neredeyse evli, nişanlı bütün futbolcuların yaptığı harekettir.. gol atılır ardından futbolcu önce hakeme döner, golü verdiğini görünce de koşarken yüzük parmağını öper.. aslında yüzüğü öpmek ister(aslında eşini öpmek ister) ama maç sırasında hiçbir takı takılamayacağından (maç sırasında sahaya eşin girmesi yasak olduğundan) yüzük parmağını öpüp tribünde eşinin olduğu yeri gösterir.. bu gol senin için der.. güzeldir.. bekar futbolcular da hayvan gibi birbirinin üstüne çıkar falan bunlardan bahsetmek istemiyorum romantizmi bozmamak adına..
*
orta parmağını öpse millet yanlış anlar.ama bu yüzük gibi geçirdim anlamı da verebilir.(bkz:
her halukarda yanlış anlaşılmak)
(anarko, 03.05.2005 15:04 ~ 15:05)
ispanya milli takımının forveti
raul'la özdeşleşmiş bir harekettir
(mavio, 26.05.2005 18:42)
adettendirdir belki de nedeni...
eskiden tek tük rastlanan, fakat tahminimce; "herkesin kocası attığı golü karısına armağan ediyor sen neden yapmıyorsun, yoksa başkası mı var?" veya bunun gibi milyonlarca kadınsı kapris nedeniyle son zamanlarda iyice yaygınlaşan, hatta ayağa düşen futbolcu tribi
daha çok necati ateş'le özdeşleşmiş bir harekettir.eşiyle dargın olduğu için uzun süredir yapmadığı harekettir.bugün iki golünden sonra da tekrarlanarak barıştıklatrını gösteren harekettir.
futbolcu evli veya nişanlı değilse hatta sevgilisi bile yoksa garipsenebilecek bir hareket.
çok gereksiz bulsam da eşini kıskanmıyor değilim hani.
aşık olunan bi futbolcuysa "o yüzün sana girsin" şeklinde sinirle bağırma sebebidir.
halı saha maçı yapan sevgiliden de beklenen örnek davranış.
yüzüğüm olsa ben de yaparım diyebileceğim davranış.
attığı gölü eşine ithaf ettiğinin göstergesidir. ( palavra, gölü eşine armağan eder transfer milyarlarını da mankenlerle yer )
benzer bir hareketi çiçeği neresinde bilemediğim milletvekilimiz osman yağmurdereli de yemin sonrasında yapmıştır. gönderme devlet bahçeliyedir.
karısına deliler gibi aşık olduğu medya yoluyla bilinen
raul gonzalez'in her zaman yaptığı oldukça güzel görünen bir harakettir. lakin, eşi savunma mevkisinde oynayan bir kadının, kocasından böyle bir jesti beklemesi oldukça uzun sürecek bir bekleme sürecine sebebiyet verebilir.
-gooolllllll, muck muck muck!!
-hayırdır abi nedir o?
-bu mu?
-evet abi süper gol attın kağıt mı öpüyorsun?
-boşanma belgeleri bunlar arif!
-!!!???
-yengenle ayrılıyoz biz
-anlıyorum abi!!
-gollllllllll......
bir akşam önce eşiyle kavga etmiş olma ihitmali yüksektir bu futbolcunun.
(bkz:
karısını döven yattara)
semih şentürk tarafından yapılan hareket. yanlış hatırlamıyorsam, nihat kahveci de yapıyordu. sanırım bir tek mario jardel yapmaz..malum...
kimsenin bilmediği bir anlamı vardır bu hareketin.
futbolcu o kadar harala gürele arasında yüzüğüne tabii ki dikkat edemez ama aklı kalır. gol attıktan sonra da kutlamak için tribünlere koşarken arada zaman kazanır ve yüzüğünün yerinde olup olmadığına bakar.yüzüğün hala parmağında olduğunu da görünce bir rahatlama gelir ve o sevinçle yüzüğünü öper.
bir sonraki girimde gol atan futbolcunun neden formasını çıkarıp attığını anlatacağım. sevincinden mi sanıyordunuz? yo dostum yooo.