|
|
- okuduklarım doğruysa aşmış bir oyun. sırf bunun için yeniden playstation 2 alabilirim (bkz: para) umrumda olmaz cidden. ign'den 10 üstünden 9.7 almış yuh dedim. zaten incelemenin kapanışında olay bitmiş, "god of war ıı may in fact be the best action game ever made. ıt outdoes the original god of war in every way, even if only by a tiny bit as the first was so good to begin with. ıt's an evolutionary step rather than a revolutionary leap, but it has basically perfected the formula that the original set up."
oyun içinde ayrıca aşmış karakter kratos iki adet hatunu da götürüyor. burayı bizzat oynuyoruz anlaşılan. özellikle videoda heykele dikkat direk koptum. http://www.gametrailers.com/...
- ps2'nin swan song olma olasılığı yüksek; 6.nesil konsolların neler yapabileceğini ve aslında hala yeni nesle gerek olmadığını gösteren; ses efekleri, görselliği, hikayesi, aksiyonu ve tekrar oynanabilirliği yüksek olan enfes oyun.
yıllardır "insanlara konsol aldıran oyunlardır" denir, bu da işte öyle bir oyundur.
- bu oyunun bir de ps3 versiyonu var. üstelik ana karakteri, zıpladığında kilotçuğu görünen, şeker mi şeker bir hanımefendi:
(bkz: heavenly sword)
- sonu bir matrix reloaded izlemişsin de, yine aynı şekilde sinirlerin kalkmış hissiyatı yaratan süpper şahhaaaane oyun.
- en baştan triloji olarak düşünüldüğü söylenen serinin ikinci oyunu.
----spoiler-----
tahminince 3. oyunda olayı şöyle bağlayacaklardır : gow 2'nin sonunda kratos liderliğindeki titanların, olympus'a saldırdığını görüyoruz. serinin üçüncü ve bence son olacak oyununda son bir savaş çıkacak, tüm titanlar ve tanrılar geberecek, bunların büyük bir bölümünü eminim kratos kesecektir. hatta bu özelliği ile shadow of colossus'a benzeyebilir son oyun. zaten oyunun tagline'ı "the end begins" dir. yani son başlıyor, kratos'un tüm titanların ve tanrıların ölmesine neden olmasından bahsetmektedir. son olarak da "işte eskiden titanlar tanrılar vardı ama öküzün biri çıktı hepsi kesti biçti işte şimsi tanrısız kaldık" demeye getirceklerdir. belki kratos, en son kendi kalınca tek tanrılı dinler öyle çıkmaya başlamıştır derlese hiç şaşmam çünkü bu oyunda sisters of fate'in tapınağında isa'nın doğumuna gönderme yapan bir tablo vardı * ...
hal böyleyken kratos'un hades ile yapacağı savaşı iple çekmekteyim.
----spoiler-----
- çıkmadan önce internetten indirilebilen ps2 oyunudur.indirenlerin yüzde 90 lık bir kısmı büyük bir hezimete uğramış ve oyun yarıda donup kalmıştır.
- ilk versiyonu dvd 9 olan oyundur. oyunun donup kaldığı yer "great chasm" ise bu sorunun nedeni, ps2'nin dual-layer okumaktaki sıkıntısıdır. bu sorun da ,oyunu yazmadan önce, image dosyasına toxic dual-layer path denen bir program uygulanırsa giderilebilmektedir.
(tantun, 11.04.2007 13:39 ~ 13:46)
- ilk oyun gibi bir süre sonra inanılmaz sıkıcı hale gelen oyun.
- pc'de oyun oynamayı bıraktırabilecek güzellikte bir oyun.
grafikler,sesler,animasyonlar,... bir süre sonra kratos mu kesiyor yoksa ben mi kesiyorum belli değildi.
----spoiler----
atlas'ın bizi tekrar dünyaya döndürdükten sonra sütundan sütuna hoplarken ben de bi ara olduğum yerde hoplamaya başladım :)
ve tabii ki;
zeus:the sisters of fate aided you.
kratos:the sisters are dead!
----spoiler----
- bir arkadaşımın düzgün çalışan dvd 9 versiyonunu bulmak için 35 gb üzerinde download yapmasına sebep olan oyundur. sonraları video kalitesinden ödün verilerek dvd 5 çıkmış ve bir çok kullanıcı rahat etmiştir. oyun gerçekten verilen puanları ve övgüleri son pixel'ine kadar haketmektedir. hala oynamayan varsa bize sadece üzülmek düşer şahısları adına.
- play station 2 için oynanabilecek en güzel oyun diyebilirim. tabi tarzınıza uygunsa.1. oyun ilk göz ağrısı olduğundan asla onu da yabana atmıyoruz.2. oyun ise 1'in biraz daha geliştirilmişi.oyunda yok yok. her şey düşünülmüş.mitolojik hikayelerle oynuyorsunuz oyunu. videoları cabası.karakteriniz kratos çok karizmatik,zaten oyun oynadıktan sonra direk kratos modunda oluyorsunuz.oyunu bitirdikten sonra titan mod denen zorluk seçeneği açılıyor. oyunun zevki burdan sonra başlıyor zaten.gerçekten bağımlılık yaratan oyun. hem bitirmeye çalışıyorsunuz hem bitmesin diye dualar ediyorsunuz çok farklı bir oyun.
(korn, 26.09.2007 00:03 ~ 07.10.2007 13:08)
- ps2nin en sağlam oyunlarından birisidir.özellikle kratos umursamaz psycho tarzıyla oyun tarihinin en baba karakterlerinden biri olduğunu kanıtlamakta.en kısa zamanda filmini bekliyoruz.
- arkadaşla ps kafede oynamaya çalıştığımız oyun. velhasıl oyun hem aksiyon, hem de bulmaca ögelerini içerdiğinden çok pis bela takım çalışması yapmamızı gerektirmiştir. mesela oyunda ben sürekli tuşların yerini karıştırıp oyunda adama dalacakken önünde fasülye yemiş antilop gibi zıplarken, yanımdaki o gazulet de kombo çaka çaka ilerlerken sürekli aradaki kafa karıştırıcı gerizekalı bulmacalarda takılmaktaydı. neticede oyunu oynarken "amağakoyim bi adamı öldüremedin lan", "hastir geçemiyom bu ne lan", "bence o kadran o ışığı engeller, öyle geçersin", "...hasiktir doğru lan" tarzı konuşmalar garketmiştir. günün sonunda anladığımız şey ise ikimizden de oyuncu olamayacağıdır.
|