şu adreste bir çizgi roman ile ayrıntıları tanıtılmış yeni tarayıcı adayı:
http://www.google.com/...
beta sürümünün çıkmasını ve denemeyi heyecanla bekliyorum. her sekmenin ayrı bir
proseste tutuluyor olması ve
javascript kodlarının derlenerek çalıştırılıyor olması gibi ilginç özelliklerden bahsediyorlar. bu özellikler gerçekten bahsettikleri kadar devrimci olursa ne mutlu bize.
diğer taraftan, bahsettikleri başka "yenilikler" de var. özellikle kullanıcı ara yüzüyle ilgili "yenilikler" bunlar. sekmelerin sökülüp başka pencerelere taşınabilmesi, adres çubuğunun sekmelerin altında görünmesi, adres çubuğunda arama yapılabilmesi (
omnibox diye janjanlı bir isim de uydurmuşlar buna), yeni sekmenin boş gelmek yerine 9 (yazıyla: dokuz) adet sık ziyaret edilen sayfanın ön izlemesiyle gelmesi bunlardan birkaçı.
pekiyi, tüm bu "yeniliklerin" bu sunumu izlememi sağlayan tarayıcıda (
opera 9.5) bulunduğunu söyleyebiliyor olmam ironik değil mi değerli google programcıları? bu özellikler devrimci olsun, olmasın, bunlara yenilik demek terbiyesizlik ya da en iyi ihtimalle savsaklamacılık değil mi?(1)
çizgi romanın sonlarına doğru fark ettiğim bu komiklikler olmasaydı yeni bir tarayıcıyı tanıtmanın gururuyla bitirecektim yazımı. şimdiyse şöyle bitiriyorum: umarım sonuç hız, kullanışlılık ve sağlamlık açısından opera'dan iyi olur. yoksa çok taşşak geçeceğim bu adamlarla.
(1) aynı özelliklerin
safari'de de bulunduğunu
wondrous'tan öğrendim. bu da işin savsaklamaya yorulmasını zorlaştırıyor.