çok yavaş indexlemesi, kullanıcıya yeterli özelleştirme olanaklarını sunmaması sebepleriyle, çok dosyası olup da acilen bunları tarayabilme yeteneğine ihtiyaç duyanları üzen araç.
gds üzerine pek çok forum sitesinde önemli yapıcı (ama google'ı pek de övmeyen) eleştiriler yapılıyor ve bu tartışma hiç bitmeyecek gibi görünüyor.
kullanıcıların maillarını bile saklayan google' ın son atağı. programın işleyiş sistemini neticede inceleme şansım yok ondan dolayı bok atıyorsam bir geçerliliği yoktur. gelin görün ki dediğim gibi oldukça rahatsız edici bir hizmet olmuş. google'ın bütün web'i indexleyip, üstüne mailları da index'lediği yetmiyormuş gibi sonunda pc'leri de indexleyip bunun kaydını tutabilecek olması şaka gibi.
google'ın son yıllarda kendi işletim sistemini yazarak microsoft ve bir yandan tasarım yazılımları üretmeye başlayarak inceden adobe gibi iki dünya deviyle kapışmaya girdiği aşikar. buna ek olarak arama motoru, hayvani kalibrelik mail adresi furyası, gtalk gibi bir im üreterek yine bir microsoft ürünü olan msn ve öte yandan yahoo ile kapışıyor. sürekli insana yatırım yaparak güzelce bir şekilde diğer şirketlerin bünyesindeki elit çalışanları çatır çatır topluyor.
sonuç olarak göründüğü üzere önümüzdeki 10 yıl içerisinde şu an microsoft'a açılan tekel davalarının çok büyük bir kısmı google' a açılmaya başlayacak ancak elindeki devasa veritabanı milyon dolar/saat 'lik kazancın karşısında google'ın sikinde bile olmayacak. sonuç olarak kullanmayı düşünmediğim ve varlığı bile rahatsız eden bir sistem haline gelmiş.
belki saçma bir komplo teorisidir bilemiyorum. ancak bu tarz bir hizmetin google'a sağlayacağı verileri düşününce işin rengi iyice değişiyor. pek çok kişiden data toplayarak mümkemmel işletim sistemini yaratacaklar belki. olabilir elbette, fakat bu bilgileri güzel bir şekilde indexleyecek olmalarının fikri biraz işleri boka sarıyor.
birileri bu herifleri durdurmalı demeyeceğim elbette, sonuçta adamlar teknoloji geliştiriyor. ancak birileri bu herifleri dengelemeli diye düşünüyorum.
windows xp de hesap ayırımı yapmadan, arama yaptığınızda diğer hesaplara özel email, resim, döküman çıkaracak kadar önemli bir güvenlik açığına sahip masaüstü yazılımı.
yapılan aramaları da kendi serverlarına kaydettikleri ayrı bir rivayet.
sohbet kayıtlarını tutmasını istediğinizde, ciddi anlamda eşzamanlı çalışabilen bir yazılım. ben ayarlarla oynarken böyle bir şeyi kastetmemiştim tabi.
kayıt tutuyormuş bu. tutuyor da bana mı tutuyor arkadaş?
bir xp kullanıcısı olarak;
not defterini açmadan, mis gibi not çakabiliyor muyum? çakabiliyorum.
eşşek kadar saat var mı yukarıda? var.
e-postalarımı outlook veya windows live messenger olmadan çatır çatır, geldiğinden en geç 5 dakika sonra farkedebiliyor muyum? evet.
ufak tefek uygulamalarla masaüstümü süsleyebiliyor muyum? evet.
ee o zaman isterse google forumlardan gelen e-postaları, veya eş dostun gönderdiği forwardlanmış e-postalarımı alsın, sevgilisinden aldığı her mektubu saklayan ergen kızlar gibi süslü bir kutuya koyup saklasın, isterse en çok hangi radyo kanalını dinlediğimin istatistiğini tutsun. dünya umrumda değil.