belki ilginizi çeker
  1. · bilgi com varken google kullanan insan
  2. · bildirgec org
  3. · google
  4. · rss
  5. · internet bağımlılığı
  6. · takip edilesi facebook sayfaları
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · colin kazım richards
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · tenedos
  9. · reflü

google reader  

1. google'ın rss readerı.

(bkz: http://reader.google.com/)
    (sycrone one, 09.06.2006 19:54)
  2. nereye gidersen git, rss kaynakların oradadır. şayet bilgisayarınızda kurulu bir rss reader dan rss kaynaklarınızı okuyorsanız, farklı mekanlardan readerınıza ulaşamazsınız. fakat google reader ile internet neredeyse, rss kaynaklarınız oradadır. kullanışlı bir arayüzü vardır, kategorileme yapılabilir.

en büyük dezavantajı, arama fonksiyonu olmayışıdır (artık arama fonksiyonu da var:).
    (lightsun, 05.03.2007 21:46 ~ 02.11.2007 13:34)
  3. birden çok portalı outlook-news bakarmış gibi (expanded view) gezebildiğimiz rss reader. hazır paketleri sayesinde istenilen kategoriyi de ekleme şansımız var. güzel. sevdim.
    (man on the moon, 25.04.2007 21:57)
  4. çok kullanışlı bir google aracı. her gmail' e sahip olan kişinin sahip olabileceği bu araç istediğin sitelerin istediğin haberlerini vs.' ini tek bir çatı altında toplamıştır.
    (vat da fuk is going on, 11.06.2008 08:31)
  5. google'ın gelişmiş rss alıcısı, ayrıca "nedir, ne değildir" diye tanıtım turu attığımızda avrupa'nın islam'ı tehdit olarak gördüğünü öğrendiğimiz bir tanıtım sayfasına sahiptir.

http://www.google.com/...

hatta direkt:

http://www.google.com/...
    (dunya zikime eyfel dotume, 08.08.2008 20:31)
  6. sürekli takip edilmesi gereken, değişik kategorilerde değişik ilgi alanlarına ait paketler sunan, 2 senedir kullandığım ve son derece memnun olduğum rss reader.
    (excessive, 08.08.2008 21:16 ~ 21:17)
  7. şimdi bunun en güzel yanlarından biri de zaman içinde sizi tanımaya başlaması. aboneliklerinize, sık okudugunuz seylere filan bakarak surekli size yeni feed'ler onermeye baslar. kesfet'e sik sik tiklamakta buyuk fayda var.

mesela bugun, google reader sayesinde a subtle slavegirl ( http://subtle-times.livejournal.com/ ) ile tanistim. yasasin.
    (est non, 29.08.2008 13:39 ~ 13:43)
  8. artık "notla paylaş" diye şahane bir özelliği daha olan feed okuyucu. süper olay.
    (est non, 10.10.2008 21:30)
  9. internet kullanımında devrim niteliğinde bir atılım sağlayan bir google aparatı.
    artık 30 tane site açıp, yeni ne olmuş diye bakmıyor; onun yerine google reader'ımızı açıyoruz.
    outlook tadında, email kontrol eder gibi pıtır pıtır geziyoruz.
    toplasan günde yarım ila bir saat zaman tasarrufu sağlıyor resmen.
    (10 dakika daha lütfen, 26.01.2009 15:55)
  10. bugün beslemelerden gelen yazılara digg tarzı bir like butonu koymuşlar.
    (thedewil, 16.07.2009 13:44)
  11. sözlükte yazlıklarınızı bu aslan parçası sayesinde kaydedebiliyormuşsunuz. gmail hesabınız varsa (ki olmalı), reader (ayarlar)'dan reader'a girin ve abonelik ekle kısmına sözlükteki şahsım butonunuza bastığında gelen linki oraya kopyalayın. son 50 giriniz oraya kaydoluyor. ayrıca bundan sonraki yazdığınız bütün girileriniz de kaydoluyor. böyle de güzel bir şeymiş.

bundan önceki yazdıklarınız da göt gibi kalıyor öyle. word'e kaldık yine. scrapbook varmış word'e kaydetmekten daha iyi gibi duruyor.

ancak o kadar emek veren yazarların yedeklerini bile alamaması üzücü, onur kırıcı ve saçma diyorum ve itü sözlüğün en beğenmediğim özelliği olarak bunu kendi kafama yazıyorum. girilerinin yedeklerini almak isteyenler bir şekilde alıyorlar zaten görüldüğü gibi, bunu zorlaştırmak sadece sıkıntı yaratıyor.

hazır böyle de bir eleştiri yapmışken girilerimi hızlıca yedeklemeye devam ediyim ben.

edit: beni google reader'la tanıştıran iset nickli yazara teşekkürü bir borç bilirim. keşke önceden tanışsaymışık. diğer girilerimi de yedeklemiş olurdum. ondan dedim. hayvanım evet. ama çok teşekkür ederim.

edit 2: bir girimi sildim maaalesef oradan da silindi. siz yine de 50 giride bir kopyalayın ordan ne bileyim bir şey yapın.
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 29.10.2009 02:40 ~ 02.11.2009 11:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil