cem yılmaz'ın başrolünü üstlendiği henüz yayına girmemiş, ama maddi imkansızlıklar aşılabilirse yayına girdiğinde türk sinema tarihi gişe hasılatı rekorlarını alt üst edeceğine inandığım film. *
zamanında uzanların sahipleri olduğu türkfilmi a.ş tarafından çekilen, ama uzanlar batınca sinemalara verilemeyen, bir mucize olup da uzanlar borçlarını ödemezlerse hiçbir zaman da verilemeyecek** olan film.
gora,salamlı veya sosisli sandviç içine konan ilginç baharat vb karışımlarından oluşmuş,formülü coca cola gibi sır şeklinde saklanan değişik garnitür...
tahminim tuttu ve mtv'deki reklam furyasına katıldı kendisi. aycell'in okidoki şeysiyle beraber filmden küçük sahneler izledik. reklama çok sağlam bütçe ayrılmış görünen kadarıyla.
sinemada fragmanını izlediğimiz, izlerken gülmekten yarıldığımız, efektlere özen gösterildiği belli olan film. ilk günlerinde kesinlikle patlayacak ama sonrası filmin başarısına bağlı
yaratıcı bir film olmasını beklerken önümüze bir scary movie örneği gelmesinden korktuğum filmdir.filmin fragmanının hemen hemen her karesinde en az bir filme gönderme yapılmıştır.(bkz: matrix)(bkz: star wars)(bkz: fifth element).kıllandım şimdi.
3 hafta önceden biletleri satılmaya başlanan film. tahmin ediyorum ki, çıktıktan sonra 3-4 hafta boyunca filmdeki espriler alakalı alakasız her türlü geyikte kullanılacak, bıkılıp usanılmadan gülünecektir, demedi demeyin. tamam ben de çok güldüm fragmanına da, suyunu çıkarmanın lüzumu nedir onu anlamam. her şey kıvamında güzel. ülke olarak "mainstream" (afedersiniz, türkçesini bulamadım) espri kültürümüz iki-üç kişinin tekelinde olduğu için bu tip olguları kusana kadar sömürmek hiç garipsenmiyo, bıkılsa bile ıkınarak çıkarılan yapmacık gülüşlerle destekleniyo mizah katliamı. bu katliamı yapanlar da seviyesiz belaltı şakasından başka bişi üretemeyen kişiler.
bu kadar laf ediyorum da ne boka yarıyacak?? kesinlikle hiçbişeye. kendi çapında espri yapmaya çalışan ve birazcık mizah zevki olan arkadaşlar hazırlansın, zira yakında aynı esprilerle bombalanacaksınız.
hayvanlar gibi anırtarak* güldürmüş, gülerken filmin diğer kısımlarını kaçırmamızı sağlamış süper ötesi mükemmel filmdir. bir kere gitmek sanırım yeterli olmayacak. ben şahsen kaçırdığım bölümleri izlemek için ikinci kere gideceğimdir. insan hakkaten gurur duyuyor ülkesinden böyle bir film çıktığını görünce. film baştan sona harika bir zeka ürünü. her türlü ayrıntıya çok fazla önem verilmiş. tek kelime ile harika, kusursuz.. ya da kusurlarını ben gülerken kaçırdım farkında değilim.
cem yılmaz emeğinin karşılığını fazlasıyla alacaktır bundan şüphem yok..