belki ilginizi çeker
  1. · teniste ikinci serviste ace yapabilmek
  2. · ünlü solaklar
  3. · ivo karlovic
  4. · 5 temmuz 2009 roger federer andy roddick maçı
  5. · wildcard
  6. · rafael nadal
  7. · marin cilic
  8. · servis vole
  9. · wimbledon tenis turnuvası
  10. · tenisçilerin yedek topları cebine koyması
gündem
  1. · boylumlama
  2. · aşk
  3. · ezel
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · okan bayülgen
  8. · blue pill
  9. · simone

goran ivanisevic  

1. zamanında pete sampras'la yaptığı wimbledon çeyrek final(yarı final de olabilir) maçı vardı. seyretmeye doyamamışızdır. 190 km/h hızın altına düşmeyen servisler...sadece ace sayılarıya biten oyunlar... kırılamayan servisler sonucunda, tie breaklerle sonuçlanan setler...
    sampras kazanmıştı tabiki. ama solak ivanisevic'te gönüllerde taht kurmuştu.
    eskiler daha mı iyiydi, zevkliydi; her sporda olduğu gibi sanki teniste de?
    federer, nalbandian'ı 3 saat süren maçla yenip şampiyon olsa ne olur sanki.
    nerde kafelnikov'lar, sampras'lar, chang'ler...
    hepsi genç beyinlerimizin derinliklerinde, bizlerle...
    (marsellus wallace, 17.12.2005 02:28)
  2. 2001 yılında kazandığı wimbledon finali sonrası ağlayarak yaptığı teşekkür konuşmasında zaferini ünlü hırvat baskatbolcu drazen petrovic'e adadığını söylemiş, tümhırvatistan'ı sevinç gözyaşlarına boğmuştur.
    (mosquito hunter, 30.06.2006 21:47 ~ 21:57)
  3. bu arkadaşı ilk olarak 1992 yılındaki muhteşem wimbledon finalinde andre agassi ye deli gibi ace atarken görmüştüm. daha sonra 2 kere daha final oynadı ancak pete sampras'a kaybetti. 2001 de ise wild card il geldiği wimbledonda patrick rafter'ı 2 kez yağmur arası verilen maçta yenerek şampiyon olmuştur. oyun konsantrasyonunu kolayca kaybedebilen tekniği zayıf sadece servisleri ile dikkat çeken bir solak tenisçiydi. bu yüzden topun 2 tenisçi arasında en az gidip geldiği wimbledonda başarılı olabilmiştir. bildiğim kadarıyla diğer grand slamlerde çeyrek finalden öteye geçememiştir.
    (arsalan78, 05.01.2007 19:59)
  4. ilginç özelliklerinden biri de maç esnasında ace attığı zaman diğer serviste toplayıcı çocuktan ace attığı topu geri isterdi servisi kullanmak için. değişik renkli simalardan biriydi.
    (rafael, 05.06.2007 17:22)
  5. wildcard ile katılıp wimbledon'ı alan tek sporcu ünvanını korumaktadır. ilk yüzün dışından birinin şampiyon olması wimbledon için mucize sayılabilir. şöyle bir örnek vermek gerekirse eğer; bayanlarda wimbledon'u alan en düşük sıralı tenisçi venus williams dünya 13.sü olarak almıştır kupayı. o derece ilginç bir tenisçidir goran ivaniseviç.
    (fakespeare, 05.06.2007 18:13 ~ 18:14)
  6. 1.94 boyundaki, bir turnuvada 217 ace yapabilmiş, solak hırvat tenisçi. ayrıca 10 yıldan fazladır süregelen kronik wimbledon hastalığımın müsebbibidir kendisi... en sonunda 2001 yılında kupayı elinde gördüm de, o da rahatladı ben de huzura erdim...
    (yilan tislak, 05.06.2007 18:19 ~ 20:37)
  7. o wimbledon u kazandığı sene müthiş bir sempati kazanmış ve şahsıma da tenis sevgisi aşılamıştır.. yarı finalde henman'a çatır çutur yenilirken yağmur yağmıştı da maç devam edememişti, kurtarmıştı maçı ertesi gün.. acaip ace atardı bi de.. peeh şimdi bunun yerine federer var, somurtkan ukala antipatik bişey.. özledik goran ı
    (henderson, 15.11.2007 23:44)
  8. patrick rafter ile yaptığı bir maç sırasında hakemle girdiği diyaloglarla izleyenleri gülmekten öldürmüştür. hakem ilk önce ismini " advantage ivaninaviç" diye okumuştur. bunu üzerine ivanisevic hakeme uzun bir ders vermiştir. hakem bir kez daha ivaniç benzeri bir şey söyleyince ivanisevic servis atmayıp bir daha dene demiştir hakeme. hakem maçın sonunda "game set and match ivaniziviç" deyince ivanisevic buna da şükür deyip memnuniyetini göstermiştir. isteyenler için işte de bu sevimli adamın görüntüsü:

http://www.youtube.com/...
    (fakespeare, 25.04.2008 21:07 ~ 21:10)
  9. hayatımda izlediğim en anlamlı en keyifli tenis maçının kahramanıdır. pat rafter ile yaptığı wimbledon final maçını izlerken oturdum tırnaklarımı kemirdim heyecandan. iki tarafta çok sevdiğim isimler olmasına rağmen muhtemelen son maçı olması ve turnuvaya özel davetiye ile katılması sebebiyle sempatimi kazanmış ve kalabalık bir ortamda uğruna tezahuratlar yapmıştım. ve sonuçta o maçı kazanmıştı ve ben kendisi kadar sevinip gözyaşlarımı tutamamıştım.

ayrıca wimbledon tenis turnuvasına özel davetiye ile katılıp kazanan ilk tenisçidir diye bilirim. değilse de ben öyle bilmek istiyorum.
    (jugador, 25.04.2008 21:17)
  10. kazandığı 2001 wimbledon turnuvasında heyecan içinde yerimde duramayarak destek verdiğim tenişçi.. o turnuvadan sonra askere alınmıştı sanırım kendisi.. çok içten ve samimi gelmişti o zamanlar onu izlerken.. severim oyununu ve kendisini.. ace'leri yıkar geçer..
    (kowalski, 14.07.2009 01:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil