golü engellemiş kaleci karizması   

adana çık aradan

1. golü çıkardığının akabinde eldivenlere kallavi bir tükürük atar sonra ellerini ovuşturur, bu teknik bir harekettir. artık o bir kahramandır ama futbol denen kahpe oyunun seyircileri tarafından her an ana ve avrat bazında zikredilme hakkı saklı tutulmaktadır.
    (breath, 05.03.2006 23:19)
  2. defans oyuncularının sırtına doğru vurarak onları "haydi! haydi!" motive eder. uhlsport marka eldivenleriyle bir anne gibi sarar arkadaşlarını.
    (neverwinter nights, 05.03.2006 23:45)
  3. tam bu karizmanın doruklarındayken defansın hatası yüzünden gol yer ve defansa ana avrat düz gider bakışı da atar bu kaleci.
    (leo, 05.03.2006 23:52)
  4. poz kesilir efendim..defansın hatasını önlemekten dolayı gelen bir popo kalması vaziyetleri durumu gözlenir..biraz sinir dolu ve "bak gördün mü takımı ayakta tutan benim lan benim" bakışı atılır..
    (zeus, 05.03.2006 23:58)
  5. karizmadan çok şizofrenik bir vakayı andıran durum aslında.sakin sakin kalesinde duran adam bir gol kurtardıktan sonra kurşun yemiş gibi inim inim inliyor nedir bunun sırrı hep merak edilmiştir.
    (zaknafein, 06.03.2006 00:01)
  6. eğer bir de penaltıyı kurtarmışsa çok fazla takım arkadaşlarına falan koşmaz. çok sevinmez çünkü bu benim için çok normal bi hareket abartmayalım mesajı vermek ister. haa bi de saçları seaman gibiyse eldivenleriyle saçlarını geriye doğru atar; o da bi gün sonra gazetelerde güzel çıkmak içindir.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 05.03.2007 01:23)
  7. halı saha maçlarında sırayla kaleye geçildiğinde pek mutlu etmeyen eylem.lakin maç boyu kalede kalmanız istenebilir.
    (etranger, 05.03.2007 01:57)
  8. kalecinin golü engelledikten sonra göğüsler dışarda gururlu bir ifadeyle yürümesini sağlayan karizmadır. gol kurtarmıştır oğlum, boru mu. o esnada içinden sanki şunları söyler;

- ben olmasam sıçmıştınız lan.
    (dedirten başlık, 07.12.2007 19:02)
  9. yeni yetme kaleciler bu karizmanın tadına vararak yaşarlar. pozisyonu engellemiştir. bakışlarını uzaklara diker. o anda kameraların ona döneceğini az çok tahmin edebilmektedirler. fakat unutmaması gereken bir şey vardır bir sonraki pozisyonda gol yerse kurtardığı pozisyonun taraftarlar açısından hiç bir anlama gelmeyeceğini bilmelidir.
    deneyimli kaleciler ise bu karizmayı soğukkanlılığını koruyarak, topu oyuna iyi sokmaya çalışarak karizmlarını zirveye ulaştırabilirler.

not: rüştü'ye ayrı olarak değinmeden geçemeyeceğim. rüştü kurtardığı her golden sonra deli gibi defans oyuncularına bağırıp hatalarını suratlarına vurarak bu karizmanın tadına varır. eğer pozisyon gol olursa da bakışlarını uzaklara dikerek yere tükürür. o apayrı bir kalecidir. onunla ilgili her türlü genelleme yanlıştır.
    (fernando, 07.12.2007 19:20)
  10. hababam sınıfında ilyas salmanın oynadığı bilo ağa karakterinin tarih sözlüsünden (hatırlamayanlar için; doğu anadolu aşiretlere bölünmüştür en büyük aşiret babam abdo ağanındır) 10 aldığı zamanki sınıfa karşı yaptığı karizmaya benzer bir karizmadır. zira birçok kaleci golü engelledikten sonra çaktırmadan ilyas salmanın oradaki yüz ifadesine nasıl koydum karizmayı şekline bürünüyor.
    (cirtucal dirious, 07.12.2007 19:26)
  11. söz konusu kaleci orkun uşak ise kendisinden beklenmedik bir şeyi başarmanın sevinciyle ellerini çırparak "hadi hadi hadi" diye bağırması ve karizmaya karizma katması kaçınılmazdır. arkadaşlarına gaz veriyor aklınca...
    (infogmy, 07.12.2007 19:36 ~ 19:39)
  12. takım arkadaşlarına söven küfür eden versiyonları da mevcuttur.örneğin ceza sahası dışından çekilen güzel bir şutu aynı güzellikte çıkaran kaleci, (aynı güzellik) arkadaşlarına bağırır çağırır ve el kol hareketleri yaparak "şerefsizler" , "lan vurdurmayın" gibi ilginç laflar söyler.sanki kendisini zorlayacak pozisyonların doğuşuna verilmiş bir tepkidir bu.hani beni zorlamayın bugün uçmak istemiyorum sağa sola der gibi.tamam anlıyorum gol yemek istemiyorsun ama yazık değil mi orda mücadele eden adamların az önce senin kurtarışınla derin bir soluk alıp oh be dedikten sonra kendilerini rahat hissetmesine ve tehlikenin geçmesiyle oluşan geçici mutluluklarına.hayat da böyle değil mi zaten... trinity de neo ya böyle kızıyor ve onu üzüyordu ama sonunda ne oldu ? birbirinizin kıymetini bilin a dostlar.
    (zaknafein, 07.12.2007 19:43)
  13. (bkz: golü engellenmiş kaleci karizması)
    (recai pengül, 07.12.2007 19:49)
  14. büyük bir korku anının akabinde gelişir bu karizma, çünkü çok zor bir pozisyonda golü önlemiştir, aslında içinden ya gol olsaydı ağzıma mıçmışlardı diye geçirir, ama bu korkusunu belli etmemek için hemen göğüs kabartılır, benim için zaten çocuk oyuncağıydı edasıyla kafa dik gözler ileri bakar, top yerde bir kere sektirilir arkadaşlarına yaptığı ileri gidin işaretinin ardından degaj yapılır.

bazen bu karizma kısa sürer, yanlış yere gönderilen bir top rakip hücumu olarak geri döner ve maçın bitimine 15 saniye kala gol olur, bu gol hem o kalecinin gönderilmesine neden olur hemde fenerbahçe'yi şampiyonluktan eder.
    (kötüböcek, 07.12.2007 19:50)
  15. (bkz: volkan demirel)
    (psikopat yazar, 07.12.2007 19:55)
  16. aşağılanma ya da omuzlarda taşınma işte bu ince çizgideki topu kurtararak çizginin omuzlarda taşınmaya yönüne geçmesidir. kaleci o an pof poflanır ancak bir anlık hatada herşey unutulur.
    (karanlık ayakkabılarım, 07.12.2007 20:29)
  17. hele bi de bu kurtarılan gol penaltıysa kalecinin havasından geçilmez.defans oyuncuları direk kaleciye koşarlar.zaten 2 metre havaya kalkmış olan kalecinin götü artık türkiye semalarında seyretmektedir.
    (unclesam, 07.12.2007 20:43)
  18. bu karizmaya sahip kaleciler şanssız sayılabilecek bir gol yediklerinde karizmalarının yok olduğunu düşünerek yerde bir kaç saniye hareketsiz beklerler.
    (ayabakan, 07.12.2007 20:50)
  19. dünyayı kurtarmış gibi havalanıp defans oyuncularına çemkirirler. (haklı oldukları kısımlar da vardır tabi ki) ulan senin görevin o zaten yapmak zorundasın. ne havalara giriyorsun? gol yiyince ''prim alamıyorum'' diye ağladığın günleri hatırla götünün kotunu +- 0.00'a indir canım.
    (great dilemma, 07.12.2007 21:06)
  20. golün netlik derecesine göre değişir bu efendim. çok sert bir şutu köşeye giderken çıkarmak ve ikiye tek gibi net pozisyonlarda koltuklarınız feci derecede kabarır; maçın geri kaln bölümünde kasım kasım kasılırsınız. ama çok a önemli değilse kalkar devam edersiniz.
    (deklarema, 07.12.2007 21:39)