belki ilginizi çeker
  1. · homeless
  2. · graceland
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · zongul ducks
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · savaş dinçel
  9. · tiki

graceland  

1. graceland elvis presleyin memphis'teki evinin adı. paul simonın albümünün ve albümle aynı adı taşıyan
    şarkısının adı da paul simon'ın bu eve yaptığı birm ziyaretten ilham almakta. gerisiyse tamamen bağımsız,
    harika bir albüm. albüm 1986 yılının tarihini taşıyor. albümün kaydının çoğu güney afrikada yapıldı (ki bu nedenle
    simon o zamanlar güney afrika'ya uygulanan boykotu deldiği için suçlanmştı. yıllarca sömürge yap ülkeyi, ülke
    insanını vatandaş sayma, köle yap sonra da beyazları ülkeden kovdular vs diye adamlara boykot uygula. hey dostum,
    what goes around comes around.).

yanlış hatırlamıyorsam bu albümden sonra idi, iç savaş sonrası güney afrika'da konser veren ilk beyaz sanatçı paul
    simon olmuştu (hatırlarım, birleşmiş milletler can güvenliğini sağlayamayız felan diye açıklamalarla vazgeçirmeye
    çok çabalamaıştı).

albümde paul simon kadar belki daha çok afrikalı sanatçılar duyulur. geri vokalden çok düete varacak şekilde. albüm,
    yılın en iyi albümü ve şarkı (bkz: graceland) yılın en iyi şarkısı grammylerini aldı.

benim açımdan da büyük önem taşır bu albüm (o zaman kaset diyordum, peeh..). bi şekilde kasedi elime geçmişti. sadece
    kaset, kap yok, kılıf yok. auto reverse teypte yok o sıra bende. bu kaseti günlerce dinledim, her seferinde kalkıp gidip kasedi
    çevirdim. (adam afrika'da konser vermiş, ben kalkıp kasedi çevirmişim. büyük iş.) bıkıp usanmadan dinlediğim, hala arada
    dinlediğim bir albümdür kendisi. afrika denince serengetiden önce bu albüm gelir.

albümün şarkıları (tracklist diyenleri kuşum aydın öpsün):

the boy in the bubble
    graceland
    ı know what ı know
    gumboots
    diamonds on the soles of her shoes
    you can call me al
    under african skies
    homeless
    crazy love, vol. ıı
    that was your mother
    all around the world / the myth of fingerprints
    (kalkhas, 27.07.2009 12:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil