ne çalsaydık mnkym, iced earth - melancholy 'yle mi başlasaydık dedirten anket. anamdan amfiyle ve gitar metoduyla doğmadığım için kendimi ezik hissediyorum.
gitar çalmayı kafasına koymuş kişilerin, henüz yolun başındayken, parmak alıştırmalarında sonra geçişleri çalışmak için çaldıkları parçalardır; aslında ders alınan hocalara vs. göre değişebilen şeylerdir bunlar.
ağırlamalar
karşılamalar
9. senfoni nin bir kısmı vs.. olabilirler mesela
gitar öğrenmeye başlamış er kişisinin ev arkadaşlarının duymaktan bıktıkları parçalardır bunlar. çünkü gitar dersinden yeni gelmiş öğrenci öğrendiği bir veya iki şarkıyı bir sonraki derse kadar evde sürekli pekiştirdiğinden dolayı bu şarkılar diğer ev sakinleri için bir süre sonra ızdıraba dönüşür. bu da yetmiyormuş gibi gitar öğrenmeye başlamış kişinin gitarı bırakması için baskı yapılır. kendimden örnek vermem gerekirse ilk çaldığım parça süt içtim dilim yandı idi. yaklaşık bir hafta bu parçayı çalarak ev arkadaşlarımın psikolojilerinin bozulmasına neden olmuştum. bir kaç ders sonrasında ise gitar hocam benden greensleeves çalmamı isteyince bıraktım gitarı falan. ve ben sadece süt içtim dilim yandıyı çalabiliyorum halen *
çoğu kişinin haluk levent parçaları dediği ama bugüne kadar adam gibi çıkıpta sololarıyla beraber haluk levent parçalarını çalabilen birilerini görmediğimi beirtmek istiyorum sözlük ahalisine...
gitar çalan kişinin ve gitar hocasının zevkine göre değişebilecek parçalardır.tabi bide gitara ne amaçla başlandığı vardır buda çok önemli bi etkendir ilk parça seçiminde.sahilde çalıp kız tavlamaksa amacınız ilk çaldığınız parça başka,gitarist oluyim müzisyen oluyim boş geldim dolu gideyim diye başlamışsanız bambaşka olacaktır çaldığınız parça.