gotik müzik   

adana çık aradan

1. within temptation,haggard
    (cashmere, 18.05.2004 12:44)

2. (bkz. anne ben gotik oldum)
    (ascella, 17.06.2004 21:31)
  3. içinde muhakkak gothic ve barok öğeler taşıması gereken; brutal vokalin olduğu sanıldığının aksine haggard'ın senfonik olduğu ama onun yerine after forever, silentium, lacrimas profundere, tristania gibi örneklerinin gösteribileceği türkiye de ise catafalque, agora, azazil gibi grupların olduğu, keman, çello, piano, üflemelilerin oldukça fazla olduğu yine de döneminin ağırlığını taşıyan ve her müzik gibi hissedebilene olduğunu ifade ettiğim müzik türü.
    (impera, 29.03.2006 17:03)
  4. ülkemizde bilinenin aksine yalnızca gotik metalden ibaret olmayan, birçok alt kısımda incelenebilen müzik türü.

darkwave, industrial gothic, gothic rock, new wave ve hatta post punktan meydana gelen gotik müzik, soprano hatunlar ve brutal vokallerden oluşan gotik metalden bir hayli uzaktır aslında. gotik metal dooma kaçan bir tınıya hakimken, saydığım diğer türlerde ise ritim, klavye ve vokaller öne çıkar, kiminde elektroniğe eğilim vardır, hatta bu türün dinleyicisi gotik partilerde bu müzikler eşliğinde pek gayet salına salına dans eder. gotik metalde anlamsız bir siyah, uzun saç ve uzun kıyafet hakimiyeti vardır, ancak gotik müzik yapan gruplar gayet de kendilerini çeşitli kıyafet ve renklerle birbirinden farklı stillerde ifade ederler,
    (bkz: cinema strange)
    (bkz: malice mizer)
    (bkz: mindless self indulgence)
    (bkz: siouxsie and the banshees),
    gereksiz bir sınırlamayla kültürü tekdüzeleştirmenin anlamı yoktur.

hayır, kategorizasyon meraklısı değilim, amacım gotik müziğin birbirinin kopyası bildiğin gotik hatunlarca dinlenen ve yine birbirinin aynı gruplarca meydana getirilen tekdüze bir tınıdan ibaret olmadığını, ve genelde yanlış anlaşılmış bir kavram olduğunu göstermektir.
    (alchemilta, 02.01.2007 12:13 ~ 19:05)
  5. (bkz: corpus delicti)
    (bkz: cinema strange)
    (bkz: dead can dance)
    (bkz: type o negative)
    (bkz: the sisters of mercy)
    (bkz: the mission)
    (bkz: london after midnight)
    (bkz: gene loves jezebel)
    (bkz: element of crime)
    (bkz: siouxsie and the banshees)
    (bkz: diva destruction)