belki ilginizi çeker
  1. · prensiplerim vardır
  2. · uykusuz
  3. · bülent üstün
  4. · hastasınız
  5. · siktir git bebeğim
  6. · yokluğunda çok kitap okudum
  7. · dışkıya bakarken hüzünlenmek
  8. · bebek
  9. · gittin gideli
  10. · senden sonra
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · disko kralı
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · author
  7. · ezel
  8. · çok ciddiyim
  9. · 29 eylül 2005 galatasaray tromso maçı

gittin gideli bebek  

1. bülent üstün'ün * uykusuz dergisinde çizdiği köşe. ne kadar daha bu konuda malzeme çıkar bilinmez ama şu sıralar küçük ve çoklu karelerle işlediği konu. absürt yaklaşımlarla bazen yerlere yatmanıza sebep verebiliyor.
    (bkz: hastasınız)
    (options, 08.04.2008 22:38)
  2. bayılmama rağmen prensiplerim vardır ile dönüşümlü çizilmesini istediğim köşe. ikisi de süperdür çünkü.
    (hector, 08.04.2008 22:41)
  3. (bkz: bülent üstün)
    (bkz: hayvan)
    (ekipler amiri kenan, 08.04.2008 22:43)
  4. bülent üstün ün kendini hayvan büstün olarak tanımladığı köşesi.
    (muneccim fare, 08.04.2008 22:47)
  5. bülent üstünün yıllar önce lombak ta çizmeye başladığı daha sonraları uykusuza taşıdığı köşesi.alakasız seyleri birleştirerek cok gulduruyor canım.
    (luthien, 08.04.2008 23:28)
  6. bunu yapan hayvan bunu da yaptı prensiplerim vardır.
    (mecmua melahat, 02.09.2008 17:33)
  7. *kederdeyim..istanbul trafiğine çözüm bulmam bile keyiflendirmez oldu beni..
    *senden yadigar mini eteğin,kilottan rahat olduğunu anladım..
    *bende unuttuğun terliklerle iner oldum bakkala çakkala..
    *ne zamandır okumayı ertelediğim kitaplara vurdum kendimi kıyasıya..
    *inşaata çıkıp kuma atladım..zamanla ilerlettim..
    *yokluğunda cumhuriyetimi kurdum..otosanaayide bozukluğumu yaptırdım..
    *sağdan soldan çıkan t-shirtlerinin koltukaltlarında terinden oluşan tuzları çektim..
    *derdimden sünger gibi içtim..galonlarca çay demledim, hürpleyip fondipledim..
    *gittiğinden kelim tipim piknik tipe* dönüşüverdi.. kendimi tanıyamaz oldum..
    *bir kahvaltı esnasında kabalaşıp kırdıydım kalbini, artık daha da titizim bu konuda..
    *gittin gideli patron oldum, puro içmekten ciğer kalmayınca bastım istifayı..
    *karete kursuna yazıldım..ayrılık acısını sportmence yansıttım..
    *sensizlikte şifayı kapıp nezle oldum, çekmecede tamponlarını buldum..burnumu tıkadım..
    *yer açıldı bize..kedi de bende rahat rahat yayıldık çift kişilik yatağa..
    *her mesaj zilinde pavlov'un köpeği gibi, sendendir umuduyla heyecanlandım..
    *külodunu küçük tüpe giydirdim, çok ateşli oldu..
    *yeteneğimi kaybettim, çöp adam bile çizemez oldum..
    *gaflik misketimi mazgala kaçırdığımdan beri bu kadar mahsunlaşmamıştım bebek..
    *bana hediye ettiğin trençkotu giyip mafyaya girdim, sonra çıktım hemen..
    *telefonlarıma çıkmaz oldun..telepatiyle ulaşmaya çalıştım, meşgul çıktın..
    *dönmen için dua ettim günde beş vakit..zerre dua bilmesemde..
    *senin için yazdığım aşk şiirlerini pencereden bakkala atar oldum..
    .
    .
    .
    ....

" uykusuz dergisi sayı 13 "
    (sphenksi, 13.01.2009 16:59)
  8. bülen üstün'ün lombakta başlatıp uykusuzun açılmasıyla oraya taşıdığı ve artık kendisini tekrarlamaktan öteye geçmediğini düşünüp,okumayı bıraktığım köşesinin adı.
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 13.01.2009 17:05)
  9. gittin gideli bebek kendimle beraber kül tablasını da kaybettim gazetelerde söndürdüm efkar sigaralarını az daha ev de gidiyodu bebek...
    (kadimrutubet, 26.01.2009 14:06)
  10. yeni çıkmış uykusuzu elime aldığımda okuduğum ilk bölümdür.evet belki bir umut,yiğit kadar yarma potansiyeli taşımıyor ve kendini tekrar ediyor sık sık ama bir güç var çekiyor beni kendine.
    gittin gideli bebek seni onlayn yakaliicam diye açık durmaktan iyice ısınan leptapla yarım ekmeğe kaşar bastım.oh mis
    (aduket, 27.03.2009 22:56)
  11. gittin gideli bebek özgürlüğü kutluyorum her gün tokmak hergün tokmak. örneğiyle son bulacağını tahimn ettiğim ama bitmesini hiç istemediğim karikatür dizisi.
    (karga karga gak dedi, 27.03.2009 23:06)
  12. uykusuz
    01 nisan çarşamba sayı 2009/14

gittin gideli bebek;

-dedem sekseninden sonra azdı...bizim g.te yazmasından korkup şişme nine aldım hemen.
    -geçen farkettim bende sanatçı eli yok bebek, bayaa amele eli var. kağıdı göremiyorum düşün.
    -dergide yastık olarak kullandığımız bez ördek sırra kadem bastı. bebek..kesin çaldılar...
    -sensizlikte notalara sığındım..taksitle saza girdim. her gece bozlak çığırdım bebek..
    -dedemin huysuzluğu gazındanmış bebek.gazını bi alıyorum,şak diye kesiyo homurdamayı.
    -esnaf gibi her sabah masa başı yaptım.toz kalkmasın diye masamın önünü suladım.
    -traş köpüğü ve jilet almayı unutunca, yangın söndürü köpüğü gretuarla traş oldum.
    -akvaryumda balık izler gibi bakar oldum dedemin dişlerine.bayaa dinlendirici.
    -sadece sırtımı keselesin istedim ama komple yıkadı dedem beni,gıkımı çıkaramadım.
    -dedemin unutkanlığı bana da bulaştı kalemtraşı dergide unutup duruyorum ver elini rende..
    -hasta dedemin yerine emekli maaşını almaya gittim.sırada ense uru seyrederek vakit geçirdim.
    -iş yetiştirirken çok pis cırcır oldum bebek..masayı tuvalete taşımak zorunda kaldım...
    -sokakta ödev yapıp dilenen çocuklar gibi kaldırımda çizdim.paraya para demedim..
    -topuk nasırlarım için mısır çarşısından ponza taşı almıştım,onu da dergide unutmuşum bebek.(yine rende)
    -kedinin eşofman kapişonumu hamak bellemesi değil,horlaması hasta etti beni bebek..
    -dedeme şişme nine aldığıma pişman oldum bebek, herifi iyice dinden imandan çıkardırk( dede:heyyo camiyi tatil ettiler.)

kısacası sen gittin gideli çok pis bir adam oldum bebek demek istiyor .
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 06.04.2009 15:54)
  13. *dedemin seccadesinde uçan halı sinbad'cılık oynar oldum, hidayete ermeme daa çok var gibi.
    *ketılda suyun kaynamasını beklerken bulaşık süngerinin zımparalı kısmına dalıp gider oldum.
    *sabah ereksiyonuyla, soğuktan titreme birleşince uykumda boşalır oldum bebek. battı ortalık.
    *sabahladıktan sonra, zaten ördek götü gibi olmuşuz, bi de janjanlı artiz garson zehir eder oldu kahvaltımı.
    *hırs yapıp yıllardır ertelediğim roman yazma olayına girdim...hikayenin iskelesini kurdum(burada kurşun kalemi, çekiçle kağıda çakıyor)
    *kabızlık bizde genetik bebek!.. bu yaştan sonra dedemin vidanjörü oldum anasını satiim.
    *dedem kediye de bulaştırdı.. meselelerin önünü açan adam oldum evde. hangisine yetişiim...
    *ha bire dolunayı göstermenden nasıl tiksinmişsem, doya doya bakamadım koduumun dolunayına.
    *plastik aşka olmadı ama annemin tavan arasından indirdiği plastik kamyona hala sığabiliyorum bebek.
    *antibiotik üstüne iki şişe kahve likörü içip yattığım gecenin sabahı uğur'un çizdiği tipler gibi uyandım.
    *çizerken kahve getirenim olmayınca yalnız hissettim... gittim kelepir hemşire duttum eve.
    *tanştığım ayakları kokan tek kız olduğunu hatırlıyom bede kalan gonverslerine baktıkça..
    *ne güldüren aynalarda gülebildim ne çarpışan arabalarda çarpışabildim.. sensiz lüneparklar hiçmiş..
    *suyunu vermeyi unuttuğum için ölen; sulayınca tekrar dirilen zombi çiçeğim bu sefer gerçekten öldü...
    *kısırlaştırmadığım halde şu mart ayında bi dışarı çıkıp doyasıya sevişmeyen kedimi evden şutladım.
    *kedim doğurdu.. birbirinden sevimli altı yavru, kendilerine yuva aramıyorlar. hepsi benim lan! ehe.

(uykusuz, sayı: 81)

tam bir aforizmatik karakter lan, hastasınım!.
    (blackfield, 19.04.2009 13:48 ~ 13:49)
  14. -> yeni yeni tik'ler edindim... iki dakkada bi gözüme dilimi değdirip 0.7 kalem ucunu göğsümde açıyom bebek.
    -> hayatıma heyecan katsın diye pencereleri jaluzi kaplattım bebek.. kattı mı? kattı... şu lavuk kim lan?
    -> çayı kıtlama içmeyi bıraktım, artık tavşanlama içiyorum bebek... patent başvurusunu bile yaptım.
    -> gece barda bi kızı sen sanıp sırtını öptüm.. sabah uyanınca anladım sen olmadığını bebek...
    -> ne zaman azgın bi boğa gibi yatak odamıza girsem, vahşi bi panter gibi üstüme atlamanı özlüyorum.
    -> bunak gibi hafızam zayıfladı... her şeyi unutmaya başladım, ama seni unutmicam bebek...
    -> dedem internetin pici oldu iyice... komik video izletçem diye ödümü bokuma kattı pis moruk.
    -> akrobat lambanın yayı yalama oldu, durduk yere beni paranoyak yaptı tabiatını sttimin eşyası.
    -> yeni badanalı duvarlara iz yapmasın diye sineklere vurmuyom, tatlı dille ikna edip şutluyom evden.
    -> buzdolabı karlanma yapınca fişini çekip kitaplık yaptım bebek. zekiyim dimi pratikte?
    -> istiklal caddesi robocop'larını görünce her şeyi ben yaptım diye bağırasım geliyo bebek...
    -> nerden duymuşsa "kabe manzaralı ev" isterim diye tutturdu dedem... dede işte ne görse istiyo bebek.
    -> attığım taşa üşüşen yarasalarla oynamaya dalıp eve gitmeyi unuttum bebek...
    -> bi otogar tuvaletinde şahit olduğum manzara yaktı beni... çok çok uzak diyarlara bilet alasım geldi.
    -> dedemin emri üzerine hayvan gibi demirdöküm sobayı çatıya çıkarırken belim kaydıhhggh bebek.
    -> toynak gibi tırnaklarına manikür pedikür yapmadan göndermedim dedemi cuma namazlarına...

bülent üstün - hayvan - 29 nisan 2009
    (denizin dengesiz rengi, 19.05.2009 18:11)
  15. b.üstün eseridir,uykusuz'un sevdiğim bölümlerindendir.dedesinden bahsettiği kısımlar bir hayli güldürüyor.
    (phantom of the ophelia, 19.05.2009 19:06)
  16. manyak bir bölümle karşımıza çıktı bu hafta. s02e07 dekinden bile iyi, o derece. en iyi gittin gideli bebek bölümü olmuş. eline sağlık büstün.
    (milwaukee, 22.05.2009 00:12)
  17. evde yapılması en kolay yazı denemesidir. bebeğin fiilen gitmesine gerekte yoktur. mecazen saçmalayıp başına bebek koyunca oldu da bitti maşallah. ben de yaptım.

gittin gideli bebek
    acaip heyvanlara benzedim
    kafamı camdan sarkıtıp öküz gibi bağırdım

gittin gideli bebek
    kendi kendimin deneği oldum
    amuda kalkarak bira içtim
    halıyı berbat edince annem bana terlik pabuç soktu.

gittin gideli bebek
    iyice panik atak oldum
    45 dklik ağır uyku nöbetleri geçirdim

gittin gideli bebek
    daha dikkatli oldum
    herkes yengem sayıldı.

gittin gideli bebek
    vazgeçtim yerleşik hayattan
    göçebe oldum
    kendimi sokağa saldım
    gecenin bu saatinde
    köpekler filan gördüm
    az ilerden döndüm
    (kitapcalar, 13.06.2009 01:14)
  18. gittin gideli bebek kapı gıcırtısına çiftetelli oynar oldum.
    (melinda, 13.06.2009 01:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil