1 aydan fazla zamandır hergün kullanıyorum. sesli görüşme konusunda pek deneyimim olmadı ama
ım konusunda baya yazıştım. sade olması çok güzel, öyle heryerden şımbıl şımbıl animasyonlar sesler çıkmıyor. hafıza kullanımı da çok iyi googltalk 3-4 mb yer tutarken msn 15-20 mb boyutlarda.
kullandıkça keşfedilen birçok güzel özelliğe sahip. mesela hararetli bir görüşme içindesiniz, karşıdaki ile beraber bişeyler yazıyosunuz. eğer siz daha yazarken karşıdaki mesaj göndermişse pencere başlığına 'xxx has entered text' yazarak sizi geçmiş konuşmaları okumanız için uyarıyo.
ayrıca konuşma penceresini ana pencerenin altına yapıştırın. sonra ana pencereyi x butonu ile kapatın. konuşma pencelereleri de beraberinde gizlenecek ve mesaj geldiğinde uyarı almayacaksınız. daha sonra tekrar ana ekranı açarak gelen mesajlara ulaşabiliyorsunuz. birden fazla kişiyle chat yaparken tüm görüşmeleri tek pencerede tutabiliyorsunuz, isterseniz de ayırabiliyorsunuz. dikey olarak tab oluşturuyo otomatikman. daha keşfedeceğimiz özellikleri vardır heralde.
status olarak istediğimiz text'i girebilmemiz de iyi bişeydir. bi de kendi kendini de kimseciklere sormadan güncellemektedir. ben indirdiğimde 1.0.68 idi, 1.0.69 ve 1.0.70'e güncellemiş kendini.