belki ilginizi çeker
  1. · gitarla kız tavlamak
  2. · yeteneğinin olmadığı şeylere ilgi duymak
  3. · kızların gitar çalan erkeklere verme eğilimi
  4. · kızların gitar çalan erkek sevmesi
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · çin seddini yaptıktan sonra çinlilerin ilk tepkisi
  9. · nuri alço viskileri

gitar alıcam hatun yapıcam  

sayfa  / 2
  1. yeni jenerasyonun kendine ilke edindiği vecize. illa gitar almanız da gerekmez, gitarım var izlenimi yaratacak materyalleriniz olsun yeter. bir gitar kılıfı edinin. gitar kılıfının içine isteğe bağlı olarak kullanmadığınız kitaplarınızı ya da okunmuş gazeteleri özenle yerleştirin. şeklinizi kendiniz yapın; ister sırtınıza takın ister elinizde taşıyın ama yanınızdan gotik, punk, grunge hatun geçerken kendinizi geri plana atın görsel fokusu gitar kılıfınıza çekin ve gitarım var bakışı atmayı unutmayın.
    (brain freeze, 01.07.2007 00:01)
  2. (bkz: önemli olan boyu değil işlevi)
    (martin hayda gel, 01.07.2007 00:05)
  3. abazalığın son noktalarından biridir.bunun başka varyasyonlarıda vardır.genellikle kulak deldirmeyle başlar bu insanlar.'kızlar cool buluyormuş oğlum' gazlarıyla 'lan nolucak' deyip kondururverirler bir kupe.sonra tarza göre değişsede geliştirmeye çalışırlar kendilerini,işte giyim kuşamdan tutunda okunan kitaplara kadar ve gün gelir.bi arkadaş topluluğunda gitar çalan elemanın insan üzerindeki(özellikle kızlar)etkisi fark edilir,ve o an kafaya konur 'gitar alıcam hatun yapıcam'.(tabi herkese yakışmıyor ama,uyarmadı demeyin.)
    (fluwn, 01.07.2007 00:11)
  4. sokaklarda;özellikle istiklal,kadıköy civarında sırtında gitar taşıyan gençlerin sayısında büyük artış olmasının temel nedeni.gelecekte ise bu insanların sadece bel ağrıları olucaktır,sevgilileri değil.
    (marv, 01.07.2007 00:22)
  5. pepsi aldım neden beni aysun kayacı öpmedi dercesine isyan ettiğim bir söylemdir.o kadar zamandır gitar çalmama rağmen bir hatun bile elde edememem sanırım şansımı sahilde denememekten kaynaklanıyor olsa gerek.
    (bkz: sahil gitaristi)
    (rollerpig, 01.07.2007 00:34)
  6. ergen mottosu.
    (deaftones, 01.07.2007 00:43)
  7. kardan adam gördük ama gitardan hatun görmedik, dedirten garip sözdizimi.
    (negatif, 01.07.2007 00:46)
  8. kesinlikle çok salakça ve komik ve burda taşak geçilebilir duruyor ama bu hareketle bi sürü kız götüren adam var.
    e kızların salaklığı diyeceksiniz ama öyle işte..
    o kızların problemi.
    (loomy, 01.07.2007 00:54)
  9. (bkz: popüler olmak için gitar çalmak)
    (beşincicemre, 01.07.2007 01:11)
  10. acınası bir insandır. gitar alıp adam gibi öğrenicem, sonra da sahilde arkadaşlarıma ateşin başında güzel şarkılar çalıcam, söylicem gibi güzel bir hayali bir kenara atıp gitarı amacı dışı kullanma girişimidir. acıyorum gerçekten acıyorum. ben en çok gitarla yapılan hatuna acıyorum.. arkasındaki onu gerçekten seven genci görmezden gelip gitarın getirdiği sahte karizmaya kanan hatuna. hatun bozuntusu! yıkıl lan..
    (melancholic, 01.07.2007 02:07)
  11. yıllarca haluk levent çalmayı reddettiğimiz için bir türlü ulaşamadığımız bir konsepttir bu
    (nacho libre, 01.07.2007 02:39 ~ 02:39)
  12. bu mantalitedeki gençleri çok takdir ederim. aslanlarım benim. adamlardaki azime, kararlılığa, isteğe bakın ki bir kız arkadaş bulabilmek için gitar çalmayı öğrenmeyi göze alıyor. abazanlıktan deyin, yalnızlıktan deyin, mallıktan deyin, denyoluktan deyin, ne derseniz deyin ama bu adamlar övgüyü hakkediyor. bakıyor etrafında gitar çalan müzisyen gençler çok kolay kız arkadaş buluyo, böyle kızları cezbeden bi karizmaları var. duygu insanı, sanat insanı, yetenek abidesi falan olarak görülüyorlar. bizim aslan da başlıyor tabi "ben de isterim" demeye. isteyecek tabiki çocuğun hakkı değil mi? öğrensin gitar çalmayı, dünyanın en güzel, en duygulu bestelerini yapsın, şarkılarını çalsın bu peşinde olduğu kızlar için. biz de dinleyelim. ne var ki bunda? keşke kız bulmaya çalışan herkes eline bir müzik aleti alsa, ülkemiz dünyaca ünlü sanatçılar yetiştirirdi...
    (semestersami, 01.07.2007 02:40)
  13. küçük şehirlerde geçerliliği olan önermedir.görmüşlüğüm, tiksinmişliğim vardır.
    (bassmania, 01.07.2007 02:52)
  14. (bkz: bineceğim üstüne vuracağım kırbacı)
    (zaknafein, 02.07.2008 15:12)
  15. - gitarı alıcam, hatun yapıcam!
    - sen o gitarı al.. hatun yapmayı bırak yürüyemezsin bile.
    - eaa ? bb..kkk... (fatal error)
    (warbringer, 02.07.2008 15:18)
  16. ergenlik çağındaki erkek çocuklarının abazanlıklarından dolayı mutlaka düşündükleri şeylerden biri. ha birazcık tip de varsa işe yaramıyor da değil aslında. ortamda havası olur gitar çalan erkeğin, salak kızlar pek bi etkilenirler bundan.
    (kedi vedder, 02.07.2008 15:28)
  17. eskilerde kaldığını düşündüğüm oyun biçimidir, ya da biz eskide kaldık-gerçi dünya 4-4-2 ye dönmeye başladı her ne hikmetse de o ayrı bişey-

genel biçimleri standart tariflere uyar bu müzik gönüllüsü arkadaşların, sırtlarında oflu hocanın tabutu misali karakuru bir silüyet olur hep. evde salça bitmiştir annesi markete gönderir adamı, tabutsuz gitmez hehyat...helanın ebatları küçüktür yoksa oraya da taşıyacaktır pandoranın tabutunu.

sonra yüzde bebeto(şirinlik için),ajan smit (kötülük temsili) ve bil kozbi( komikiz ya aynı zamanda) karışımı bir ifade mevcut olmalıdır. öyle bi karşım gereklidir hatunlara algılamayıp beğenmeleri için icra edilen sanatsal komplimanı.

saçlar da hafif hafif uzun olmalıdır terminatör 1 de hesap makinasıyla atm soyan cocuğunkiler gibi...

sonra küpe (ailevi mücadeleleri göze alanlar için), kot mont, siyah ayakkabı...evet evet hakikaten pahalı bir olaya dönüşüyor zamanla bu eylem.

bu kadar parası olan adama kızlar geliyor tabi güle oynaya... velhasıl neymiş efendim gitar mitar işin tıraş kısımlarıymış,o kadar akora filan da gerek yokmuş. aslolan yine paraymış.

artık arabalar aldı gitarların yerini. sanatta neden hızla gerilediğimizi şimdi daha iyi anlayın
    (balyancho, 02.07.2008 15:38)
  18. küçük şehir-kasaba efsanesine konu olabilecek nadide bir cümledir...cümle sahibinin sunroof'lu modeli de vardır ki o da sırf hatun tavlamak için köpek alır, gezdirir sokak sokak...
    (abdurrahmanshowtv, 02.07.2008 15:48)
  19. (bkz: alacağım kucağıma vuracağım bam teline)
    (erken teşhis, 02.07.2008 16:07)
  20. türk gençliğinin atlattigi bir çok zor dönem vardir. bu dönemlerden biride satanist furyasının patlak verdigi, ekranlarin satanist olduğunu iddaa eden sünepelerle doldugu ve arena'nın gida terorü estirdiği bir dönem.

o zamanlar hemen her kanalda amcalar çıkıyor, bangir bangir bagirarak ''çocuğunuzun, biricik evladınızın satanist oldugunu şu şekillerde anlayabilirsiniz'' diyordu.

1- siyah giyiniyorsa
    2- küpe takıyorsa
    3- rock müzik dinliyorsa

genelleme o kadar düzki ben balıklama atliyorum tanimin içine. bir sürü megadeth, metallica tşörtüm var. siyah giymeyide seviyorum. rock müzik dinliyorum ve küpe takıyorum. hemen çarmıha gerin beni ibneler. toplumda bu haberlerden o kadar etkilenmiştiki yolda beni gören köpekler dahi lan bu kesin satanist deyip üzerime saldiriyor, bacaklarımı dişliyordu. baya bi zaman tek renkli giysim olan bayern münich formamla dolaştım. korktum lan. bariz korktum.

ailemdede bir korku var tabi. acaba bu çocuk satanist mi? böyle eğilimleri var mı? şeytana mı tapıyor? ama bilmiyorlarki ben o sıra kadinlara tapma mevzusundayim. karşı cinse yaklaşmami sağlayacak her türlü yol mübah benim için. ve kızlar gitar çalip şarkı söyleyebilen erkeklerden çok hoşlaniyor. gitar çalmayı öğrenmem, bir kursa yazılmam lazim. biliyorum ki iki haluk levent şarkısı patlatsam sınıfta tüm kızlar üzerime atlayacak. düşünün ki ne kadar sıkıntılı bir dönem. haluk levent türk rockının yıldızı..çok zor günlerdi be.

bi akşam yemekte açtı konuyu. '''baba ben gitar kursuna yazılmak istiyorum.'' peder çiğnemeden yuttu koca tavuğu. annemse '' ayyy bu kesin sakalist'' bey diyip bayıldı. satalist ne be! k aman neyse. gitar rock müziği çağrıştırdığı, rock müzikse satanizmi çağrıştırdığı için tav oldu bizimkiler ve yollamadılar beni gitar kursuna. gitarda almadılar tabi.

çok sonraları anladım ki istediğin kadar gitar çal ve en güzel şarkıları söyle. cebinde paran yoksa bir bok değilsin. ama yinede düşününce o dönemde pirim yaptırabilirdi be..akdenizzzzz, ahkşşaaaammmmlarııı..heleeee birrrrdeeeeee..lan sesimde çok çirkin.
    (deatly, 02.07.2008 16:25 ~ 16:40)
  21. müzik grubu kurmaya ikna etmek için arkadaşları kandırma yöntemim.
    (artemis, 26.01.2009 02:37)
  22. (bkz: ortamın amına koncam ben)
    (damdanakan, 26.01.2009 03:10)
  23. (bkz: yavaş git yerler kaygan)
    (jellyjam, 26.01.2009 03:11)
  24. aslında çok güzel bir enstruman olan gitarın abazan ergen gençlerin eline düşmesiyle söyledikleri söz. yapmayın etmeyin arkadaşım. kendiniz gibi basitleştirmeyin şu enstrumanı.

- abi ben gitar alıcam
    + ee sonra
    - hatun yapıcam
    + lan sen önce git bu zihniyetten kurtul gitara gerek kalırsa şeyimi kesicem
    - ...
    (arcturus b, 26.01.2009 03:22)
  25. eksik kalan ergen önermesidir. gitar alıp hatun yapılabilir. teorikte mümkün. ama aşamaları var. şöyle ki:

1 numaralı altın kural: etkileyici olmak.

etkilemeden hiçbirşey yapamazsın. öncelikle karşı tarafı herhangi birşeyle etkilemek gerekiyor. nasıl olacak bu? iyi dans ederek olabilir. felsefi konuşarak olabilir. sempatik davranarak olabilir. bir enstrümanı iyi çalarak olabilir. dış görünüş ile olabilir. sayılamayacak kadar çoktur bu kriterler. tarz sahibi olmak önemlidir kısacası. işte kendine has bir duruş, mizaç, edinim, yetenek, fikir vs.. yada para tabi ki.

şimdi tüm bu zımbırtılar içten olmazsa kendini belli eder mi?

tabi ki etmez. yapmacık durur. komik olur.

o zaman:

2 numaralı altın kural: kendin olmak, içten olmak.

hem iyi gitar çalıp, hem 1 numaralı altın kurala, hem 2 numaralı altın kurala sadık kalmak için olması gereken nedir?
    gitar çalmayı sevmek tabi ki. içten çalınan her parça kendini belli eder. ister ossuruktan bir haluk levent parçası olsun, ister rodrigo nun gitar konçertosu olsun içten olan şey kendini belli eder ve etkileyici olur. tabi iş gitar çalmakla bitmiyor.

gitarı seviyorsanız öğrenin çalın. ama yok sırf hatun içinse bulaşmayın zaten öğrenemezsiniz saf saf iş yapmayın. 2 akorla milletin karşısına çıkarsanız da rezil olursunuz. iyice boka sarar siksen bulamanız gari hatunu matunu rezil herifler. öğrenince de öyle ortada "ben gitar çalıyorum" diye gezmeyin. çalmayın hatta. rica minnet istekler gelince çalın. unutmayın şempanze değilsiniz. ağırdan satın kendinizi. millete gitar çalmak için çok istekli davranmayın, içinizden geliyorsa dahi bastırın bu isteğinizi. çalarkende içten çalın, yapmacık olmasın. es verilmesi gereken yerde es verin, ritimlerle oynayın. kendi tarzınızı oluşturun. gitara hakim değilseniz zaten çalmayın. etkileyici olmuyor.

"hah bu muymuş" olur.
    yada sizi kırmamak için isteksizce gelen alkışlar olur.

ve 1 ve 2 numaralı altın kuralları unutmayın.

aslına bakarsanız hatun yapmak için değil adam olmak için gerekli yeter şartları taşıyın hatun kendiliğinden olur. olur işte mk zorlamayın, sabırlı olun.

adam olun lan işte !! yormayın beni.
    (kremberiz, 26.01.2009 03:53)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil