış yapmak ister misiniz?
    +sen benim kim olduğumu biliyor musun?
    -hayır?
    +ben xx dizide yy filminde oynamış zz kişiyim
    -iyi de bağış soruyorum ben size
    +uğraşmayın böyle şeylerle,tehlikeli işler bunlar
    -nasıl yani tehlikeli?
    +kız başına zor bunlar, yapma
    -ne alakası var.grup arkadaşlarım var erkek. bakın hatta oradalar
    +aa saçı sakalı birbirine karışmış, tehlikeli adamlar onlar. bırak bu işi sen.
    -...

nişantaşı:
    -selam, greenpeace'de çalışmak ister misiniz?
    +ayy çekil ayool vitrini göremiyoraaaam

ayrıca kendisi, bu tür işlerde çalışanların genellikle gönüllü olarak işi yapmadıklarını, bundan para kazanmak için geldiklerini söyledi.
    zengin insanlar yerine, orta veya düşük gelirli insanların daha anlayışlı olduklarını ve konuya daha duyarlı yaklaştıklarını da belirtti.
    (weirdlola, 07.07.2007 18:15 ~ 19:30)
  22. gıriinpiisçi: merhaba greenpeace e üye olmak ister misiniz acaba?
    x: daha geçen gün bir orman yaktım sağol.

not: bu x kod adlı öküz, bir kaç yıl sonra uslanır, greenpeacee üye olmak için başvurur fakat kredi kartından her sene belli miktarda para çekilmesi için form imzalaması istenince vazgeçer. böyle de şerefsiz, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı biridir. (bkz: bir arkadaş anlattı)
    (sadalet, 26.08.2007 12:14)
  23. tam bir arkadaşınıza "len iş yok güç yok kredi kartımın borcunu bizimkilerden saklıyorum napsam" diye yakındığınız bir anda nerden çıktığını anlamadığınız kendinizi bir deterjan reklamındaymışsınız gibi hissettiren ilginç renkli bi elemanın sorusurudur ve akabinde üye olursanız nasıl bağış(?) alacaklarını anlatır. sizde doğal olarak sorarsınız:

-bu madem bağış, ben istediğim zaman vermek istiyorum kardeşim. benden ille her ay zorla aldığınızda bu paraya bağış mı denir!
    -aa olur mu tabiki bağış. yalnız garantiye almamız gerekiyor, çünkü biliyosunuz ki bla bla...
    -sağol kardeşim ne sen yor kendini ne ben. sen karşındakinin salak olduğunu zannediyosun çünkü, ama ben eminim.
    (mıncır, 26.08.2007 12:30)
  24. sık sık taksim'den beşiktaş'tan, bebek'ten geçen insanların aşina olduğu soru. (tanımı yaptık)
    çoğu kişiyi artık duya duya rahatsız etmekte sebebi de direk para mevzusunun açılması sanki.

+ greenpeace üye olmak ister misiniz?
    - aslında... olabilir.
    + aylık 4 dolar kredi kartınızdan kesiyoruz.
    - yok kalsın..

sadece bu açıklama duyan öğrenci kesim tabii ki kaçıyor gidiyor. gerisini dinlemiyor

farzedelim bir derneğe üye olacaz. ilk soru nedir, aylık aidat ne kadar. (dernekler bedava değil tabii)
    ardından da faaliyetler sorulur. ya da faaliyetlerden haberdarsınızdır, size "bir de aidatımız var şu kadar" derler.

yani para işini duyunca dönüp kaçmamak lazım.
    "ne yapıyorsunuz greenpeace olarak. memleketime katkınız nedir, harcamalar nedir" diye sorun soruşturun. yattıysa kafanıza girin.

not:
    üye değilim, çalışanı hiç değilim. sadece çalışan ufak bir çevrem var. sorunca anlatıyorlar, "bana gelmez" diyorsunuz "eyvallah" diyorlar.
    (venom, 04.10.2007 01:02)
  25. bu gece duydum bu cümleyi. daha önce de çok işitmiştim ama cevaplarım genelde "yok, daha geçen hafta bir orman yaktım ben" içerikli olurdu, uzaklaşırlardı benden gıriinpiisçiler.
    bu gece karga barda otururken eski sevgilimden* duydum. yaklaşık iki buçuk yıldır görüşmemiştik. ben bu süre içinde feci derecede aşık olup sözlenmiş, o da benim gibi çok iyi bir ilişki yaşar haldeydi bu gece karşılaştığımızda -ki bunu ikimiz de biliyorduk-. benden nefret ederdi ayrıldığımızda ilişki sırasındaki düşüncesizliklerim yüzünden.
    bu gece masaları dolaşır halde onu gördüğümde "o mu acaba lan" diye düşündüm kendi kendime. bizim masaya dönerken farkında olmaksızın hafiften başka tarafa dönüyordum ki, "merhaba sadalet, gıriinpiise üye olmak ister misin" diye sorduğunu duydum. yıllar sonra sesini ilk kez çevreci bir cümle içinde duymak çok ilginç gelmişti. "evet olabilirim belki üye" dedim. kredi kartı numaramı sordu, yok dedim. artık annemin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum diye ekledim. olmaz o zaman dedi. nasılsın nasıl gidiyor diye çok kısa bir süre muhabbet ettik. sonra kalktı sandalyeden ve geldiği yere gitti.
    bu gece ben eski sevgilimden çok, mazimle karşılaştığım için ürperdim. arkadaşlarım pek anlayamadılar belki ama bu durum benim için "ölen dedemle tekrar karşılaşmak" gibi birşeydi. kişiden çok, yaşanmışlıklardı düşündüren.
    bu gece ben ona yıllar önce söylemem gereken şeyi söyledim, çoğu kişi(belki o bile) neden söylediğimi anlamamış olsa da; "seni görünce mutlu oldum ben" dedim. "ben de sadalet" dedi hiç bir ima olmaksızın. işte bu yüzden güzeldi eski ilişkiler. yenilerine referans verdiği için. daha güzel yeni ilişkiler vaadettikleri için.

bu gece anladım ben hayat denilen aktivitenin sadece tek bir çizgi olduğunu ve bu çizginin bir tarafının tesadüf, diğer tarafının kader diye isimlendirildiğini. hayata baktığımızda hepimizin gördüğümüz çizgi aynıydı. fakat bazı insanlar başlangıç, bazısı bitiş noktasına bakıp yorum yapmaktaydı. bazen kader diye birşey yoktu ama bazen ise vardı. bazen gıriinpiis sizin hayatınızda hiç anlam ifade etmezken bile çizginin üzerindeki sonsuz noktalardan birinde bulunduğu için hayatınızın bir parçası olabiliyordu.

bu gece ilk kez duydum bu cümleyi* ve bu gece gıriinpiise üye olmak istedim ben. geçmişi hatırlatıp, şimdimi ve geleceğimi artık daha rahat ve huzurlu yaşayabilmemi sağlayabildiği için.
    (sadalet, 21.12.2007 23:27)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil