gizli aşk 

adana çık aradan

1. platonik aşk olarakda adlandırılabilir.hatta şarkısı bile var

gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye
    zevke veda, neşeye de, veda artık herşeye
    arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu
    gönlüm, hicran, hasret gamla doldu
    sevdim amma görmüyor bak gözlerim hiç kimseyi
    gizli aşk, bir gizli dertmiş, feda ettim herşeyi
    arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu
    gönlüm, hicran, hasret gamla doldu...
    (schatten, 02.12.2004 21:30)

2. bazen kendinin bile farkına varamadığın, bazen de varıp insanlar söylemeyi cesaret edemediğin duygular bütünü..
    (despinaa, 02.12.2004 23:39)
  3. aşka yakışmaz, insan aşık oldu mu cümle aleme söyler, yerinde duramaz. ama sadece o'na söylemez, söyleyemez; o ayrı tabi.
    (gülümsün, 10.04.2005 20:01)
  4. (bkz: aşık olduğunu gizlemek)
    (pati, 08.04.2006 21:00)
  5. elalemin derdinin, götlerini gerdiği insanlar yüzünden yaşanan aşk da olabilir. hele herkesin tanıdığı bir insansa, gel de haykır o aşkı. fark etmiyor. her çevrede, tilki gibi bakınan, gözü, kulağı tam gaz çalışan, kendi bokluklarını görmeyen öyle çok insan var ki, bunlara malzeme olup zevklenmelerine fırsat verilmemeli belki de.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 16.06.2008 13:12)
  6. gizli aşk belki de yaşananların en güzeli, en sadesi de olabilir. herkesten saklı ve istediğin kadar koruyabileceğin, kimseye hesap vermeden , kimsenin burnunu sokmayacağı, içinizde büyüttükçe büyütebileceğiniz duygu yoğunluğudur. kimi zaman bu gizli aşk dedikleri kendimizden bile köşe bucak kaçıp saklanabilir, bizim bile onu bulmamız zor olabilir.bulduğumuz zamanda içimize sindirmemiz gerekmektedir. fakat öyle durumlar vardır ki yürek bazen bu gizli aşkı taşıyamayabilir, yürek buna dayanamayabilir. bir şeyleri hissedipte susmak çok acıtacaktır elbet, çok can yakacaktır..buna dayanmak bir hayli zor olucak ve gizli aşk o zaman tam anlamıyla kavranacaktır.
    (ink, 16.06.2008 16:19 ~ 18.06.2008 02:21)
  7. bir nevi aman kimseler görmesin aman kimseler duymasın halidir ama bir o kadar yaşanılası ve bir o kadar tutkuludur...
    (nar ekşisi, 30.07.2008 12:56 ~ 01.09.2008 19:04)
  8. ".. gitgide uzaklaşırım sanmıştım, gitgide yakınlaşıyorum..ne zamandır görmediğim halde her geçen gün, söylediklerini, bakışlarını, ellerini yeniden hatırlıyorum. her keresinde parçaları dağıtıp yeniden başlıyorum, boşlukları doldurduğumda yine aynı resim çıkıyor.. kentin görünümleri, bilinçsizce, sürüklenir gibi gittiğim bütün tanıdık yerler, kaçmaya, unutmaya çalıştığım görüntüleri çağrıştırıyor: küçük eşyalarla dolu bir odada, yağmur sularının aktığı, geçitlerle merdivenlerle inilen eski, parketaşı sokaklarda,bir bahçede, ağaçların arasına gizlenmiş eski yaz evinde, pek çok fotoğrafta, şarkıda, dokunduğu sayısız ayrıntıda, onla yaşanmış günlerin gömleklerinde kazaklarında belirgin nesneleri olan yada hiçbir şeysiz anılarda, düşlerde hep o var. artık kaçmıyorum, onlarla yaşıyorum bende. bu da benim gerçeklerle yüzleşme tarzım. belki bir gün, suskunlukların, tutsak edilmiş düşlerin kişiyi nasıl böyle dönülmez sınırlara sürüklediğini anlarsın. çok uykusu gelip de uyuyamayan insanlar gibi, bilincin an an solmasını, sislenmesini izliyorum bu hoşuma gidiyor, seslerin arasında sonuna dek gidilemeyen, o tuhaf görüntülerin, seslerin arasında hep birşeleri yakalıyorum da sanki, kayıp gidiyor avucumdan, gecelerde böyle geçiyor merak ediyorsan....seni seviyorumlarını... çok fazla acıyı, çok fazla mutluluğu, çok fazla korkuyu, çok fazla yalnızlığı, çok fazla sevgiyi anlatamadığımı biliyorum..tenimde, tenimin altında bir yerlerde, o şarkıdaki gibi saklıyorum onu, bir düşte elimden tutuyor ama çok uzakta, göremiyorum bile, nasıl olup da görünmeyecek kadar uzaktayken elini tutabildiğime şaşıyorum.."**
    (ayka, 30.08.2008 12:18 ~ 12:23)
  9. hemen her aşkın "içindekiler" bölümünde adı geçen, bir başlık, bir bölümdür.
    bazen iki satır, bazen onlarca sayfa sürer.
    bazen de roman, o tek başlıkla biter.
    (cohen, 30.08.2008 13:33)
  10. kişinin varlığını kabul edemediği, belki de kendine yediremediği aşktır. yaş farkı, statü farkı, yakın arkadaş olma gibi kadersel öğelerden herhangi biri oluştuğunda gizlemeye meğillenir insan bu aşkı. farkında olmadan, istemeye istemeye saklamaya çalışır. derinden... içi sızlaya sızlaya bu inada devam eder.
    (retrospect, 30.08.2008 13:36 ~ 13:39)
  11. kısa zamanda dışarıya çıkması muhtemel olan aşktır. aşkın gizlisi olmaz hacı. öyle olsaydı mezhep farkı yüzünden, ırk farkı yüzünden öldürülenler olmazdı. bir şekilde açık veriliyor demekki.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 30.08.2008 13:38)