yazılan kelimelerin, google'da arandığında vereceği sonuç sayısında göre kapıştıran site
http://www.googlefight.com/(noty, 17.03.2004 12:00 ~ 12:02)
itü'nün üstünlüğünü kanıtlayan site;
itü(1110 000 000 results) vs. odtü(233 000 results)
(lethe, 23.10.2004 21:01)
google hizmeti olmayan, olivier andrieu adında bir fransıza ait olan site. ilginçtir ki sahibi olan kişi, dünya çapında bu kadar kullanıcının girdiği bir site için google reklamlarında dil seçimini fransızca yapmış.
ayrıca an itibariyle burak adında cevval bir türk gencinin kendi ismiyle çeşitli kız isimlerini yarıştırdığı sitedir. son 20 karşılaşmadan sekizi bu kişiye ait, helal olsun diyorum.
elin fransızına ait ikili karşılaştırmaları internet ortamında arama sonuç sayılarını karşılaştırma yöntemiyle rahatlıkla kime göre neye göre tepkisinin verilebileceği şekilde yapan site ve ona ait fasilite.
bu site sayesinde antonio banderas la mı evlensem yoksa sütlücelerin hilmiyle mi şeklindeki sorulara cevap bulma şansı bulunduğu gibi benim babam mı yoksa senin baban mı döver şeklindeki önermelere de cevap alabiliyoruz.
mesela
benim babam: 1,060,000
senin baban: 135,000
ya da mesela
antonio banderas: 7,230,000
erkeğim hilmi: 287
sözlükte uzun sayılabilcek bir dönemden beri bu fasilite kullanılmakta ve burdan gelen veriler bizimle paylaşılmaktadır.
böylece internet ortamına genel bir soru sorulmakta kim şan şöhret sahibiyse, kim tecavüze uğramışsa, kim adam öldürmüşse, kim yetim malı yemişse, ve bunlardan hangisi internet ortamında daha çok duyulduysa o kazansın şekline gelen fasilitedir.
buna göre evlenmek açısından bakılırsa antonionun kesin bi boklar yediği aşikardır. hilmi daha iyi bir kısmet olacaktır. etliye sütlüye karışmamıştır hiç olmazsa.
akşam gazetesinin son sayfasında birbiriyle ilintili iki kelimeyi kapıştırmak için kullandığı hizmet.hergün bunları kapıştırıp sonuçlarıyla ilgili çıkarımlar yaparlar.gazetecilik anlayışlarını sorgulatır bu durum.
bu siteye girip google vs god savaşını yaptırınca internetin tanrı'yı yendiğini görüp dumura uğranacak anlar yaşatan internet sitesi.
lakin google kilisesini bile kurduktan sonra google'ın aslında tanrı olduğunu ileri süren maddeler yayınlamıştır. google fight sitesi de bunu destekler niteliktedir(!).
(bkz:
googlefight sonuçları)
194000 e 13300 şeklinde ezici bir üstünlükle
ismail soyberk'i yendiğim sitedir. ama geçek hayatta istatistikleri yazarsam
ismail soyberk toplam kayıt : 3500 civarıdır. benimki ise işte 6-8 tane falan
ismail soyberk toplam sahne : çok rahat 10000 diyebilirim. benimki olsa olsa 500 - 1000 arası bir değerdir.
ismail soyberk hayranı tahminen : en az 200000 vardır diyorum. benimki ise 3 tane falan belki vardır.
*
siz düşünün ne kadar gerçekçi! sonuçları olduğunu.
(jellyjam, 10.07.2007 15:18 ~ 02.08.2007 07:55)
kimin veya neyin en çok bulunan içeriği varsa onu galip ilan eden site, google yan kuruluşu.
recep tayyip erdogan: 2,650,000 results "ğ yerine g yazınca yazınca böyle çıkıyor"
deniz baykal: 2,640,000 results
recep tayyip erdoğan: 25,900 results "ismi doğru yazınca böyle çıkıyor, ben de anlamadım"
türkçe karakterlerle ilgili sorunu olan eğlencelik google icadı. eğer dövüştürdüğünüz kelimelerde türkçe karakter varsa o harfe kadar gelen harfler topluluğunu dövüştürüyor türkçe karkter sonrasını ise sallamıyor.
an itibari gerçeklşen dövüş:http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_gb&word1=can+kan&word2=ismail+yk
adamlar 2 ye tek daldı tabi yoksa bizim ki yer. gönüllerin şampiyonusun sen.
(eazy, 23.09.2007 04:22 ~ 04:24)
gerçekten mantıklı işler için de kullanılır. örneğin ingilizce bir kelimenin doğru kullanımını bilmek istiyorsunuz ancak sözlük vs. bu konuda size yardımcı olamayacak. hemen aklınızdaki şüpheli sonuçları googlefight'a tabi tutuyorsunuz. örnek olarak "in pursuit of a missing life" mı denir "on pursuit of a missing life" mı?
"in pursuit of": 9.560.000
"on pursuit of": 39.200
demek ki "in pursuit of" şeklinde olmalıymış.
türkçe karakterlerle aşk ve meşk kelimelerini arattırdığınızda sonuç vermeyen uygulama. gerçekten biliyor mu ne?
timo vs rte
timo: 21.500.000
rte: 17.100.000
sen
215,000,000 results
ben
567,000,000 results
sonuç beni yanıltmadı çok benciyiz.