belki ilginizi çeker
  1. · bakınız verme teknikleri
  2. · bu bir gizli bakınızdır
  3. · akıllı bakınız
  4. · araştırmak
  5. · gizli bakınız
  6. · gizli ukte
  7. · bakınız içinde gizli bakınız vermek
  8. · renkli yazmak için gizli bakınız vermek
  9. · göz kırpan smiley
  10. · siyasetçilerin belgelenmiş ahlaksızlıkları
gündem
  1. · ugg
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · okan bayülgen
  4. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  5. · dersim katliamı
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · yılmaz özdil
  8. · ömer üründül
  9. · vj bülent

gizli bakınız  

1. cümle içinde geçen ama cümle akışını bozmadan verilmek istenen bakınızlarda kullanılır. giri girme kutusunda ilk bakınız butonuyla icra edilir.
    örnek :
    bu bir gizli bakınızdır
    (wondrous, 02.03.2004 17:28)
  2. gizlice bakınız
    çaktırmadan bakınız
    (azwepsa, 01.08.2005 13:15 ~ 13:22)
  3. hiç de gizli olmayan sözcüğün üstüne tıklanarak ayrıca paranteze maranteze gerek olmadan bakınız yapabilmenin yoludur.
    (maddog, 06.12.2005 14:13)
  4. (bkz: bir arkadaşa bakıp çıkacağım)
    (eksiksizuyum, 13.02.2006 21:02)
  5. bir türlü yapamadığım, kimsenin de nasıl yapıldığını anlatmadığı bir sözlük özelliği.
    (maddog, 16.02.2006 17:47)
  6. (bkz: röntgenci)
    (camel, 08.04.2006 17:03)
  7. sözlüğe giren birinde okuma şevki uyanması için mümkün olan en üst düzeyde kullanılması gereken aparat. misal ben, okuduğum entry'nin içindeki kilit kelimelerde gizli bakınız verilmişse tıklıyorum, tık tıkı doğuruyo işte. ordan oraya ordan oraya bilgi hazinesinde yüzerken bi bakıyorum iftar vakti gelmiş.
    (kane, 17.09.2007 14:29)
  8. "gizli" anladık ama bunun yapılışı da mı gizli be kardeşim. biri şunu ayrıntılarıyla anlatsın.yapamıyorum yahu..

edit:yaptım galiba
    olayı çözmüş biri olarak hemen açıklamayı kendime bir borç bilirim.efendim şimdi yazı alanınızın sol üst köşesinde bir (bkz: ) var birde onun yanında (") işareti var.evet evet o.efendim bunu tırnak olarak kullanmıyoruz,sizi gidi çaylaklar öyle sandınız dimi.öncelikle o butona tıklıyoruz ve tırnağın arasına yazıyoruz gizli bakınız vermek istediğimiz kelime ya da cümleleri.örnek: 'gizli bakınız'. ben bunu kesme işareti ile yaptım ondan bakınız olmadı akıllım.

şimdi (*) olayını çözmek lazım.
    (bkz: araştırmak)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 19.10.2007 12:23 ~ 12:32)
  9. gerçek hayatın simulasyonu olan sözlüğün en büyük artısıdır, gerçek hayatta altını çizerek yada parantez açarak konuşabilir hatta bakınız bile verebilirsiniz ama gizli bakınız gerçek hayatın tıkandığı noktadır. tarihte ilk gizli bakınız kullanan sözlük yazarı kim acaba diye merak etmekteyim açıkçası.

bunun yanında sözlüğün en populer akımına ayak uydurması açısından başlıklarda da yer alabilecek aparattır.
    (bkz: tamamlanmamış her cümlede gizli bakınız vardır)" onmousedown="return bkc('2135455','+%60tamamlanmam%FD%FE+her+c%FCmlede+gizli+bak%FDn%FDz+vard%FDr%60')">tamamlanmamış her cümlede gizli bakınız vardır)
    (nickime kadar, 13.12.2007 22:27)
  10. yapması en zevkli bakınız çeşidi kesinlikle bu. yani en azından ben yazmayı bitirdiğim bir giri sonrası bu bakınızı önemli ve merak edilebilecek başlıklara verirken hem yazdıklarımı yeni baştan okumuş oluyorum, hem de okuyucunun bu giriyi okurken alakalı veya alakasız, ama bir şekilde merak edebileceği başlıklara yönlendirmesini çaktırmadan yapıyorum, acaip zevkli.

misal;

"... gerçekten de ümit karan belki de kariyerinin en güzel golünü bu maçta atmıştı."

şimdi bu şekilde kalan bir cümle yanında patates cipsi olmayan bira gibi oldu. halbusi;

"... gerçekten de ümit karan belki de kariyerinin en güzel golünü bu maçta atmıştı."

şeklinde yazılmış olsaydı bu cümle, konuyla alakalı olarak da ümit karan başlığına yönlendirecekti insanları. hem bu sayede belki ilginizi çeker zamazingosunun işlemesi de sağlanıyor. bu da ek bir not olsun.
    (sycrone one, 04.01.2008 13:14 ~ 13:14)
  11. (bkz: bakınız verme teknikleri)
    (options, 31.07.2008 19:07)
  12. kullanmaya özen gösterdiğim bakınız türü... hatta giri editlerimin büyük bölümü gizli bakınız vermeyi unutmamdan veya yanlış gizli bakınız vermemden kaynaklıdır...

tanım oldu galiba... neyse devam edeyim...

efendim bundan yıllar önce ismi lazım değil bir sözlüğe yazar olamasamda girip okuyarak vakit... arka sıradaki bıyıklı gözlüklü ne homurdanıp duruyorsun?...

- hangi sözlüktü o acaba merak ettim de?...
    - tatlı sözlük canım kardeşim...
    - o isimde bir sözlükte mi var?...
    - evet var ama suratıma bakarsan suratımın ekşidiğini göreceksin... şimdi susta dinlemeye devam et...

neyse ne diyordum?... hahh işte o sözlüğe girip bir başlığı okuduğumda dikkatimi çeken gizli bakınıza tıklayarak konudan konuya atlıyor, vakit geçiriyor, eğleniyor ve de bilgileniyordum... bu şekilde sıkılmadan saatlerimin akıp geçtiği oluyordu...

gün gelip o sözlüğe yazar olduğumda sözlükte benim gibi vakit geçirenler olduğunu varsayarak gizli bakınızlar vermeye özen gösterdim... o sözlükten uçurulup bu sözlüğe konduğumda da aynı şeyi yapmaya devam ettim/ediyorum... başka sorusu olan yoksa basın açıklamam bitmiştir... bıyıklı gözlüklü senin bir sorun var mı?...

- şey... var?...
    - nedir?...
    - o sözlüğün adı gerçektende...
    - ybsg...
    (van den budenmayer, 18.08.2008 02:16)
  13. sözlüğün herhangi bir köşesinde yazıyor mu bilmiyorum ama şunu farkettim. bu şekilde verilen bakınızların üzerine mouse'u getirdiğiniz zaman, büyük harfle mi küçük harfle mi yazılmış görebiliyorsunuz. örneğin fareyi üzerine getirdiğinizde virgülden önceki gizli bakınız küçük gözükürken, virgülden sonraki ilk gizli bakınız büyük gözüküyor olsa gerek. böylelikle allah'ın ilk harfini büyük yazarak dini sorumluluklarımızı yerine getirebilecek, atatürk'ün ilk harfini büyük yazarak laikliği koruyabilecekmişiz bunca zamandır, ben yeni keşfettim.

edit: yok edit falan. ilk denemede olmuştu şimdi bakınca olmuyor aynı şey. sözlük beni yalancı çıkardın allah'sız. (a'yı büyük yazmıştım lan)
    (anne ben itülü oldum, 05.09.2008 23:31 ~ 23:33)
  14. burada nasıl verildigini bir türlü çözemediğim bakınız türü. misal bilseydim bundan sonraki cümle gizli bakınızla olacaktı: biri bana anlatsın.

edit: gerizekalı gibi hissettim kendimi.teşekkurler herkese. ama benim yapamadığım gizli bakınız degilmiş. adını bilmiyorum ama cümle sonunda yıldızlı birşey yapıyorsunuz ya oymus. hakkaten o nasıl ki ya ?

edit2: öğrendim akıllı bakınız'mış o da. akıllı bakınız, uslu bakınız, sıcak bakınız. merak etmeyin başka edit yok, kendinize iyi bakınız.
    (spatz, 03.08.2009 15:06 ~ 04.08.2009 10:12)
  15. 1.adım: cümle yazılır.
    2. adım: gizli bkz içine alınacak cümle seçili hale getirilir
    3. adım: giri girilen yerdeki (bkz) ve görsel butonlarının ortasında bulunan '' butonuna tıklanır.
    sonuç: gizli bakınız
    (anime, 03.08.2009 15:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil