sanırım halen geçerli olan hadisedir. özgür bir ortam kurulur, içkiler alınır, muhabbet koyudur. sonra içlerinden en bir ateşli gencimiz çıkarır aletini akdeniz akşamlar ile başlar wonderwall ile bitirir çıkarıp atar içindeki coşkuyu. ortamdaki kızlar da hasta olur tabi.
a. dıngıdı dıngıdı dımı dım
b. ay ceren ya bu oğlan süper manyak çalıyo gitarcı mı ne?
c. ne sandım yarraam
bu söylenti yayılırsa gençlerimizin sanata ilgilerinin artacağını da düşündürmektedir. tabi bu amaçla çalınan gitar sanat teşkil eder mi, etse de o gitarı çalanın sanata katkısı olur mu, olsa da bizi enterese eder mi, ayrı bi konudur burda tartışılmaz tartışılsa da bi sonuca varılmaz.
x - aaa sen gitar mı çalıyosunnn
e - evet
x - mahmutcan da (erkek arkadaşı) çalıyooo
e - öyle mi, ne tarz çalıyo
x - yaa bilmoorum, en son bana çıkma teklif edeceği zaman çalmıştı 4 sene önce
e - anlıyorum
-pınar..yeni ibanezimle boğazda bir tur atalım mı?
+......
-aha valla domaldı!..kal öyle, gitarı park edip geliyom ben..
böyle yürüdüğünü sananlar büyük yanılgıda söyliyim. ben zamanında gitarıma lpg taktırdım bu uğurda, çok saftım inandım. başka canlar yanmasın. sevgili 1 ytl olacak!
sadece ve gereksizce ilk 4 perdede sadece şarkı çalıp, ne müzikle nede sanatla alakası olan gereksiz tiplerdirler. hiç ilk 4 perdenin altında akor basıp, power chord muş, armoniymiş, gamlarmış vb. bilen sahil gitaristi gördünüzmü?.
he bir amaçları vardır doğrudur. ama bu boş insanlar olmadıkları anlamına gelmez. kınıyoruz, çalışmayı ve emek harcayıp bu işi salt şarkı çalmak değil müzik yapmak olarak algılamalarını ayrıca tavsiye ediyoruz.
kumsalda ateşin etrafında yapılması muhtemel davranıştır.
şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla gitar çalmak marifet değil gitar çalan bi arkadaş bulmak marifettir çünkü gitarı çalan eleman her zaman gitarla meşgul olmak zorunda olacağı için kızları tavlamak diğer kişilere kalacaktır.tabi gitar çalan insanların şansı yokmudur vardır o da genelde kumsal-gitar-ateş üçlüsünün bulunduğu ortamlarda bulunma ihtimali olan şarkı söyleyen erkeğin müptelası olan kız vardır ki onlardan bi tane bulunması durumunda gitar çalan elemanımız da kız tavlayabilir, yoksa ortamın romantizmine kapılmış yeni tanışmış çiftler yüzünden gitar çalan insan yiyişen çiftin yanındaki 3. kişi ve hatta yiyişen bi sürü çiftin yanındaki sap kişi olabilir.
mümkündür. ama bazen trajediye dönüşebilir. sen yedinci pozisyonda asturias'ı çalmaya yırtınırsın bir bok olmaz. ne zaman yaşar'dan bir saçmalık çalarsın ya da yıldız tilbe'nin aptalca şarkılarından birini akor atıp söylersin amacına ulaşmak üzeresindir. ama yalnızken düşünür ve sürekli küfredersin. birgün gelir gitarı yalnız başınayken ya da müzik dinleyicilerinin yanında değil de müzik severlerin yanında çalmanın büyük zevkine varırsın. ondan sonra da gitarın büyüsünü onun değerini bilmeyecek aptallar için harcamamaya karar verirsin.
blues saraceno,steve vai, paul gilbert, tony macalpine ve daha nice gitar virtüözlerini tanıyan kızların; iki üç basit tıngırtıyla kız tavlamaya çalışan erkeğe bayılmayacakları, kanmayacakları durum.
yeniyetme ergen kızlarımızın düşeceği ağ. düştüm oradan biliyorum 13 yaşlarımda. ama öyle bir düşersiniz ki akabinde kendinizi, size gitar tınıları eşliğinde 'birtanem seni öpmeyi öpmeyi özledim birtanem' şarkısı ithaf edilirken kıs kıs gülme efektiyle yakalarsınız. ıyyy iğrenç tepkileri verdiğiniz bir şarkıyı size dinlettiriyordur bu adam. bir de yakışıklıysa ne bileyim size gitarla tek bir nota çalsa dahi ağzınızın suyu akar. hormon sonuçta , bir dönem kölesi olmuyor muyuz hepimiz? ama fazla beyniniz uyuşmadıysa öyle, plajda yakılan bir ateşin ardından gördüğünüz eli gitarlı sevdiceğinizden arkanıza bakmadan uzaklaşırsınız aniden. bu büyüdüğünüzün, beyninizin hormonlardan elbet arınacağının ufak bir göstergesidir. sevinirsiniz.
gitarla kız tavlamaya çalışanlar, bir vakitler, açılış ve kapanış şarkısı olarak akdeniz akşamlarını ve buna benzer 4 tane dandirik ( am, f , e , g ) akordan oluşan parçayı çalması muhtemel olan tiplerdir. dinleyici kitlesinin sanatta yeterlilik derecesine sahip olmadığı düşünülürse, çalan gencin bir gitar eksperti olduğuna hükmetmek vatandaşlar açısından pek zor olmasa gerektir. bu şekilde düşünen az gelişmiş beyinli kızlarımız da bu gence gönül ve başka vücut kısımlarını vermek yönünden tereddüte düşmemektedirler.