belki ilginizi çeker
  1. · dave mustaine nin kuzeni olmak
  2. · megadeth
  3. · başlıkları yan yana okumak
  4. · kızların gitar çalan erkeklere verme eğilimi
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · torino
  9. · oral seks yaparken dikkat edilmesi gerekenler

gitara başlama sebepleri  

sayfa  / 2
  1. ukteci: demise

kocaman heveslerle başlanır.idol aldığın bi gruplar bişiler vardır muhtemelen.sonra müzik kulağı var bende şahaneyim ben kendi bestemi yapıp çalmalıyım artık gazıyla pena görevi görsün maksadıyla tırnaklarını uzatmaya başlarsın.genelde metallica çıkışlı bu isteğinde ilk şarkılar akdeniz akşamları, hatıralar, odam kireç tutmuyor, zombie, californication olur.sonra parmakların su topladığı dönem müziğe küsersin, değişik enstürman arayışlarına yönelirsin.sonra dönüşün muhteşem olur bu kez klasiği hallettim artık düşüncesiyle elektro gitar, akustik gitar denemelerine girer level atlarsın.ve olaylar gelişir.
    (balefulwhisper, 16.07.2009 15:10)
  2. gitarını tınısını sevmektir. içinden şarkı söylemek istediğinde onun kuru kuru olmaması içindir.
    sevdiğin şarkıların hakkını vermektir bir nevi.

kendini deşarj etmenin bir yoludur. odanızda gitar çalarken hayallere dalarsınız. bazısına göre ergen hareketi gibi gelebilir gitar eşliğinde hayal kurmak. ama zevklidir.
    (benzemez kimse bana, 16.07.2009 15:15)
  3. yaklaşık 12 sene öncesine dayanarak:

yazlıktaki hoşlandığım çocuğa hava atıcam göya. gitar çalıp kendime aşık ettircem düşüncesi. evet ben bir salaktım.
    (fernweh, 16.07.2009 15:23)
  4. sahilde çalarak kızları mıknatıs gibi etrafına çekebilme düşüncesi...

tiksinç...
    (catalci, 16.07.2009 15:24)
  5. (meetyourmaker, 16.07.2009 15:25)
  6. sosyalleşme isteği. gitar çalmak tabii ki gitar çalan diğer insanlarla konuşma ihtiyacı güder. bir diğer nedense fazlasıyla müzik tüketmektir. insan tüketmeye muhtaç olduğu kadar üretmeye muhtaçtır. bir diğer neden de hayallerdir. kendini hep pek çok insana şarkılarını söylerken hayal eden birçok gitarist hayallerine ulaşmıştır neticede. belki bir gün ben de..
    (macajoynovic, 16.07.2009 15:56)
  7. (dis, 16.07.2009 16:00)
  8. genellikle uygulama sonrası amacına ulaşmayan sebeplerdir.
    (iştahsız tospa, 16.07.2009 16:01)
  9. (cwen, 16.07.2009 16:08)
  10. çok uzun bir hikaye bu aslında benim açımdan..

ortaokul yıllarımı hatırlıyorum,yaş 13-14 o zamanlar..hani böyle metallica'nın metallica olduğu zamanlar..geceleri rock market var deli gibi slayer,sepultura klipleri dönüyor televizyonlarda..

nedendir bilinmez kendimi anneme bana gitar al diye baskı yaparken hatırlıyorum şimdi.çok afedersiniz daha horoz bile ötmezken karı-kız için gitar almış denilemeyecek yaştayım yani..velhasıl kelam anneme gitar aldırdım,hatırlıyorum dolar o zaman daha 9.000(eski parayla) liraydı..250 küsür dolara kalktık izmit'ten tünele gittik bir tane çakma ibanez almıştım..

gitar çalma sebebim yok benim,sebep içgüdüseldi sanırım..14 yaşında bir çocuk ve elektro gitar düşünün.çelik teller üzerinde bişeyler çalmaya çalışan bir çocuk eli..2 gün çalmaya çalışıp 3-4 gün parmaklarımdaki kesiklerin geçmesini beklerdim.ama yılmazdım deli gibi kasardım,kimseden bişey görmeden,duyduklarımı çalmak sadece..nirvana'dan polly adlı şarkıyı çıkarmıştım hatırlıyorum ama nasıl çıkarmışım şimdi aklıma geldiğinde hafif bir tebessüm ediyorum..

velhasıl kelam iyi ki başlamışım,iyi ki nereden geldiğini bilmediğim bu gitar çalma sebebi o gitarı aldırtmış bana.aradan neredeyse 10-11 sene geçmiş ve hala elektro gitarım yanımda,sağ tarafımda amfinin üzerine dayalı duruyor.kimbilir birazdan sıkılırım açarım bi joe satriani köklerim amfiyi eşlik ederim..belki bi hotel california solosu atarım..belki bir malmsteen..zaten haftasonu programım var(hani ekmek parası da kazanabiliyorsunuz..)..kısacası eğer sebebiniz gerçekten geçerliyse gitar çalmanın avantajlarının sadece karı-kız olmadığını göreceksiniz..

(bkz: benim tek dostum içkim gitarım)
    (kişisel olmayan ileti, 16.07.2009 16:14 ~ 16:15)
  11. hatun kaldırmak gibi çok saçma bir nedeni var ki, bu nedenle gitara başlayan insanların müzik bilgisi nothing else matters'da öteye gitmez.
    (pinkuin, 16.07.2009 16:15)
  12. kemana başlamama.
    not: absürd mabsürd al sana sebep kardeşim. ayrıca hiç de absürd değil mnakoym.
    (fular, 16.07.2009 16:17 ~ 16:17)
  13. (bkz: asturias)
    (bkz: isaac albeniz)
    http://www.youtube.com/...

ben bunun çalınabildiğini gördüm, bir gitar aldım, ve 9 ay uğraşıp çalmaya başladım.
    9 ay sonra enteresan bir yerdeydim:
    akdeniz akşamlarını çalamıyor, ama asturias çalabiliyordum.

hey gidi hey.
    (impala, 17.07.2009 09:45 ~ 09:46)
  14. (diabetik nöropati, 17.07.2009 09:47)
  15. (bkz: nev)

(bkz: teoman)
    (ne uzunu ne kalını makbulu içinde kalanı, 17.07.2009 10:03)
  16. meraktan da olabilir, önce ucuz bir klasik gitar ile başlanır birşeyler de çalınır yavaştan hoşuna gider adamın derken metal müziğin etkisi ağır bastırır bünyeye ve "elektro almanın vakti geldi, geldi, geldi..." sesler duyar, rüyalarında elektro gitarla deli gibi sololar atar ve para biriktirip elektro gitar alınır, amfi alınır.
    sonuç mu? 5 yıl hiç gitarın yüzüne bakamama nedeniyle gitar olduğu yerde birinin onu çalmasını bekler ve sonunda satıp bi kaç bira alınıp keyif yapmak akla gelir ve uygulanır.
    (iett, 17.07.2009 10:08)
  17. ergenliğin getirdiği kendini kabul ettirme isteği, acılarımı ancak müzikle anlatabilirim edebiyatı, lan kızlar gitar çalan erkeklere veriyomuş abi gibisinden bildiğin özentilik işte demek istediğim sebeplerdir..
    (delilergibiözledim, 17.07.2009 10:52 ~ 11:05)
  18. (yalnızlık bir yangıdır, 17.07.2009 14:50)
  19. ayşe : baba , mehmet gitara başlamış. biliyorsun mehmet'i , basketbol takımındaki uzun boylu çocuk. gitar çalacakmış. hem de ders başına o kadar az veriyo ki. babası da çok heveslendirmiş. ben de istiyorum. hiç bu kadar istemedim bir şeyi. voleybola giremedim zaten, bütün kızların hobisi var , bu da benim hobim olur!

baba : otur , ders çalış. aklını kurcalama boş işlerle. çalgıcı mı olucan başıma?!

ayşe : tamam baba. tamam. hiçbir şey diyemiyorum size. mehmet'in babası demiyo ama ona ders çalış diye. beni çok sıkıyosunuz. intihar edicem ben , kına yakarsınız! zaten ne önemim var ki benim?! kimim ki zaten ben! öleyim ben baba. öleyim de rahatlayın.

bu tribin birçok nedeni olabilir. ancak bu hikayede ayşe mehmet'e yanıktır. " gitar çalıyor , gitar çalan kızlara ilgi duyar belki. ben de çalayım lan , benim de ellerim parmaklarım var , neyim eksik anasını satiym! " psikolojisi ile babaya gider.
    (nukleerbasliklihatun, 17.07.2009 15:39)
  20. bir şarkıyı çok beğenmek ve onu çalmak en azından solosunu atabilme isteğidir.

şahsım adına
    (bkz: megadeth)
    (bkz: holy wars)

edit: hala çalamıyorum.
    (jön türk, 17.07.2009 20:37 ~ 20:37)
  21. çoğu gencin sahillerde etrafına kız toplamak maksadıyla özendiği bir alettir gitar.soğutmuştur,başka şeylere yönelirsiniz.

(bkz: gitardan soğuma nedenleri)
    (gunebakan, 17.07.2009 20:38)
  22. genellikle kız tavlamak için kullanıldığı doğrudur.fakat sonuç bellidir bir süre sonra çöpe atılır.yada hakaret edilirmişcesine duvarda eskimeye bırakılır.

fakat..
    fakat...

bir kesim vardır ki* gerçekten aşıktır bu alete be abi...hemde delicesine..
    onu dünyanın en vefakar,sadık bir sevgilisi olarak görür,kollar.gerektiğinde dünyanın en kıymetli suyu olan gözyaşlarını bile akıtır.

ve bilir ki asla terketmez.siz ona ne sunarsanız o size misli ile verir.gerektiğinde mutlu eder seni,gerektiğinde üzer..

işte bu kesim gerçek bir gitaristtir.hemde harbi gitaristtir,bu kesmin kalbinde hiç bir zaman tam bir aşk yatmaz.mutlaka gitar aşkı her zaman kalbinin bir köşesinde sinsice durmaktadır.

örnek isterseniz : slash,jimmy page,jimi hendrix..ve diğer az sayıdaki gitaristleri gösterebilirim.

gördüğümüz üzere bu nedenle çok az kişi gitara başlamaktadır.ve bundan dolayıdır ki ancak bu harbi gitarist görebiliyoruz dünyada.
    (01100001011001100110011001100101011100100110100101, 16.10.2009 22:48)
  23. (bkz: abazalık)
    (murattiambassador, 16.10.2009 22:52)
  24. (bkz: @4002835)

ek: bunun yanında tabii ki hayranı olduğum grupların * * * * ve kişilerin * * * * de etkisi oldukça büyük.
    (imagination of a psychopath, 16.10.2009 22:53)
  25. arkadaş çevresi. neye başlarsan başla yegane sebep.
    (takımdan ayrı düz koşu, 16.10.2009 22:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil