google'ın 29 ekim cumhuriyet bayramı şerefine türkçe giriş sayfasına koyduğu logodur. yeşil renkteki logoda google'ın sonundaki "le" kısmı ata binmiş atatürk'ten oluşmaktadır.
(görsel:
google ın 29 ekim 2009 logosu/107608)
olmamıştır, bu ne len cumhuriyet bayramı bu 19 mayıs değil!
(kurban, 29.10.2009 00:16 ~ 00:16)
neden yeşil sorusunu kafama takan logodur. oturup üzerinden zilyon tane mana çıkartılabilir...
(shira, 29.10.2009 00:16)
yeşil neden. türbe yeşili gibi olmuş.
ne bileyim korku filmini andırıyor, hayalet süvari gibi olmuş.. ilk kez bu kadar hayal kırıklığına uğradım google logolarında..
her zaman sonundaki 'le' kısmına uydurulan bir foto ya da yazım şekli yapılırken bu sefer pek uydurulmamış ancak büyütecek bir şey yok. yeşil yada mavi yada kırmızı mühim olan o vurguyu yapmak.
oksitlenmeye yüz tutmuş heykellerin renk tonundaki yeşil kullanılan logo..
29 ekim cumhuriyet bayramı konsept alınarak atatürk resmedilmek istenmiş,lakin atatürk donuk,at şaşalı gösterilmiş.tabi bide yeşil sorunsalı var.o ayrı.
(uygar, 29.10.2009 00:32)
ne şehitlerimizin kanını simgeleyen kırmızı, ne şanlı ay-yıldızımız. hiçbirini göremedim bu saçma logoda. koskocaman bir at ve üstünde kimliğini bile anlamakta zorluk çektiğimiz birisi. yazıklar olsun bu logoyu tasarlayanlara ve bu şekilde yayınlayanlara.
renk körü bir arkadaşımızın çalışması olduğunu düşündüğüm güzel bir sıçış logosu... renk olarak yani... e hani alkış hani alkış?!?
atla "le" yapmak için götlerin yırtıldığının göstergesi olan logo.
neden yeşil? çünkü eşeğin siki. oğlum kafayı mı yediniz lan bu saatte? google logosu kırmızı olsa memleket mi kurtulacak nedir?
sonuç olarak google türk milletinin ya da devletinin babasının malı falan değildir. yalnızca arama motorudur. motordur. fazlasının beklenmesi de fazlasıyla saçmadır.
"olmamış diyor google'a sıfır puan veriyoruz" diye yemekteyiz'in yüzü gözükmeyen konuşmacı beyine söylettiriltebilecek şekilde olmuş logodur.
2007 yılındakine oranla vasat kalmıştır;
(görsel:
google ın 29 ekim 2009 logosu/107612)
satrançta at "l" çizdiği için o atın orda olduğunu düşünen arkadaşlarım var ki ben kesinlikle onlardan değilim. çünkü bence olay atın ayaklarında bitiyor. sağdaki iki ayağı biraz kasarsanız "e" harfine benzetebiliyosunuz aslında "r" harfine daha çok benziyor ya neyse. diğer düz ayaklar da zaten bildiğin "l" harfi, öyle olunca birden çok "l" harfi olmuş gibi oluyor ama değişen bişey yok, gugılll diye okuyuverirsin olur biter nedir yani böyle polemiklerle ortamı germeye gerek yok.
günler geceler algımı kaybettiğim için bir an için bugün 29 ekim olduğunu unuttum (vurmayın tamam).
googlea bakıp bir iki dakika 'alla alla neden oyuncak asker koymuşlar ki siteye?' diye ambole oldum. sonra tarihe baktım cumhuriyet bayramımızmış içim kıpır kıpır oldu. ama hala o yeşil oyuncak askeri niye koymuşlar anlamadım...
etnografya müzesinin andırılmaya çalışıldığı logodur. yeşil oradan geliyor.
(görsel:
google ın 29 ekim 2009 logosu/107815)
google'ın dünya animasyon gününü neden shrek ile kutladığına anlam veremediğim sırada öğrendiğim üzere -sözlük sağolsun- 29 ekim kutlaması amacı ile yerleştirilmiş logo
-zaten dünya animasyon günü olduğunu da youtube dan öğrenmiştim. internet olmasa hiçbir halt bilmeyecekmişim.. içlendim şimdi-
yapamadıklarından mı? hayır.
isteseler günün anlamıyla özdeşleşebilecek kadar anlamlı bir logo tasarlayabilirlerdi. üstelik milletçe en önemli günümüz için.
uyanın artık.
ayar verdiler.
iyi olmuş askeriyenin yeşilidir. atatürk'ünde "le" harflerinin yerini alması
limited edition'ı çağrıştırır gibi olmuş, aferin lan google.
askeri bir vurgu yapılmış logodur.
hiç alakası yok. herkes sıçmış bende sıçayım bi' tane dedim. olum en ufak şeyden anlam çıkarıyosunuz. şizofren misiniz nesiniz ak. bakıyolar ordan resimlere 'le' ye en çok benzeyen figürü koyuyorar sonra. ufacık bir logoda dünya'nın türkiye'ye bakış açısını, avrupa birliği müzakere sürecindeki gelişmeleri ve türkiye'de devam eden oluşumları aramaya ne gerek var. adam oraya atatürk'ü koymuş işte bitti. yok yeşilmiş, yok atatürk küçük kalmış, yok efendim atın siki kalkıkmış. yav bi' bırak. aynı bokun laciverti işte.
eşşegin sikidir.
sabahın köründe işi gücü olmayan sözlük yazarlarını vay efendim neden yeşildi, yoksa google da mi fetocu, yok bilmemne diye yoran hede.
sanki adamlar yapmak zorunda bunu. bunu yapmasalar kimse çıkıp, "ibne google!!! bir bayrak koymadı, ata binmiş ata fotosu koymadı anasayfasina!!!" diyecek mi? yok.
bisey yapmışlar, amına koymayın.
(drps, 29.10.2009 09:16 ~ 09:17)
yapılanın uluslararası bir jest olduğunu düşünen birileri olabileceğini hesaba katarak belirtmeliyim ki bu logo sadece .tr son ekinde geçerlidir.
mesela çoğu ülkenin kendi uzantılı google sayfalarında asterix logosu var bugün...
(bkz:
damara göre şerbet)
(bkz:
halkla ilişkiler)