21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 769 tane
günün başlıkları: 769 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aldatmayan erkek (10)
- ·
- ·
- ·
- ·behzat ç (39)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·miaw (4)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·çayyolu (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kamil grosicki (2)
- ·kadın peygamber (9)
- ·viva 19 mayıs (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·verapi (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
godoş
- eşini pazarlayan kişi anlamına gelir, nam-ı diğer (bkz: dümbük).
- argoda çöp çatan kimse.
- (bkz: gavat)
- davaro filminde adile naşit in ağzından şener şen e doğru sarf edilen kelime. çok güzel söylüyor rahmetli. toprağı bol olsun.
- kendi karısının pezevengi.
- (bkz: götoş)
- türk dil kurumuna göre birden çok anlam ifade eden ermeni kökenli kelime. en çok kullanımı argoda pezevenk anlamındadır. mısır koçanı, ceviz kabuğu,kendini beğenmiş,gururlu,çalımlı,şişman,biberon ve emzik anlamlarına da geliyormuş.
benim tanışıklığım ise lombak dergisinden. hangi yazarın kullandığını hatırlamıyorum ama argoma kazandırdığı için yalıyorum o zat-ı pakı. - zamanında ekrem pakdemirli bir konuşmasında cumhurbaşkanı için bu sözü kullanmış ve siyasi hayatını noktalamıştır.
- bazı insanların!! hala anlamını öğrenememiş olmasına şaştığım kelime. bak 8 kez açıklanmaya çalışılmış. bilmiyorsun bari kullanma bilmediğin kelimeyi. neymiş anlamı? 9. olsun, pezevenk. öğrendin mi lan anlamını?
- sempatik ercan küfürü.
- gizli kapaklı,uygun olmayan cinsel ilişkiye göz yuman, aracılık eden kimse. genel olarak ülkemizde eşinin, sevgilisinin aldığı bu tür aksiyonlarda sessiz kalan kimse için kullanılır. hayvanlar aleminde bu nam domuz hayvanı için geçerlidir. domuz etinin haram olmasının nedenlerinden birinin de bu olduğu söylentiler arasında yer almaktadır.
(bkz: ben söyleyenin yalancısıyım)
(bkz: domuz eti) - ortaokuldayken en sevdiğim kelimelerden biriydi. söylemesi çok zevkli lan. ağza oturuyor filan. ama anlamını bilmeden söylerdim. godoş kemal, godoş yasin diye diye ortalarda dolanırdım. meğersem pezevenkmiş anlamı. kullanmaya başladıktan bir kaç yıl sonra öğrendim. o günden beri söylemem. gene iyi yırtmışım dayak yemeden amk.