|
|
- insanın gitarı eline alana kadar, gitardan bir saniye olsun gözünü ayıramadığı ve gitara her vuruş darbesinde içinden birşeylerin koptuğu anlardır.
(bkz: kendimden biliyorum)
- (bkz: plaj gitaristleri)
(dbk21, 24.01.2007 18:32)
- gitar çalmayı bilen her insanın hayatında yaptığı şeydir. kimse anasının karnından gitar çalarak çıkmıyor ki...
- bunlar genelde ordan burdan 3 5 akor öğrenmişlerdir,veya nirvana dan come as you are ın solosunu çalmasını bilirler.sizin gitarınızla size şov yaparken,bak ulan ,gitarım yok ,ders almadım ama çalıyorum ben tarzı mesaj verirler.genelde la minör , mi major akorları basarlar.sol akorunu basan artisttir zaten.işte onlar için zor olan fa akorudur.bare basmak zorunda olunduğu için her zaman geçiş akoru olmuştur fa.sizin gitarınızı çalan ,gitar çalmasını bilmeyen elemana " hadi bi fa bas bakalım " diyerek tüm ümitlerini söndürerek gitarınızı kurtarabilirsiniz
(mero, 24.01.2007 19:24 ~ 21:48)
- (bkz: kumsal bana karı bul lan allahsız)
- sadece 3 yazıyla (üç) akor basarak gitar çaldığını zanneden ahmak egosudur
- bu ne lan bıdı bıdı bişey çalıyo diyen arkadaşınızın eline gitarı vermenizle başlayan ve akabinde bu ne lan dokunmadan ses çıkarıyo şeklinde tepki vermesiyle son bulan olaydır
- gitar çalmayı öğrenmek için yapılması gerekendir. ha iki joe satriani videosu izleyip eline ilk kez aldığı gitarla crushing day solosu atabiliyorsa kişi ben bu giriyi götüme sokarım o ayrı.
- baş parmak ile üst tele vurmaktır.
- toplumumuzun belki de insanlığın müzik aletlerine olan duygularından mı kaynaklandığı yoksa "versene bir de ben deneyeyim" duygusundan mı kaynaklandığı araştırılmaktadır. ne zaman bir gitar görsek kendimizi sahnede elimizde elektro gitar çalarken düşünür arkadaki sis ve ışıkların içinde zannederiz. sonrasında yanımızdan geçen eski bmc'nin eksozundan geldiğini anlar yer semalarına serbest düşme yaparız.
- sizinle konuşurken abi nasıl çalıyorsun şunu diyerek versene bi bakayım sürecine geçerler aniden bu adamlar. sanki sana gizi kapaklı "ulan bu hödük gitar çalabiliyorsa ben de çalarım hatta amına korum" der gibidirler.
senden o an yardım istemezler, isterler de sanki la minör 7 li desen hemen basacaklarmış gibi olaya yaklaşırlar. ve asla ilk eline aldığında doğru düzgün tutana rastlanmadığı gibi dokunmanızı ya da ver abi göstereyim mi gibi yaklaşımlarınızı asla kabul etmezler.
o an sanki o gitar bir güç sembolüdür aranızda. o iğrenç ellerir ve tırnakları ile mi minörü basmaya çalışırlar ve içinde asla o nota olmayan bi şarkıyı bağıra bağıra söylemeye çalışırlar. siz aman dünyanın parasını verdim bir şey olmasın alete derken, o insana benzemeyen yarma sanki tellere ölümüne vururyormuş gibi gelir size. ee vurur da. sanki sert vurunca bir şey olacakmış gibi.
isterseniz vermez, tutarsınız ucundan sapın çekersiniz o hala söylemeye ve vurmaya devam eder. sonra durur aniden sorar nasıl çalabiliyor muyum diye. siz de ulan gerizekalı sen normalde 4/4 lük alkış çalamazsın onda bile sıçarsın ayrıca sıçtın içene aletin bir şey olsaydı kırardım kafanı diyemediğinizden "abi olur ya biraz vakit geçirmek lazım başında" dersiniz, sanki başında 3 saat otursa olacakmış gibi. sonra siz alırsınız elinize bari göstereyim de anlasın denyo diye. ama o an bittiğiniz andır adam size utanmadan hayatınızda hiç duymadığınız bir şarkı söyler ki o şarkı bütün müzik hayatınıza, birikimlerinize, kuluğınıza, hayatta duruşunuza terstir. bilmiyorum dersiniz. o mırıldanmaya başlar. bakar ki çıkmıyor sizden aynı şarkının türevinden ister onu da bilmezsiniz. o andan itibaren jimi hendrix olsanız da fark eden bir şey yoktur onun için. siz çalamıyorsunuzdur bu aleti.
|